Se poate să ai pentru o lungă perioadă un parcurs neîntrerupt și-apoi Hop! să te abați voit de la drum. De exemplu, se poate să fii copil și să visezi că vei deveni medic, să crești și să studiezi Stomatologia și ca adult să îmbraci halatul alb timp de 8 ani. Toate acestea până într-o zi în care să-ți spui că nu mai vezi loc de evoluție, iar asta este o frustrare cu care nu poți trăi. Și atunci te gândești la schimbare, la o provocare, la un tărâm neexplorat… Poate la IT, de ce nu?
Te-ai regăsit în scenariul acesta? Nu e doar în scris, ci a fost trăit de Dănuț Gornicioiu. Dănuț și-a pus toată încrederea în Wantsome și a ales să urmeze cursul DevOps & System Engineering, un curs-premieră, care nu mai fusese făcut până atunci. Dacă tot a acceptat o transformare totală, de ce să fugă de astfel de provocări? Cu cât este mai mare frica de necunoscut, cu atât va fi mai mare satisfacția când vei realiza că poți.
„Cea mai mare provocare a fost să constat că limitele nu există, ci sunt create.”
Dănuț vorbește despre restartul cu ajutorul Academiei Prietenoase de IT ca fiind mai mult decât unul profesional. Wantsome l-a restartat atât intelectual, cât și psihic, descoperindu-i „superputeri” despre care uitase sau habar nu avea că le are. Dar nu s-a simțit mereu supererou, căci începutul l-a scuturat puțin. Totul era nou – teoria, limbajul, lipsa unei baze în acest domeniu. În plus, Dănuț se împărțea pe două căi, ceea ce era destul de copleșitor. Dar s-a mobilizat, a prioritizat transformarea râvnită, și-a închis cabinetul la care lucra și s-a suspendat de la Colegiul Medicilor, toate pentru a avea un singur drum în față – IT-ul. Să auzim de astfel de sacrifcii ne motivează, ba chiar ne presează să facem din Wantsome cel mai bun aliat pentru a-i ajuta pe oameni să-și atingă scopul așa cum am promis.
„Nu aș schimba nimic la Wantsome. Când ceva funcționează, lasă-l așa.”
Lui Dănuț i-au plăcut cel mai mult la noi oamenii. Mentorii Gabriel Paiu și Alexandru Coman i-au devenit modele atât pe plan profesional, cât și pe cel social, inspirându-l chiar și în afara perioadei de cursuri. Iar colegii, care îi erau doar niște necunoscuți la început, i-au devenit tovarăși de drum, ba chiar prieteni buni.
Trecând peste începutul puțin intimidant și un parcurs nu foarte ușor, dar frumos și susținut de oamenii potriviți, Dănuț a ajuns la finalul pregătirii alături de noi. Cum era și firesc, a mers cu sufletul plin de emoții la interviu la SCC Services România. Treptat, a scăpat de ele și a realizat că nu este atât de solicitant precum credea și că pregătirea alături de Wantsome îi este suficientă, așa că a și obținut primul job în IT ca Unix and Lynux Administrator. Și că tot veni vorba despre joburi, Dănuț are o perspectivă interesantă de împărtășit cu privire la ceea ce face ca un job să fie atractiv:
„Nu jobul trebuie să fie atractiv pentru a mă convige, ci atracția pentru el trebuie să se afle deja la mine.”
Pentru că evoluția continuă este legea după care-și organizează viața, Dănuț nu se mulțumește doar cu noul pas făcut. Își dorește să accepte provocări în continuare și să crească profesional și nu numai. În restul timpului, își ia doza de cunoștințe din discuțiile cu prietenii săi, momentele de relaxare la un joc de societate și lectura de cărți din orice domeniu. Și cel mai important, nu-i este frică, căci știe că tot ce îți dorești este dincolo de această emoție care te face să bați pasul pe loc.
Și acum răspunde-ți: Ție îți este frică să încerci să trăiești fericit, când fericirea asta ar putea fi un început de drum în domeniul IT? Dacă ai răspuns cu Da!, you got a friend in Wanstome & am putea trece împreună prin ceea ce pare mai dificil. Dacă ai răspuns cu Nu!, înseamnă că ai făcut deja un prim pas și ești pregătit de al doilea. Ți-am fi scris raționamentul sub formă de progrămel, însă nici măcar nu ar fi avut rost să-l rulăm.
Oricum ar fi, pentru un restart în IT, cu frică sau fără, tot la Wantsome ți-am spune că este bine să ajungi! Cu ce curs începem?