În episodul acesta, punem lupa pe Interviul de angajare în IT. Vei afla cum se desfășoară și care sunt provocările unui astfel de interviu, dar și care este dinamica în piața muncii în IT la momentul actual. Desigur, nu uităm nici de tips & tricks și alte sfaturi de bună practică.
Ne-am gândit că cel mai potrivit duo de invitați ar fi între un specialist HR și un manager așa cum ar trebui să fie, așa că i-am avut alături pe Dana Șerban, Site Manager la HEITS.digital și Alex Popescu, Business Unit Director la Yonder.
Dana are peste 12 ani de experiență în diferite arii ale Resurselor Umane, de la recrutare, talent management și training, până la crearea și implementarea de strategii de creștere, dezvoltare și retenție. Este un om care se dezvoltă mai ales prin a spune DA provocărilor și își dorește să aducă valoare prin fiecare acțiune a sa. Alex este managerul despre care se povestește frumos. Știe cum să dirijeze sforile astfel încât să își ajute echipa să fie productivă, motivată și să atingă excelența.
Cu așa oameni faini, desigur că am purtat o discuție bogată în informații de neratat. N-am putut să-i punem STOP prea devreme, de aceea ne auzim în două părți. Cu cea de-a doua parte revenim vinerea viitoare.
Uite care sunt curiozitățile la care îți răspundem în prima partea a episodului 4:
Podcast
Podcast
1:43 Există candidatul ideal?
9:28 Cum arată interviurile de angajare în IT, în prezent?
23:49 CV-ul, profilul de LinkedIn și Scrisoarea de intenție. Cât cântăresc ele la interviu? Dar studiile superioare în IT?
31:18 Mai contează „unde te vezi peste 5 ani”?
35:46 Cum vorbim despre bani?
Există candidatul ideal? Specialistul HR ne spune că nu, dar există candidatul potrivit. Angajatorii au înțeles că ar fi păcat să-l piardă doar pentru că nu îndeplinește toate criteriile profilului de angajat ideal, de aceea caută să descopere și omul din spatele profesionistului.
Interviul de angajare poate fi văzut ca un eveniment stresant. Din fericire, ultimii ani au schimbat cu mult dinamica interviurilor. Dacă pentru Alex, acum 15 ani, interviurile erau stresante ca examenele din sesiune, astăzi le vede așa cum ar trebui să fie firesc, o discuție relaxată în care facem cunoștință și evaluăm compatibilitatea de colaborare. Interviul este și o oportunitate bună de autoevaluare pentru intervievat. Se pare că multe persoane cu experiență deja, merg la interviuri tocmai pentru a se pune la curent cu cerințele și tendințele din piață. Este important să înțelegem că alegerea este de ambele părți și că interviul nu este altceva decât o discuție în care cele două părți negociază un schimb corect. CV-ul, scrisoarea de intenție ori costumul la 4 ace pot fi lăsate acasă, căci pasiunea, determinarea, sinceritatea sunt câteva dintre calitățile pe care angajatorii speră să le bifezi.
Unde te vezi peste 5 ani și cum vorbim despre bani? Fără perdea, am putea spune noi, în episodul 4. Dă-i play și ia notițe, mai ales dacă ai în plan un interviu, fie el chiar și în afara zonei IT.
Nu mai aștepta! Programează-ți o sesiune gratuită de consiliere și începe călătoria ta profesională cu Wantsome.
Alătură-te newsletter-ului nostru pentru a fi la curent cu noutățile și lansările noastre.
Prin abonarea ta, ești de acord cu Politica noastră de confidențialitate și oferi consimțământul de a primi actualizări de la compania noastră.
Academia prietenoasă de IT.
Creștem cea mai mare
comunitate de IT din România.
Ai nevoie de răspunsuri pe care doar un specialist HR ți le poate oferi? Programează acum o ședință gratuită de consiliere!