Este o cerere atât de mare pe cursul nostru de Programare FrontEnd și o nevoie atât de mare de FrontEnd Developeri pe piață, încât a trebuit să mai aducem încă doi traineri talentați și să pornim la drum, de pe 28 Aprilie, cu încă o serie de curs. Până începe efectiv cursul, am zis să îți facem cunoștință cu Bogdan Cochior și Alexandru Munteanu. Ei sunt trainerii Wantsome, care se vor ocupa de seria nouă de cursanți de la FrontEnd și care îți vor fi alături, pas cu pas, în următoarele patru luni.
Am stat de vorbă cu ei și am aflat pentru tine tot ceea ce trebuie să știi, dacă vrei să te înscrii și tu la cursul de Programare FrontEnd de la Academia Prietenoasă de IT.
Ce înseamnă Programare FrontEnd
Înainte de toate, dacă încă nu știi cu ce se mănâncă FrontEnd-ul, îți facem noi o invitație la restaurant! Pentru că așa au decis trainerii să îți explice cel mai bine ce presupune meseria lor:
„Să zicem că intrăm într-un restaurant. Prima dată, ne uităm cum este amenajat și ne creăm o impresie. Apoi ne așezăm, citim meniul, interacționăm cu ospătarul și comandăm. Deși știm că mâncarea este pregătită în spate de un bucătar, până să ajungem să mâncăm, suntem captivați de prima impresie și interacționăm cu persoanele din jurul nostru. Așa se întâmplă și la produsele software. Programatorul de FrontEnd realizează toată partea de prezentare, acea primă impresie și experiența pe care o are un utilizator cu o platformă.”
Pe scurt, FrontEnd-ul este acea parte dintr-o aplicație web pe care utilizatorii o pot vedea și cu care pot interacționa.
Ei, acum că ai mâncat și ai înțeles mai bine ce e cu FrontEnd-ul, hai să vedem dacă e de fapt și pentru tine. Cui se adresează cursul și la ce trebuie să te aștepți în cele patru luni de curs? Îți spunem chiar acum!
Pentru cine este cursul de Programare FrontEnd
Îți recomandăm să te înscrii la cursul de Programare FrontEnd de la Wantsome, dacă:
- Vrei să înveți programare de la zero, cu practică pe bune, chiar dacă nu ai experiență în IT;
- Ai înclinație spre design, animație, estetic, frumos;
- Vrei să înveți să creezi platforme web și mobile;
- Te caracterizează tenacitatea și creativitatea;
- Vrei să ai parte de o experiență de învățare non-formală, uneori amuzantă, dar serioasă și intensă;
- Ești gata pentru patru luni de muncă multă, de gândire și învățare continue, de implicare activă și de găsit soluții care nu sunt „de-a gata”. Hei, e mai bine să înveți să pescuiești pe cont propriu, decât să aștepți de la altcineva să primești pește în fiecare zi, nu?;
- Ești gata să înveți foarte multe informații noi și noțiuni despre care probabil nici nu știai că există;
- Îți dorești o relație cursant-mentor, în care fiecare are ceva de învățat de la celălalt, nu o relație elev-profesor, în care ți se dau toate răspunsurile de-a gata;
- Ai energie, dorință, pasiune, entuziasm, vibe înclinat spre tehnologie și vrei să faci ceea ce îți place;
- Ai acea curiozitate neînfricată de a pune întrebări și de a ieși din zona de confort.
După ce te bucuri de experiența Wantsome și înveți tot ce trebuie să știi pentru un start corect într-o carieră de IT, poți să te angajezi ca Junior Frontend Developer. Și este loc din plin pe piață, mai ales că industria IT din Iași este în plină dezvoltare și are nevoie constant de oameni deștepți și bine pregătiți. Iar prietenii de la Wantsome îți vor fi alături la fiecare pas, pentru orice sfat de carieră ai nevoie.
Alături îți vor sta și cei doi traineri, Bogdan și Alex, nu doar în cele patru luni de curs, ci și după finalizarea acestuia, pentru că la Wantsome trainerii nu îți devin doar mentori, ci și prieteni. Așa că hai să îți facem cunoștință cu noii tăi prieteni, Bogdan Cochior și Alexandru Munteanu!
Cine sunt trainerii cursului de Programare FrontEnd
Bogdan a copilărit în Bacău, unde visa să devină pilot de avioane. Avionul lui a aterizat însă pe norul de IT, de care a devenit extrem de pasionat, alături de celelalte mari pasiuni ale sale: hiking și snowboarding. Dacă nu ar mai lucra în IT, cu siguranță ar face pilotaj și și-ar pune în practică și un vis mai vechi, pe care nu a mai apucat să îl vadă îndeplinit: să învețe să cânte la un instrument muzical.
Lucrează în IT din a doua zi după ce și-a dat licența, iar în prezent este Technical Team Lead la Thinslices. S-a alăturat echipei Wantsome pentru că a fost întotdeauna adeptul învățării mai puțin formale și pentru că îi place că Academia Prietenoasă de IT adună oameni din diferite domenii, care învață împreună să utilizeze corect tehnologia și să vină mereu cu soluții de îmbunătățire.
Are mare grijă de propria dezvoltare personală și profesională, așa că citește mult, participă la evenimente și încearcă să se expună la cât mai multe contexte noi. Tocmai de aceea le spune mereu oamenilor aflați la început de drum în IT să învețe, să învețe, să învețe. Sau, altfel spus, să învețe, să înțeleagă și să aplice. Și să nu se sperie de schimbare, pentru că așa cum spune și motto-ul lui preferat, „Singura constantă este schimbarea”.
Alex este ieșean, iar când era mic își dorea să devină macaragiu pe șantier sau… super-erou. A ajuns până la urmă super-erou, pentru că lucrează ca Javascript Developer la Thinslices, iar acum este trainer la Wantsome, activitate pe care o consideră cea mai mare realizare din viața lui.
În timpul liber ascultă multă muzică, una dintre marile lui pasiuni, dar și… programează. Pentru că programarea este mai mult decât un job, este o pasiune imensă, pentru care investește foarte mult în propria dezvoltare. Dacă nu ar lucra în IT, ar fi cercetător sau poate profesor. Dar până atunci, se bucură din plin de ceea ce face și citește încontinuu fiecare carte sau articol care îi cade în mână.
A fost impresionat de pasiunea și de devotamentul oamenilor din Wantsome pentru dezvoltarea industriei de IT din Iași, așa că s-a alăturat echipei, ca să poată da ceva înapoi comunității și ca să devină, totodată, un developer și un mentor mai bun.
Dacă ar putea să se întoarcă înapoi în timp, ar alege momentul de la finalul liceului, când și-ar spune să nu mai meargă la facultate, ci să experimenteze și să învețe singur cât mai mult. Tot la capitolul dorințe, Alex ar bifa și călătoritul singur prin întreaga lume, atât ca să descopere cât mai multe lucruri, cât și ca să vadă pur și simplu dacă s-ar descurca.
Viitorilor cursanți de la FrontEnd, dar și celor care vor să înceapă o carieră în IT, în general, le spune să aibă curaj și să încerce, dacă chiar simt că vor asta și că au o înclinație spre acest domeniu. Le mai spune să nu se dea bătuți când dau de greu (pentru că vor da) și să fie pregătiți pentru un job la care trebuie să învețe tot timpul. Iar motto-ul lui preferat însoțește perfect aceste recomandări: „You must take personal responsability. You cannot change the circumstances, the seasons, or the wind, but you can change yourself. That is something you have charge of.”
Cum te poți înscrie la cursul de Programare FrontEnd
Așadar, dacă vrei să înveți Programare FrontEnd de la zero cu multă practică pe bune direct de la cei doi traineri experimentați, atunci e cazul să te înscrii repede la următoarea serie de curs, care începe pe 14 mai. Toate informațiile despre curs sunt disponibile pe site-ul Wantsome, iar dacă mai ai întrebări, ni le poți trimite pe e-mail la [email protected].
Partea și mai bună este că ai șansa să participi pe 10 mai, chiar înainte de curs, la o sesiune demonstrativă gratuită, unde îi poți cunoaște pe traineri și unde poți să lămurești cu ei toate întrebările pe care le mai ai înainte să te înscrii efectiv la curs. Accesul la demo este gratuit, în limita locurilor disponibile și se face pe bază de înscriere online, prin acest formular.