Se spune că toamna se numără bobocii. Așa că astăzi numărăm și noi până la opt! De ce opt? Pentru că tocmai am lansat cursul cu numărul opt în Wantsome, Academia prietenoasă de IT din Iași! Se numește System Engineering & DevOps, iar dacă prinzi acum un loc, vei avea șansa să faci parte din prima serie de curs, care va începe în noiembrie 2018.

Cine sunt trainerii DevOps

Hai să-i cunoști un pic mai bine pe trainerii care îți vor fi alături în cele patru luni de curs cu practică pe bune și informații de la zero, pentru că vor să-ți destăinuie câte ceva atât despre ei, cât și despre DevOps!

Alexandru Coman este DevOps Engineer, iar Gabriel Paiu este Senior DevOps Engineer. Sunt deja colegi de ceva vreme, pentru că amândoi fac parte din echipa de oameni minunați de la Yonder, însă de acum vor face echipă și la Wantsome, la cursul de System Engineering & DevOps.

Alexandru Coman

Când era mic, Alex își dorea să devină profesor, o meserie care i s-a părut dintotdeauna fascinantă. La Wantsome va fi mai mult decât profesor, pentru că aici va fi trainerul, mentorul și prietenul cursanților.

Lui Alex îi place foarte mult să călătorească, să cunoască oameni și să experimenteze lucruri noi și inedite. Este atât de pasionat de ceea ce face, încât spune că, dacă nu ar lucra în acest domeniu, ar studia suficient de mult cât să obțină un loc de muncă în IT.

Gabriel Paiu

Gabriel își dorea să devină fotbalist, atunci când era copil, însă tatăl lui l-a îndrumat spre IT. Și bine a făcut, pentru că acum ne mândrim să lucrăm cu un om atât de pasionat și de profesionist cum e Gabriel.

Dacă nu ar lucra în IT, i-ar plăcea să fie streamer, pentru că îi plac jocurile video și pentru că e… carismatic. I-ar mai plăcea să fie și pianist, una dintre cele mai mari pasiuni ale sale, pe care o practică ori de câte ori are ocazia. Este de părere că atunci când practici ceva care îți folosește latura artistică, îți echilibrezi foarte mult analiticul pe care îl folosești lucrând în fiecare zi.

S-au alăturat amândoi echipei Wantsome pentru că vor să împărtășească din experiența lor, să ajute comunitatea, să dea ceva bun înapoi. Și sunt de părere că Wantsome este locul potrivit pentru asta!

Toate lucrurile pe care le știm sunt, într-o mare măsură, datorate comunității din care facem parte. De aceea, este de datoria fiecăruia dintre noi să încercăm să ajutăm comunitatea să crească, să devină mai bună, dând înapoi din cunoștințele dobândite cu ajutorul altora. Echipa Wantsome împărtășește aceeași ideologie, fapt ce m-a motivat să ader la ea”, susține Alex Coman.

Spre deosebire de instituțiile educaționale, Wantsome se adresează persoanelor care chiar vor să învețe ceva și care vin cu un drive aparte”, adaugă Gabriel Paiu.

Vrei să înveți și ai un drive aparte? Atunci citește mai departe!

Ce cred trainerii DevOps despre industria de IT și ce sfaturi au pentru tine

Te încântă tare cursul de DevOps, îți place deja de cei doi traineri și te gândești serios să te înscrii, mai ales că ai auzit numai lucruri bune despre Wantsome și despre oamenii care lucrează în IT. Dar hai mai întâi să vedem ce au de spus Alex și Gabriel despre experiența lor în această industrie și, mai ales, care sunt recomandările lor pentru tine!

„Uneori am senzația că IT-ul a devenit o <modă> și multă lume se alătură industriei din păcate doar pentru că se câștigă peste medie. Cu toate astea, există din ce în ce mai mulți oameni pasionați care au șanse foarte mari de a ajunge departe și care poate ar trebui puțin ghidati spre a-și găsi locul pe termen lung. Sfatul meu pentru tine, ca om pasionat la început de drum în IT, este să înveți și să-ți pui întrebări. Dacă ți se ivește oportunitatea unui proiect nou pe care nu crezi că poți să-l realizezi, acceptă provocarea! Vei avea numai de învățat!”, îți recomandă Gabriel.

„Comunitatea de IT din Iași crește într-o direcție frumoasă și oferă membrilor un mediu cât mai benefic dezvoltării personale și profesionale. Iar în ultima perioadă un număr din ce în ce mai mare de companii din Iași se implică în evenimente pentru comunitate. Singurul sfat pe care i l-aș putea da unui om la început de carieră în IT ar fi acela de a munci suficient de mult pentru a găsi un loc de muncă la care să meargă cu plăcere și să fie nerăbdător să ajungă acolo. Orice altceva va veni de la sine”, este de părere Alex.

Și Alex, și Gabriel sunt doi profesioniști care pun mare accent pe dezvoltarea personală și profesională. Învață amândoi în fiecare zi și le place să crească atât ca omeni din IT, cât și ca oameni. Acum, a venit momentul ca ei să împărtășească cu tine toate secretele și lecțiile pe care le-au învățat de-a lungul anilor în IT.

Rămâi prin preajmă, pentru că mâine îți destăinuim a doua parte din Totul despre cursul de DevOps și îți spunem cine anume se poate înscrie la el!