Știai că până acum au trecut prin cursul de programare Java 18 grupe de cursanți? A nouăsprezecea grupă este chiar în plin proces de învățare.
Pe 15 februarie, am scos din cutii ultimele proiecte realizate de cei care au spus Da provocării de a învăța Programare Java cu noi. De data aceasta, evenimentul a adunat și mai multe emoții, pentru că printre invitați s-au numărat și bobocii din grupa 19. Pentru jurizare, i-am avut alături pe Iulian Dănuț Bașa – Software Engineer @Deloitte Digital, Ștefan Spînu – Software Development Engineer II @Microsoft și Theodor Spanțu – Software Engineer @Mambu. Pentru încurajări, pe mentorii Lucian Vartolomei și Ciprian Ursulean. Pentru concluzii împachetate în cuvinte frumoase, pe Iuliana.
Și-acum să punem de-un mic sneak peek de la eveniment, așa cum te-am obișnuit.
Codruț este în IT cu acte în regulă de 5 ani. A început cu Testare Manuală, apoi și-a făcut upgrade în Testare Automată. Călătoria lui continuă cu Java. A ales să dezvolte o aplicație utilă cabinetelor medicale, un instrument destinat programărilor. Proiectul a primit 3 de Da pentru utilitate și realizarea corectă.
Dănuț este specializat în Geografie. Pentru că a terminat studiile și avea mai mult spațiu în viața lui, a decis să-și asculte chemarea din copilărie și să dea o șansă tehnologiei. A ales să dezvolte o aplicație de monitorizare a bugetului, inspirat de activitatea lui ca vicepreședinte în departamentul financiar al asociației studențești din care a făcut parte. Un „proiect solid” au spus invitații, apreciat pentru aplicabilitatea în viața de zi cu zi.
Irina, inspirată de propriile experiențe negative cu aplicațiile bancare, a creat un app funcțional, organizat și intuitiv pentru lucrătorii din bancă. În momentul ei de Unboxing, a demonstrat skilluri foarte bune de comunicare și prezentare, care cu siguranță o vor ajuta în oricare dintre carierele pe care le va alege în IT.
Lucian navighează apele IT-ului de 6 ani, în prezent ca Junior DevOps. Avea nevoie de cunoștințe în programare pentru a avansa în carieră, așa că s-a bazat pe Wantsome pentru upgrade. În săptămânile de învățare, el a creat o aplicată destinată cursurilor, utilă atât studenților, cât și cursanților. Cu puțină muncă la design, ar putea fi un proiect bun de aplicat și pe site-ul Wantsome. Invitații au apreciat paleta largă de tehnologii folosite, precum Spring Security.
În final, după atâtea emoții descărcate, ne-am încărcat și cu o porție de motivare. Am adunat câteva sfaturi de la invitați, pe care le lăsăm aici și pentru tine, mai ales dacă te regăsești într-o schimbare profesională:
- Nu ezita să pui întrebări peste întrebări, din teama de a fi judecat/ă. E doar în mintea ta.
- Lucrează sănătos și fii blând/ă cu tine atunci când greșești. Greșelile fac parte din orice proces de învățare, ba chiar ai nevoie de ele pentru a crește.
- Nu te teme de schimbare, mai ales când vine vorba de noi tehnologii și limbaje de programare. Odată ce stăpânești un limbaj de programare, îți va fi ușor să te adaptezi la următoarele.
- Mergi la interviuri și nu te opri la primul refuz. Nu te opri nici la al zecelea. Poate doar pentru a face un pas înapoi și a vedea unde greșești. Apoi îmbunătățește și încearcă din nou! Locul tău te așteaptă.
- Învață câte puțin din mai multe tehnologii diverse, îți va fi de folos.
Și un sfat bonus de la noi: Să nu îți fie teamă să acționezi. Ia mai bine fricile de mână și vino să le liniștești de vorbă cu un consilier! Dacă nu ai aflat deja, pentru a completa experiența de învățare la Wantsome și pentru ca tu să faci corect primii pași în IT, te întâmpinăm cu o sesiune gratuită de consiliere, 1:1, cu un specialist HR. Verifică-ți agenda și programează o dată și o oră aici.
Cât despre Unboxinguri, mai avem câteva proaspete de povestit, așa că stai pe-aproape. Ne citim data viitoare!