Una dintre cele mai mari temeri atunci când începi cursurile unei facultăți este să nu reușești să te angajezi în domeniu. De cele mai multe ori, această temere se dovedește a fi fondată, mai ales atunci când, alături de tine, mai ai mii de alți absolvenți care își caută de lucru în același domeniu.

Poate pentru unii această situație este nefericită, prilej de a-ți plânge de milă și de critica sistemul de învățământ românesc. Însă noi vedem aici o oportunitate; mai exact, oportunitatea de a te reconstrui, de a lucra la încrederea în forțele proprii și de a-ți face curaj să ieși din zona ta de confort.

Contrar părerii majorității, oamenii care ajung să se angajeze în domenii cu totul diferite de ceea ce au studiat în facultate nu sunt oameni care au făcut un compromis. Sunt oameni cărora li s-au întâmplat lucruri mult mai bune.

În această situație este și Ana-Maria Acatrinei. Ea a absolvit în 2011 cursurile Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Finanțe Bănci și mai apoi a urmat și un master în Contabilitatea Afacerilor. Nu și-a găsit de la bun început job-ul viselor ei, așa că a acceptat unul de compromis, în drumul ei către job-ul ideal.

Așa a ajuns să ne cunoască pe noi, atunci când lucra ca data entry operator, iar atitudinea noastră prietenoasă a convins-o că împreună putem face lucruri faine.

„Citisem puțin despre testare manuală, dar suficient cât să-mi trezească curiozitatea și dorința de a urma cursuri în acest domeniu. Prietenul meu mi-a recomandat Wantsome despre care am descoperit mai apoi că este o academie prietenoasă în care practica se face pe bune. Imediat mi-am dorit să devin cursant în cadrul Academiei Wantsome.”

Cu multă încredere a venit conștiincioasă la cursurile noastre de testare manuală și, pe parcurs, și-a dat seama că ceea ce considera a fi cea mai mare provocare – să se angajeze în acest domeniu nou pentru ea – se poate transforma în realitate.

Fortech este prima companie la care a aplicat după ce a terminat cursurile Wantsome și a fost acceptată cu mult entuziasm în echipă, în calitate de Tester.

“Cursul de testare manuală și o eventuală angajare în domeniu au reprezentat o provocare pentru mine. So… checked – cu ajutorul echipei Wantsome.

Wantsome îți oferă sprijin, prietenie, traineri implicați și pasionați, orice pentru a te ajuta să reușești.”

La fel ca și ceilalți Wantsomebees, și Ana-Maria vrea se perfecționeze în acest domeniu în care a intrat de curând, dar care a fascinat-o pe loc:

“Îmi doresc pe viitor să devin cât mai bună în acest domeniu și să învăț și testare automată.”

Noi nu putem decât să-i dorim multă baftă! Suntem siguri că va ajunge acolo unde țintește, așa cum a făcut-o și până acum, alături de noi.

Pe Ana-Maria o poți contacta personal pentru a-ți împărtăși din experiența Wantsome.