Știi momentul ăla când îți dai seama că nu ești acolo unde îți dorești și că trebuie să faci ceva cu viața ta? Momentul ăla când nu mai simți nicio satisfacție la job, când stresul atinge cote maxime și tu nici nu mai ții minte când ai făcut ceva care să îți placă cu adevărat? Ei bine, dacă te regăsești în cuvintele de mai sus și cauți acel ceva care să te împingă să faci schimbarea de care ai nevoie, așază-te confortabil și citește povestea lui Răzvan Nechitoi! Va fi „semnul” perfect de care ai nevoie, care te va inspira și îți va arăta că se poate mult-mult mai bine!

Dar hai să îți facem cunoștință cu Răzvan și să îți explicăm de ce povestea lui te va inspira, în caz că ești în căutarea unui alt loc de muncă, unul care să te facă să zâmbești cu adevărat! Când era copil, Răzvan visa, ca majoritatea băieților de vârsta lui, să devină polițist sau pompier, ca să poată fi eroul care salvează lumea. Apoi a descoperit sportul și și-a dorit să devină sportiv într-o echipă, indiferent de sport. În liceu, a descoperit pasiunea pentru produsele alimentare și i-a plăcut atât de mult domeniul ăsta, încât a participat la două olimpiade, apoi a studiat Controlul și Expertiza produselor alimentare la facultate.

Însă entuziasmul lui Răzvan s-a oprit ca focul stins de pompierii din visurile sale din copilărie, pentru că și-a dat seama că facultatea pe care a urmat-o nu îl va ajuta să obțină tipul de job pe care și-l dorea: un program flexibil, un colectiv minunat și un salariu consistent. Atenția i s-a îndreptat cu totul înspre IT atunci când Vlad Stegaru, prietenul lui, i-a spus că el a absolvit cursul de Testare Automată la Wantsome, Academia prietenoasă de IT și că îi recomandă cu toată încrederea să încerce și el. Așa că Răzvan s-a înscris, a luat testul online și proba interviului și a fost acceptat în cea de-a patra serie de cursanți de la Testare Manuală.

I-a fost un pic dificil, pentru că era obositor să vină direct de la serviciu la cursuri și invers, motiv pentru care uneori nici nu reușea să termine temele date acasă de traineri. Însă asta nu l-a determinat să renunțe. Din contră, era extrem de hotărât să reușească, pentru că știa că la finalizarea cursului își va găsi un loc de muncă într-un domeniu diferit față de ceea ce făcea și de care voia cu atâta ardoare să scape.

Și chiar a reușit, pentru că după absolvirea cursului de Testare Manuală de la Wantsome, Răzvan s-a angajat ca Software Tester la UBIS și a obținut acel loc de muncă la care a visat. Nu a avut emoții la interviu, mai ales că aflase tot ce trebuia să știe despre asta în Săptămâna de HR a cursului, de la specialiștii și prietenii noștri de la Its Wise.

Acum, că lucrează în IT și vede în fiecare zi cât de minunat e, le vorbește tuturor despre asta. Le spune că IT-ul este cu totul diferit de celelalte domenii, de la program și mediu de lucru până la oameni, că în IT ești tot timpul într-o continuă dezvoltare și că… da, în IT se plătește foarte bine! Iar asta îl face să afirme că IT-ul l-a transformat într-un om mai puțin stresat, cu mai mult timp pentru viața personală.

Wantsome este mijlocul de transport care m-a dus din punctul A în punctul B fără bilet de întoarcere. Datorită Wantsome, îmi încep în sfârșit cariera în IT pe care mi-am dorit-o de atâta timp. Și tot datorită experienței Wantsome am învățat că întotdeauna e bine să întrebi sau să ceri ajutorul atunci când nu știi sau nu înțelegi un lucru. Wantsome m-a ajutat să devin mai încrezător, mai deschis și mult mai liniștit.

Despre trainerii de la Testare Manuală vorbește cu mare drag și știe că i-au devenit între timp mentori și prieteni totodată. Pe lângă modul excelent al trainerilor de a preda, lui Răzvan i-a plăcut că tot timpul au fost dispuși să asculte și să răspundă la întrebări. A apreciat enorm nu doar deschiderea lor, ci și faptul că la curs îmbinau predarea cu glumele perfecte, chiar dacă uneori erau poate mai obosiți decât cursanții.

Despre întreaga Academie prietenoasă de IT are numai cuvinte de laudă și le spune tuturor că e cea mai bună și mai corectă alegere, așa că îi îndeamnă pe toți să trăiască pe propria piele această experiență unică de la Wantsome. Noi zicem să îl asculți pe Răzvan și să îi accepți sfatul, pentru că experiența Wantsome chiar este unică și te face să reînflorești ca florile de primăvară.

Ca să simți și mai bine treaba asta cu primăvara, te așteptăm la cea de-a opta serie a cursului de Testare Manuală, care începe în luna martie și la care mai avem foarte puține locuri libere. Dacă vrei să prinzi unul, înscrie-te cât de repede aici. Dacă te tentează unul dintre celelalte nouă cursuri IT de la Wantsome, alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine și hai la curs! A venit timpul să mergi și tu cu zâmbetul pe buze la serviciu!