Ești curios să afli cum a decurs experiența unui absolvent care străbătea 100 de kilometri cu mașina pentru a ajunge la timp la cursuri, după o zi de muncă? Avem o astfel de poveste despre Silviu Sescu, ambiție și motivație. Dar haide să derulăm filmul până la perioada copilăriei sale, așa cum te-am obișnuit.

Poate părea neobișnuit, dar copilul Silviu voia să se facă notar și nu s-a dezis. A studiat Dreptul și pentru aproape 4 ani a făcut cum și-a propus. Totuși, în adâncul sufletului păstra și o plăcere pentru tehnologie. Nu a îndrăznit să privească domeniul de aproape și să-l încerce, de teama că matematica îi va da bătăi de cap. Însă înconjurat de oamenii potriviți a început ușor-ușor să prindă curaj. Prietenii care lucrau în domeniu îi povesteau cu atâta pasiune despre ceea ce făceau, iar în el creștea dorința ca într-o zi să vorbească despre jobul său cu aceeași sclipire în ochi. Trebuia cumva să înceapă. La început, a încercat singur să învețe programare. N-a fost ușor, căci domeniul este vast și nu știa ce îi este mai potrivit să aleagă. Apoi vestea despre Wantsome i-a trecut pe la ureche. Un întreg weekend s-a informat bine despre cine suntem și ce facem și a așteptat cu nerăbdare să se facă luni pentru a ne suna. S-a făcut luni, vocea Wantsome i-a răspuns, au dezbătut și în final Silviu a ales să facă Programare .NET alături de noi.

Cele 4 luni au însemnat provocarea unui drum de aproape 100 km pentru a ajunge la cursuri, un mic șoc initial când s-a văzut pus în fața atâtor necunoscute și teama că nu va face față. Gândul de a se retrage a fost inevitabil, dar nu decisiv, căci timpul le-a așezat pe toate la locul lor. Trainerii s-au asigurat de fiecare dată ca el să nu plece acasă cu întrebări, iar ca parcursul să-i fie mai ușor l-au sprijinit să-și dezvolte un nou mod de a gândi – logic, orientat spre soluții, cu atenție deosebită la detalii. Noi i-am spus că-i dăm o baghetă magică cu care să schimbe ceva ce nu i-a plăcut la Academia Prietenoasă de IT. Răspunsul lui ne-a confirmat că nici măcar nu are nevoie de asta:

Le-aș face cu program non-stop 😂❤️ ca să pot trece la orice oră pe la voi, atunci când vreau să învăț ceva nou din domeniul IT sau vreau să stau la o cafea cu niște prieteni. 

Ți-am spus că e ambițios, nu? Până să ajungă la actualul job, la Innovative IT, a avut mai multe interviuri în urma cărora a primit răspunsuri negative, însă nu l-au descurajat deloc. Asta pentru că a urmat unul dintre cele mai importante sfaturi pe care crede el că trebuie să le audă cineva care lucrează sau va lucra în IT: să nu se compare niciodată cu ceilalți, ci doar cu sinele. Celelalte, ne spune Silviu, sunt răbdarea, curiozitatea, exercițiul și o căutare continuă de probleme și soluții.

Printre lecțiile învățate alături de noi, una i se pare mai specială – când îți dorești cu adevărat un lucru, cu siguranță vei ajunge la el, chiar dacă trebuie să lași un pic timpul să-și facă treaba, iar tu să perseverezi în exercițiu.

Prietenilor, le-ar spune cu căldură să treacă pe la Wantsome, dacă nu sunt satisfăcuți de actulalul loc de muncă și IT-ul le sună bine. Le-ar spune că variante sunt, că vor pleca la noul drum înconjurați și susținuți de cei mai potriviți oameni. Oameni care devin prieteni, pentru că, așa cum a spus și Silviu, Wantsome este un prieten:

… un prieten cu care am ieșit la o bere și i-am povestit că visul meu este să lucrez în IT. Iar fiind deja în domeniu, m-a luat sub aripa lui și nu a renunțat la mine până nu m-a văzut programator.

 *Să știi, Silviu, nici acum nu renunțăm la tine, ci te privim de la o mică distanță. 😊*

Știi ce a zis Silviu când l-am întrebat care sunt pasiunile sale? Ne-a spus că îi place să-i facă pe oameni fericiți. Într-un fel, credem că povestea lui aduce fericire. Pe noi ne-a făcut să zâmbim atunci când ne-a răspuns la curiozități. Dacă ai citit și tu povestea și ți s-au ridicat colțurile gurii câtuși de puțin, e semn că trebuie să dai click aici. Vezi ce-ți bucură sufletul, vino să ne cunoști mai bine și să vedem încotro.