Punem pariu că și tu visezi la un job de care să nu te plictisești niciodată. Dacă îl ai deja, ești norocos/norocoasă. Dacă nu, s-ar putea ca experiența Wantsome să fie norocul tău. Cursul de UI/UX Design – de la Academia Prietenoasă de IT – este provocarea pe care te-ndemnăm să o accepți, mai ales dacă îți place să găsești soluții, te caracterizează empatia și creativitatea. Hai să vedem care-i treaba cu UI/UX Design.

Cea mai faină explicație vine de la mentorii noștri, doar nu degeaba și-au asumat rolul de profesor:

Dacă ne gândim la un magazin online, dar care are și un magazin fizic, partea de UI ar însemna interfața prin care un utilizator cumpără produse, iar UX ar însemna experiența pe care acesta o are cu brandul. Aici ne referim atât la experiența lui în magazinul online (cât de repede găsește ce caută, cât de repede poate cumpăra), cât si la cea din magazinul fizic (cum se poartă vânzătoarele cu el, cât de ușor returnează un produs). UI-ul este doar o mică parte din procesul complex de UX.”

Sau altfel spus, UI (User Interface) este modul în care arată lucrurile, iar UX (User Experience) este modul în care funcționează lucrurile.

Încep, probabil, să-ți apară niște așteptări, așa-i? Dacă te aștepți la un curs friendly, cu multă practică și multe exerciții care să-ți pună mintea la muncă, ești cu gândul unde trebuie! Dar cum sunt niște traineri în acest domeniu? Te invităm să descoperi singur, căci îi descoasem în rândurile următoare pe Andra Spiridon și Robert Dumitru.

Cine este Andra Spiridon?

mentor-wantsome-ui-ux-design

UI/UX Designer @Centric IT Solutions

Spune despre ea că nu a ajuns departe de visul din copilărie, cel de a deveni arhitect. Deși astăzi nu construiește clădiri, este arhitect de experiențe pentru utilizatori. A prins drag de design, lucrând ca freelancer, dar și prin voluntariatul studențesc, din vremea când era boboacă a Facultății de Informatică. Pasiunea a purtat-o rapid spre un loc de muncă în domeniu, asta după ce în al doilea an de facultate a început un internship la Centric IT Solutions, care s-a tranformat mai apoi în primul ei job de „om mare”, de UI/UX Developer.

S-a alăturat echipei Wantsome din două motive puternice: apreciază felul în care echipa susține comunitatea IT ieșeană & vede experiența ca pe o provocare din care are și ea foarte multe de învățat. Crede într-o relație de simbioză între cursanți și traineri, care oferă reciproc „bine” pentru mai bine.

Andra se consideră un om ambițios și perseverent, deviza ei fiind Nu există nu pot, există nu vreau!. Preocupată de dezvoltarea sa, încearcă să profite de orice ocazie care o scoate din zona de confort, iar când vine vorba de IT, este peste tot, încercând să prindă cât mai multe informații și să fure meserie de la colegii din breaslă. Pe lângă design, îi place să călătorească, să deseneze și să joace teatru. Dacă nu ar lucra în IT, spune că ar fi actriță, căci iubește publicul și lumina reflectoarelor. Noi credem că nici în lumina monitorului nu-i stă rău, căci tot într-un artist se transformă.

Pe cei la început de drum, dar mai ales pe viitorii cursanți, Andra îi sfătuiește:

  1. Să nu se oprească niciodată din a învăța.
  2. Să ceară ajutor și să nu pornească de la premisa că e ceva rău să nu știi.
  3. Să fie răbdători cu ei înșiși.

Suntem de acord cu ea!

Cine este Robert Dumitru?

UI/UX Design Lead @Centric IT Solutions

Se pare că nu ne îndepărtăm prea mult de visurile din copilărie și că, într-o anumită formă, ajungem să le împlinim. Robert a făcut sport de performanță și a știut de mic că îi va plăcea să „joace” în echipă, orice cale ar fi urmat mai apoi. Credem că la Wantsome este un pic mai aproape de visul său, căci vorbim despre lucru cu oamenii, exercițiu și focus pe rezultate. El s-a alăturat echipei din dorința de a împărtăși și a ajuta comunitatea de IT-iști ieșeni. Are o experință de 15 ani în care a călătorit și poposit în mai multe arii ale domeniului IT. A început ca amator (spune el) pe un post de Graphic Desinger, a lucrat ca antreprenor și freelancer, apoi a trecut la companii mai mari precum Softvision și Centric IT Solutions, unde este UI/UX Design Lead.

Chiar dacă nu ai crede că mai are timp, și-l face, mai ales pentru a-l investi în dezvoltarea lui personală și profesională. Citește mult, discută cu oameni competenți din domeniu și participă la conferințe. Așa îi sfătuiește și pe viitorii cursanți Wantsome să facă: să se documenteze, să exerseze și să fie orientați spre rezultate și autodezvoltare. Ne place motto-ul lui preferat și credem că o astfel de deviză este potrivită muncii în echipă, la care Robert ține atât de mult:

„Invidia este oglinda admirației. De ce să invidiem când putem să admirăm?”

Crede că, dacă nu ar lucra în domeniu… Pregătit pentru informația următoare?  … ar face lucruri handmade, căci acel personal touch asupra unui lucru valorează mai mult. Orice ați spune, designerii sunt artiști și ei!

Cum te poți înscrie la cursul de UI/UX Design?

Cursul începe de luni, 11 mai, însă îți poți rezerva locul de pe-acum, aici. Toate informațiile despre curs sunt disponibile pe site-ul Wantsome sau ne poți contacta pe e-mail, la [email protected].