Atențiune, atențiune! Avem un Breaking News: Vlad Trifan s-a angajat în IT! Cine e Vlad Trifan și de ce e Breaking News? Așază-te confortabil și ia de citește povestea de azi, pentru că sigur va fi știrea perfectă de care ai nevoie pentru inspirație și motivare.

Ei bine, Vlad Trifan și-a dorit dintotdeauna să devină reporter. Încă din copilărie era fascinat de știrile de televiziune și îl atrăgea enorm să fie primul care află informația, înaintea tuturor. Îi plăcea ideea să transmită o știre și, mai ales, să o spună pe înțelesul audienței. Până să își îndeplinească visul din copilărie, Vlad a urmat studii în mai multe domenii: a făcut Liceul de Informatică, după care a mers la Politehnică, specializarea Cadastru. De abia apoi a terminat și Jurnalism, plus un master de Relații Publice la FEAA. Jurnalismul i-a oferit șansa să facă radio și să lucreze în domeniul la care visa din copilărie: a făcut știri, a fost realizator de programe, director de programe, director muzical și voice-over și și-a trăit cei mai frumoși ani la butoane.

Însă, la un moment dat, nevoile financiare l-au determinat să își caute un loc de muncă cu un venit mai consistent. S-a angajat la SCC, unde s-a dezvoltat din punct de vedere tehnic și unde a rămas timp de 5 ani. Schimbarea a venit odată cu o altă nevoie: aceea de a petrece mai mult timp cu familia. Așa că după 5 ani petrecuți la SCC s-a angajat la Accenture, pe un rol non-tehnic, care îi permitea să lucreze noaptea și să fie ziua alături de cei dragi.

Dar gândul la un job tehnic i-a rămas acolo și a tot înflorit, până când Vlad a conștientizat că la un moment dat va intra cu adevărat în lumea IT și își va folosi la maximum abilitățile tehnice. Însă pentru asta avea nevoie de ceva studii suplimentare în domeniu, de o certificare, de multă practică. A început să caute cele mai bune variante prin care ar putea să învețe IT pe bune, direct de la profesioniști în domeniu și uite așa a ales Wantsome, Academia prietenoasă de IT. A dat testul online, a trecut de proba interviului și a fost acceptat în Wantsome, la prima serie a cursului de Network & Infrastructure.

S-a bucurat că în cele patru luni de curs a avut parte de un colectiv foarte competitiv, unde fiecare dintre cursanți muncea pentru același scop, așa că provocarea cea mai mare a fost să țină pasul cu toți colegii și să-și facă toate temele săptămânale. Asta în timp ce ziua și-o petrecea cu familia și noaptea muncea. Cu toate acestea, nu s-a gândit nicio clipă să renunțe, ci, din contră, îi plăcea tot mai mult și era din ce în ce mai motivat să continue.

„Wantsome a reprezentat pentru mine locul în care puteam să deslușesc tainele mașinilor virtuale într-un mediu propice învățatului cu zâmbetul pe buze. Cel mai mult mi-a plăcut că am avut parte de multă practică pe bune, cu exemplificare concretă pe baza a tot ceea ce ni s-a prezentat la curs. Și faptul că nu a rămas nimic neelucidat de către Michael Stoica și Sebastian Ungureanu, doi traineri extrem de bine pregătiți, care erau gata oricând să împărtășească toată experiența lor din IT și care ne-au încurajat pas cu pas, pe tot parcursul celor patru luni de curs.”

Viața lui Vlad s-a schimbat foarte mult în urma cursului de Network & Infrastructure de la Wantsome. A devenit mult mai încrezător în forțele proprii, a înțeles cu adevărat ce înseamnă IT-ul și a învățat foarte multe lecții: și anume că pentru fiecare problemă există o soluție, că nimic nu rămâne nerezolvat și că răspunsurile nu cad din cer, ci trebuie să cercetezi și să ceri ajutorul oamenilor din jur, pentru că, într-adevăr, comunicarea este foarte importantă și în IT. Pe lângă toate aceste schimbări, cea mai importantă dintre ele a fost că a reușit să se angajeze în IT și să obțină locul de muncă tehnic pe care și l-a dorit atât de mult: Technical Suport Engineer la InteligentBee.

Acum, Vlad visează ca ziua să aibă 48 de ore, ca să se bucure din plin de viața pe care o duce și să poată face tot ceea ce îl pasionează cu adevărat: un job full-time în IT, un job part-time la radio, timp de alergat, de dormit și, mai ales, de petrecut cu familia. Mai mult, își dorește să crească în IT, așa că se gândește serios să se apuce de învățat și Programare Java. Și unde să învețe cel mai bine programare de la zero cu practică pe bune, dacă nu la prietenii de la Wantsome?

Până atunci, Vlad le recomandă tuturor prietenilor să se înscrie în Wantsome, să fie dispuși să investească timp în învățare și să își dorească suficient de mult să se dezvolte profesional. Pentru că, așa cum spune și motto-ul lui personal, „Nu trebuie să renunți niciodată la visul tău, oricât de greu ți-ar fi și oricât de multe obstacole ai avea de depășit.” Și de ce ai renunța la visul tău, mai ales că îi ai aproape pe prietenii de la Wantsome, care îți sunt alături pas cu pas, care îți dau încredere că poți și care te ajută să faci acea schimbare pe care ți-o dorești atât de mult?

„Wantsome e un mediu de lucru și de învățare foarte prietenos, cu traineri bine pregătiți, care au ani de experiență în spate, entuziasmați de tot ce apare nou pe piață și gata oricând să împărtășească din toată experiența lor profesională. Chiar ai ce învăța de la ei! Jos pălăria! Și ca să fac o analogie cu celebrul proverb românesc, Wantsome la nevoie se cunoaște. Nu degeaba e recunoscută ca fiind o academie prietenoasă, unde se face practică pe bune și care e primul pas spre o carieră frumoasă în IT.”

Dacă simți că a venit momentul să faci o schimbare majoră în viața ta și să anunți Breaking News că începi și tu o carieră frumoasă în IT, atunci ai face bine să intri repejor pe www.wantsome.ro și să îți alegi chiar acum cursul IT care ți se potrivește. Din ianuarie 2019 încep seriile noi de curs și sigur vrei să prinzi startul, așa-i?