Erou? Mai bine supererou! E tot ce și-a dorit Tudor să se facă când va fi mare. E mare acum și pus pe fapte la fel de mari. De ce să fie IT-ist, când poate fi superIT-ist? Ceea ce vrem să-ți spunem, este că în acest articol îți povestim despre cineva cu noțiuni în domeniu, căpătate cu ani în urmă, care a vrut să învețe, să crească și să obțină primul job în IT. Din liceu (Matematică și Informatică) până la facultate (Automatică și Calculatoare, promoția 2013), am putea spune că Tudor a mâncat informatică pe pâine (cu mare poftă). Însă, joburile pe care le-a avut mai apoi, i-au îndepărtat pașii de domeniul pentru care se pregătise atâta timp.

După 3 ani de lucrat în cadrul VallData ca Operator introducere, validare și prelucrare date și alți 3 ani în cadrul GFK, ca scriptwriter, Tudor a hotărât că e momentul să revină la prima lui iubire: IT-ul. Așa că s-a bucurat de colaborarea noastră cu GFK, care a însemnat și un discount la cursuri și a ajuns la noi, curios și entuziasmat să învețe mai multe despre limbajul de programare Java.

Dacă ne gândim la pregătirea lui inițială, am putea spune că Tudor, în domeniul IT era deja de-al casei, pentru că era obișnuit cu informații consistente și exercițiu constant iar, pe parcursul celor 4 luni, nu a fost intimidat deloc și nu s-a gândit nicio secundă să renunțe. Energia trainerilor Cristi Macoviciuc și Lucian Moisă, metodele lor de structurare și prezentare l-au ajutat pe Tudor să-și pună baze solide în programare și să învețe noțiuni fundamentale specifice limbajului Java.

Trainerii sunt oameni super faini, foarte implicați, care pun mult suflet în ceea ce fac.

După experiența Wantsome, Tudor ne recomandă cu încredere prietenilor și tuturor celor care își doresc și au nevoie de o reconversie profesională.  Și nu doar celor din afara IT-ului, căci a înțeles că și lui îi lipseau multe informații și că-i vor mai lipsi, că este mereu loc de mai bine în pregătirea în acest domeniu. Pe lângă cunoștințele despre Java, Tudor a mai câștigat încredere și simte că trăiește un nou început, unul pe care l-am construit împreună: Java Developer la camLine Solutions. Și pentru că vorbim despre un om care a testat binișor terenul IT și a strâns și câteva sfaturi de dat mai departe, îți împărtășim 3 lucruri despre care Tudor zice că e musai să le știi dacă lucrezi sau vei ajunge să lucrezi în domeniu:

  1. Trebuie să știi unde și cum să cauți informațiile pe care nu le ai deja în bagajul de cunoștințe. Asta include și să pui întrebări celorlalți fără rețineri.
  2. Trebuie să fii conștient că niciodată nu vei avea dreptate când vei spune că știi suficient.
  3. Să fii răbdător!

Cât despre experiența de angajare pentru noul job, Tudor ne-a mărturisit că fiecare interviu este diferit și că era imposibil să nu îl încerce și câteva emoții. Le-a depășit cu bine datorită bagajului de cunoștințe acumultat, iar în prezent este Junior Java Developer la camLine Solutions. Îi dorim să fie așa cum visează: cu multe provocări mentale, logice și creative.

Și-acum că am trecut în revistă lucrurile puțin mai serioase, îți mai spunem despre Tudor că: iubește dansul, mai ales pe cel latino, se aventurează în drumeții la munte și îl poți întâlni pedalând cu plăcere pe potecile pădurilor de pe lângă Iași. În viitor, Tudor va ajunge programator de succes, va vedea mai mult din lumea asta și va avea o casă a lui unde va locui cu familia pe care urmează să o întemeieze. La toate acestea, el le spune „vis” și „puțin clișeic”. Noi le spunem „planuri realizabile” pentru că avem încredere în el așa cum avem încredere în toți oamenii care ne trec pragul și-ajung să aibă un parcurs numai bun de povestit. Adică… cam toți. 😉

Pe final de articol, te lăsăm cu motto-ul preferat al lui Tudor, cât să-ți amintim că nu e niciodată prea târziu să faci schimbarea aia care te tot sâcâie de ceva vreme.

It’s too late only if you believe it is.

Nu mai bine îți pui și tu încrederea în Wantsome, pentru un nou început?