Când am pornit la drum cu Wantsome, ne-am dorit de la cursanții care ne pășesc pragul să aibă mindset-ul câștigătorului. Ți-am arătat prin relatările de până acum că așa a și fost. Schimbăm puțin firul poveștilor, căci ne dorim să vezi și care este evoluția profesională, pe termen lung, a absolvenților. Ne-am întors chiar la începuturi, în anul 2017, la o absolventă a primei serii de Testare Manuală: Veronica Rusu.

Veronica, inspirată de soțul ei, a ales Testare Manuală ca direcție de reconversie profesională. A început să învețe singură până când a simțit că are nevoie de ghidarea unor profesioniști, iar Wantsome a venit la fix, promițând exact ce urmărea ea: practică pe bune, atitudine prietenoasă și mentori care să-și facă treaba impecabil. A simțit siguranța că Academia Prietenoasă de IT va fi mediul prielnic pentru schimbarea sa și ne-a ales.

După absolvirea cursului, și-a început activitatea pe postul de Junior Data Quality Assurance Associate la Xivic, iar acum este Junior QC Engineer 2 la Softvision. Are aproape un an jumătate de când s-a alăturat echipei Softvision și lucrează la un proiect provocator, care i-a stârnit interesul încă de la bun început. Dacă ar fi să pună în balanță jobul actual cu cel anterior, în Asistență Socială, se declară cu siguranță mult mai relaxată. Această liniște interioară vine tocmai de la un mediu deloc solicitant emoțional, care îi asigură stabilitatea financiară și profesională. Dar liniștea vine mai ales din faptul că oricât de dificilă ar fi uneori munca și în ciuda piedicilor care apar inevitabil (căci apar), există pasiunea de a lucra pentru ceva în care crede cu adevărat, așa cum spune și autorul și speakerul motivațional, Simon Sinek:

When we work hard for something we don’t believe in, it’s called stress. When we work hard for something we do believe in, it’s called passion.

Veronica poziționează decizia de a-și schimba domeniul de activitate prin Wansome în topul celor mai bune alegeri pe care le-a făcut vreodată. Nu regretă nici joburile anterioare, căci cunoștințele dobândite atunci o ajută foarte mult să relaționeze ușor cu ceilalți, să-și păstreze calmul în situațiile tensionate și să fie extrem de atentă la detalii. La toată această rețetă de merge brici, se adaugă și ajutorul unui mentor bun și pregătirea suplimentară – i-a demonstrat-o un curs de management al timpului care a salvat-o într-o perioadă în care lucra pe task-uri din contexte diferite.

Ce îi mai place la jobul actual este că are multiple perspective, proiectele fiind  numeroase și permițându-i  să aleagă oricând un alt tip de testare sau chiar management. În plus, Softvision se axează destul de mult pe comunități și asta o ține conectată cu direcțiile proiectelor și firmei.

Din experiența dobândită până în prezent, Veronica a conștientizat că fără atenție, gândire logică și dorința de a învăța în permanență, nu se poate face treabă bună în Testare Manuală. Totodată, are și un sfat pentru tine, mai ales dacă ești sau te visezi IT-ist:

Nu te opri la prima ocazie care ți se oferă. Dacă nu te simți în largul tău, cel mai probabil încă nu ți-ai găsit locul. Caută până descoperi ce ți se potrivește, căci ai de unde alege.

Și chiar ai! Ai văzut ce gamă variată de cursuri punem la dispoziție? Dacă nu ai aflat încă, știm sigur ce urmează să faci după ce termini de citit articolul ăsta. Altfel, n-ai mai fi ajuns cu ochii până la rândul ăsta, nu? Demonstrează-ne că avem dreptate și că ești tentat să te lași purtat de experiența Wantsome către visul unui job care să te împlinească!

BONUS de la Veronica – glumițe pentru și despre IT-iști

Light Bulb

Question: How many testers does it take to change a light bulb?
Answer: None. Testers do not fix problems; they just find them.

Question: How many programmers does it take to change a light bulb?
Answer1: What’s the problem? The bulb at my desk works fine!
Answer2: None. That’s a hardware problem.