Am povestit cu Ștefan Ramon Moise, absolvent al primei grupe de System Engineering & DevOps, și am aflat cum stă treaba cu transformarea imposibilului în posibil, atunci când totul devine de fapt doar o chestiune de timp – un timp consumat cu răbdare, curaj și perseverență.

Unui om pasionat de jocuri pe calculator și tehnologie, n-avea cum să nu îi fie drag și de domeniul IT. Ce-i drept, tot ce a făcut Ștefan în trecut a fost realizat cu dedicare. Nu devii altfel olimpic la Fizică – în liceu, cum nici o funcție publică – într-o primărie, nu poate fi asumată cu succes fără muncă serioasă.  Ștefan și-a căutat drumul încercând mai multe domenii: la facultate a ales Relații Internaționale și Studii Europene, mergând mai mult pe partea de statistică și politică monetară, a lucrat într-o companie de comerț import – export și ulterior a lucrat în domeniul taxelor și impozitelor. Însă, realizările acestea nu au fost suficiente, căci Ștefan a avut mereu un vis mai îndrăzneț căruia anul 2018 i-a dat curaj să iasă la iveală. Atunci a decis că este momentul potrivit să facă ce-i place cu adevărat și ne-a căutat pe noi să-l ajutăm.

Ștefan a plănuit atent pașii reconversiei sale profesionale.  Pentru câteva luni a analizat programele cursurilor, tehnologiile și ce presupune din punct de vedere practic fiecare, iar cursul de System Engineering & DevOps l-a atras cel mai tare. A pornit într-un parcurs de 4 luni, cu multe provocări din partea timpului și a noțiunilor străine lui, însă nici măcar una care să-i spună că a renunța este o soluție. Ne-a spus clar și răspicat Nu!, atunci când l-am întrebat dacă a fost vreun moment în care să își dorească să pună pauză ori stop experienței.

Am devenit mult mai fericit, pentru că fac ceea ce-mi place și ce mă motivează.

Le-ar spune prietenilor că Wantsome este un loc în care totul se face cu drag, așa că procesul învățării, chiar și pentru cineva străin de domeniu, poate fi plăcut. Pentru Ștefan a fost astfel, încât ne-a mărturisit că a fost destul de trist când a ajuns la finalul celor 4 luni de curs. Știm deja ce ar schimba, dacă ar avea o baghetă magică – și-ar mai oferi puțin timp cu Wantsome.

Probabil aş schimba perioada cursului, a fost o perioadă foarte frumoasă din viaţa mea, o perioadă am fost destul de trist că s-a terminat.

S-a pus singur pe înfăptuit magia, căci plănuiește să mai urmeze un curs alături de noi, unul de programare. Unul dintre motive ține de oamenii din echipa noastră, în special de trainerii  Gabriel Paiu și Alexandru Coman.

Geniali! Mă consider norocos că am reușit să îi cunosc, să-mi fie mentori și chiar prieteni. Încă învăț foarte multe lucruri de la ei, sunt oameni deosebiți, care fac lucrurile cu plăcere. Sincer, îmi place să mă laud că am învățat de la ei… sunt foarte buni în ceea ce fac și pregătiți în orice situație, au experiență și sunt dispuși să împărtășească aceste lucruri cu noi. Au simțul umorului și fac lucrurile să fie fun – întotdeauna reușeau să ne facă să ne distrăm în timp ce lucram.

În prezent, Ștefan lucrează ca DevOps Engineer la Heaven Solutions, asta după ce a trecut cu entuziasm peste un interviu dinamic cu echipa de HR a companiei. Pentru viitor, știe că are un boost de energie suficient pentru a-și îmbunătăți skillurile, a experimenta  și a învăța și programare, tot alături de Wantsome.

Abia așteptăm să ne bucurăm de entuziasmul lui și să punem la copt încă un vis. Așa cum ni-l dorim pe Ștefan aproape, ne dorim să ne fii și tu. Dacă ai ajuns cu ochii până aici, ori ne ești prieten bun, ori îți este simpatic Ștefan, ori te bate gândul să încerci o reconversie profesională. Pentru ultima variantă, te-ajutăm noi să iei o decizie. Începe prin a consulta oferta de cursuri și poveștile absolvenților noștri. După primul gând cu „s-ar putea să fie locul meu” și zâmbetul pe măsură, dă-ne de știre și ne ocupăm împreună de restul. Tu doar să ai curaj!