Ce este programarea și ce face un programator?
Pe scurt, programarea este modul prin care omul comunică cu calculatorul. Sunt comunicate seturi de instrucțiuni, cu scopul final de a crea soluții tehnologice, precum browserele, platformele de social media sau aplicațiile mobile. Pentru că „mintea” unui calculator înțelege doar limbajul binar 0-1, de-a lungul timpului au fost create limbaje mult mai accesibile, mai rapide și mai eficiente de a transmite comenzi calculatorului, pe care le numim limbaje de programare.
Cât despre munca unui programator, contrar așteptărilor, nu este deloc monotonă. O zi din viața profesională a unui programator presupune activități diverse, provocări, muncă de detectiv și creativitate, iar lucrul se desfășoară adesea în echipă. Și, nu în ultimul rând, sunt nelipsite momentele de relaxare, la birou sau out-of-office.
În prezent, programarea este una dintre cele mai populare ocupații din lume și devine totodată un must-learn pentru întreaga omenire, odată cu integrarea tehnologiei în aproape toate ariile vieții noastre. Cererea pentru programatori rămâne mare, iar salariile care te fac să uiți de grija facturilor nu sunt povești. Ele cresc odată cu tine, mai ales dacă ești dispus să înveți continuu și să investești în pregătirea ta.
Ai 0 experiență în IT?
Bun-venit la curs, este mai ales pentru tine! O lună de Introducere în Programare este cel mai bun prim pas pe care îl poți face spre domeniul IT. Programul a fost gândit tocmai pentru a pune bazele celor cu 0 experiență. Nu ai nevoie de skilluri tehnice sau matematice, ci doar de dorință de învățare, curiozitate, perseverență și puțină engleză, nivelul B1 fiind necesar pentru a te descurca.
Ce presupune o lună de Introducere în Programare la Wantsome?
Teorie, practică, consiliere. Pornim de la 0, îți explicăm pe-ndelete ce este programarea și cum funcționează și gândește un calculator, apoi, pas cu pas, construim fundația cu noțiuni tehnice.
La Wantsome punem foarte mult accent pe practică, 70% din curs constând în exerciții și teme pentru acasă. Stai fără grijă, mentorul tău rămâne pe aproape și în afara orelor de curs, fiindcă știm că ajutorul trebuie să vină mai ales atunci când e nevoia mai mare.
Pe parcursul mentoratului, vom avea grijă să-ți dezvolți sau să-ți descoperi gândirea logică și algoritmică. Vei fi uimit să vezi câte poți crea cu o astfel de gândire, chiar și la început de drum.
Ce se întâmplă la finalul cursului?
La finalul cursului, va fi organizată o sesiune în care vei afla care sunt următorii pași de studiu și vei fi îndrumat, în funcție de parcursul și obiectivele tale, spre specialitățile potrivite pentru tine. Vei avea parte de o discuție 1:1 cu mentorul tău, în care vei primi feedback și sfaturi.
Nu pot să mă înscriu direct la un curs specializat pe un anumit limbaj de programare?
Desigur că poți. Însă, dacă bagajul tău de cunoștințe în IT este gol și încă nu ți-e clar cum stai cu gândirea logică și algoritmică, ți-ar face bine o introducere. Asta ca să nu fii copleșit de primele noțiuni cu care vei face cunoștință la un curs specializat. Dacă te consideri o persoană ambițioasă și cu mult chef de învățat, go for it! Noi suntem aici cu toate variantele, tu decizi de unde faci pasul!
Cine este mentorul?
Robert Ciobotaru – Back-End Developer @ Codify & profesor de informatică @ Școala Varlaam Mitropolitul din Iași
Îți va plăcea de Robert, fie pentru zâmbetul cald, fie pentru vorbele prietenoase și atitudinea relaxată, fie pentru profesionalismul și pasiunea de care dă dovadă. Ori pentru toate. Este pasionat până peste cap de IT, dar și de lectură și teatrul de improvizație. Sociabil și calm, Robert este mentorul de care ai nevoie pentru a începe de la 0 în IT. Consideră că cea mai importantă realizare de până acum este faptul că face exact ceea ce iubește cu adevărat. Ceea ce ne dorim cu toții.
De ce să alegi să începi programare alături de Wantsome?
Ne fac reclamă bună mentorii profesioniști, cu drag de oameni, gata să-ți sară în ajutor chiar și la ore târzii. Apoi, ne place practica pe bune, fapt ce se reflectă și în portofoliul pe care vei începe să-l construiești alături de noi. Nu vrem să fim o școală care scoate absolvenți pe bandă rulantă, ci vrem să oferim comunității IT profesioniști de valoare. De aceea, deși noi îi spunem curs, o experiență la Wantsome înseamnă mult mai mult. Înseamnă și consiliere, înseamnă și pregătire serioasă pentru interviul de angajare, înseamnă și deschiderea dialogului cu angajatorii și introducerea în comunitate. Și, în tot acest timp, nu uităm să-ți fim și prieteni.
Ce spun absolvenții?
Simona Ștefănescu – absolventă de Psihologie cu experiență într-o companie de outsourcing, absolventă Intro în Programare & cursantă Programare Front-End
Le-aș spune că dacă au motivație, să se înscrie, pentru că experiența este peste așteptări. Pe măsură ce trec orele de curs realizezi că nu e așa greu. Asta pentru că nimic nu se compară cu o experiență de învățare în care ești asistat.
Alexandra – specializată în domeniul Finanțe/Bănci, absolventă Intro în Programare
Mi-a plăcut că totul era bazat pe logică. L-am privit ca pe un joc în care trebuie să treci la nivelul următor cu fiecare nouă ședință de lucru. M-a ajutat să înțeleg că programarea nu e o lume total nefirească și inabordabilă. M-a surprins plăcut arătându-mi că îmi merge mintea, chiar și în concediul de maternitate, și mi-am surprins familia, așteptând noaptea cu drag, ca să lucrez la teme!
George Ene – manager & bucătar șef, absolvent Intro în Programare și Programare Front-End, cursant React
Le-aș spune să nu mai stea pe gânduri și să se înscrie. Dacă vrei să ieși din zona de confort, ideal e să alegi Wanstome.
Cum te înscrii?
Aici afli restul detaliilor și apeși butonul de înscriere. Vei primi pe mail, în aproximativ 15 minute, un test de logică și limbă engleză. Apoi programăm o discuție, verificăm alegerea și obiectivele tale și te consiliem ca tu să decizi asumat următorul pas. Iar pentru că prietenii buni se ajută la nevoie, ai 10% discount dacă convingi pe cineva să ți se alăture sau dacă plătești integral.