Dacă îți place să te gândești la „de ce”-ul lucrurilor, e un început bun.

Dacă ai deseori un răspuns pentru „cum-urile din jurul tău, ai înclinare spre Business Analysis.

Dacă reușești să le explici celor din jurul tău și ei să înțeleagă, atunci ești Business Analyst fără să îi spui pe nume.

Hai să-i spunem noi BA și să-ți povestim despre, căci din octombrie adăugăm un nou curs la Academia Prietenoasă de IT, unul de Business Analysis. Și hai că-ncepem cu învățarea de-acum, făcându-ți cunoștință.

Prin acest curs vei face primii pași în lumea Business Analysis, descoperind care îi sunt activitățile în industria IT. Pentru că rolul unui BA nu este fix și clar definit, ne propunem să oferim informațiile, exercițiile și mai ales studiile de caz care să te ajute să devii adaptabil diferitelor situații (diferite contexte, proiecte, echipe). Un BA are un rol de conexiune, dat fiind faptul că facilitează procesul de creare a unui produs IT, din faza de descoperire și definire a nevoii de business, până în momentul lansării și apoi de întreținere. Să pui astfel rotițele în mișcare nu poate fi decât satisfăcător!

IT-ist cu acte în regulă ori în devenire? Pur și simplu curios să-ți duci parcursul profesional în direcția asta? BA poate fi pentru tine. O personalitate curioasă și empatică sunt primele semne că te-ai potrivi. Și dacă te decizi să încerci și să reușești, locuri de muncă precum Business Analyst, Product Owner, Scrum Master, Product Manager te așteaptă.

Cum te-nvață Wantsome BA?

Prin oameni. În cele 4 luni vei fi îndrumat de trainerii Raluca Coțoi și Robert Urbanovici.

Raluca este Business Analyst la Endava și are un background tehnic început încă de pe vremea studenției. Diversitatea joburilor și experiențelor (de la predat în universitate, grafică, training-uri, evenimente pentru clienți, până la analiză de business) i-au construit un pachet de skill-uri perfect pentru această funcție. S-a alăturat echipei Wantsome datorită oamenilor.

Știu ce fel de oameni sunt și ce valori au, iar oamenii care se aseamănă, se adună!

Pe lângă asta, apreciază la Wantsome conceptul de prietenie și felul în care este valorificat, căci cel mai ușor este să înveți alături de cel care îți este aproape de suflet, îți este prieten, vorbindu-ți pe limba ta. Pe lângă noi (haha), are și alte iubiri: familia, handmade-ul, grădinăritul, și mai ales investiția în propria dezvoltare. Cu sfaturile mereu la ea, ți-ar spune să fii curios, să perseverezi și, orice ai face, să continui să înveți! Ce zici? Vii să faci cunoștință cu Raluca, să vedeți unde ajungeți cu această rețetă?

Robert este Business Analyst la youngculture și lucrează de mai bine de 10 ani în domeniu. Dacă nu ar lucra în IT, cu siguranță ar căuta un domeniu care să-i aducă oamenii aproape + sentimentul că face parte dintr-o poveste mare. Deocamdată nu se desprinde de IT și acum se alătură poveștii Wantsome. Se așteaptă ca experiența să se asemene cu o călătorie, iar cursanții să fie exact ca niște turiști curioși. Dacă vrei să urci la bord, Robert te sfătuiește să fii serios cu munca ta, să fii atent la carieră, să investești în tine pentru a deveni un profesionist și să îți consolidezi bine o rețea de cunoștințe cât mai diverse în domeniu.

Îți mai dăm doar câteva indicii despre personalitatea lui Robert: realizarea lui cea mare este familia, dacă își urma visul din copilărie, astăzi ar fi fost grănicer, îi place tenisul de câmp și excursiile la munte, mai nou are o pasiune pentru construcțiile rezidențiale și regretă (deocamdată) că nu a apucat să își ia permisul pentru motocicletă. Ce zici, vii să-l cunoști? Poate îl întrebi și care-i treaba cu grănicerul!

Până îți faci curaj, mai poți citi despre noi și curs direct de pe site sau, de ce nu, întreabă-ne orice pe e-mail, la [email protected]. Dacă nu mai ai nevoie de convingere și ești sigur că vrei să-ți petreci toamna alături de noi, îți poți rezerva locul de pe-acum. Abia așteptăm să facem… „afaceri” cu tine. Batem palma?