O ramură cu o creștere spectaculoasă, fără de care această digitalizare ar fi de nerecunoscut, este programarea Front End, despre care îți povestim astăzi. Aici, zilnic, apar cel puțin 10-20 de colecții de surse și resurse cu informații noi. Ultimii ani au condus acest mediu de dezvoltare într-o eră nouă, cu o evoluție explozivă, în care limbajul de programare și-a înnoit masiv standardele și best practice-urile. La această evoluție a Front End-ului au pus umărul multe dintre cele mai cunoscute companii din lume, cum sunt Google, Facebook, AirBnb sau Twitter iar plaja de joburi în care sunt necesare astfel de studii este în plină expansiune.
Astfel, pentru tinerii creativi care sunt atrași de acest domeniu, mentorii noștri au creat în Wantsome un program de mentorat în care fiecare cursant va avea, printre altele, ocazia de a învăța cum să transforme un design static în unul interactiv și de a-și dezvolta propriul proiect pentru portofoliu.
Ca să-i dai de gust, ascultă-i pe mentori:
Cel mai fain este atunci când începe să te motiveze foarte mult ideea că rezultatul muncii tale poate ajuta oamenii să își atingă unele obiective, sau, în funcție de proiect, să-și desfășoare activitatea mai ușor.
Dar cu ce se mănâncă partea de programare Front End?
Imaginează-ți că intri pe Emag, LinkedIn, Wikipedia sau orice alt site pe care îl frecventezi. Acum închide ochii și încearcă să obții informațiile pe care de obicei le găsești la un click distanță. Poți face asta? E un exercițiu menit să-ți explice la ce se referă partea de Front End dintr-un proiect. Practic, ea reprezintă interfața grafică dintre utilizator și companie, acel prieten vizual care ajută publicul să navigheze, să găsească informații, pentru ca mai apoi să realizeze acțiuni.
Scopul programării Front End este acela de a crea experiențe unice și accesibile utilizatorilor. Fără ea, internetul nu ar fi ceea ce știm acum. Programarea Front End reprezintă metoda prin care datele sunt „traduse”, folosind HTML, CSS și JavaScript, într-o interfață grafică pe care utilizatorii o pot vedea și cu care pot interacționa.
Cum este structurată programa de studiu?
Află direct de la unul dintre mentorii cursului:
Cursul începe cu o introducere în activitățile unui Front End developer, continuă cu studiul bazelor si block-urilor HTML prin care se creează o pagină web. Ulterior, folosind CSS, învățăm cum să stilizăm aceste block-uri astfel încât să arate așa cum ne dorim. Dacă până aici sună interesant, atunci continuarea, acea parte în care adăugăm interacțiune site-ului, folosind JavaScript, o să te facă să crezi că poți reinventa lumea. Bineînțeles că, utilizând JavaScript drept limbaj de programare, o să învățăm bunele practici din domeniu, programare orientată pe obiect, librării folosite astăzi și multe alte năzdrăvănii.
La final, alături de cunoștințele și experiențele practice acumulate, vei avea propriul proiect realizat în portofoliu, care, pe lângă faptul că îți folosește personal, poate avea o utilitate crescută și pentru restul lumii.
Minimul necesar pentru a urma acest curs
- Cunoștințe de bază de programare. Vom învăța împreună sintaxa specifică.
- Laptop/PC și conexiune bună la internet.
- Curiozitate, perseverență și dorința constantă de a evolua.
Ce vei ști cum să faci, la finalul programului de mentorat
Fiecare persoană perseverentă, care trece de etapa de preselecție și este „all-in” în acest curs, va reuși să realizeze pe cont propriu aproape orice vede astăzi pe web: de la simple blog-uri, la site-uri de prezentare și la jocuri care rulează în browser.
Tips & Tricks
Un Front End developer bun e mereu creativ și foarte atent la detalii. Își face meseria din plăcere și curiozitate, nu pentru că e foarte bine plătită. Este un explorator care vrea să învețe ceva din fiecare experiență și din fiecare ramură a IT-ului și un jucător ambițios care fuge mereu de rutină. În acest domeniu au rezultate excelente programatorii cu spirit competitiv, foarte interesați de calitatea rezultatului final sau graphic designerii atrași de logică și strategie.
Vrei să studiezi programare Front End la Wantsome? Mai avem locuri disponibile în următoarea grupă! Află mai multe detalii aici.