Uneori, drumul pe care vrei inițial să mergi nu e neapărat și cel mai bun până la urmă. Îți dai seama de asta atunci când vezi că destinul ți-a rezervat locul tău, pe un drum la care nu te-ai fi gândit niciodată. Și nu-ți rămâne decât să savurezi momentul cu recunoștință și bucurie că lucrurile s-au întâmplat așa.

Ca să înțelegi mai bine la ce ne referim, îți facem cunoștință astăzi cu Raluca Butucel și povestea ei de succes din cadrul Wantsome! Când era mică, Raluca visa să devină polițistă, ca să ajute oamenii. Chiar dacă a absolvit specializarea matematică-informatică la liceu, nu a știut la acea vreme cum și încotro să se îndrepte, așa că a ales să pășească pe urmele fratelui său și a intrat la Facultatea de Biologie.

Dar lucrurile aveau să se schimbe radical pentru Raluca. Într-o zi, pe când își ajuta prietenul să învețe pentru examenele de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, cineva i-a făcut puternic cu ochiul și a cucerit-o pentru totdeauna. Era IT-ul! Nu știa pe atunci mare lucru despre IT și nici ce ar putea să facă ea în acest domeniu, dar a început să își îndrepte atenția tot mai mult spre această ramură atât de atractivă.

S-a angajat ca Technical Support Engineer, iar după un an de la angajare a înțeles ce vrea să facă în viitor și care este drumul ei în IT. Unul dintre prietenii ei i-a povestit la un moment dat despre academia de IT în care se înscrisese la cursul de Testare Manuală și, mai ales, despre cât de încântat era de traineri și de modul de învățare de acolo. A vrut să afle imediat mai multe informații și, uite așa, Raluca s-a înscris și ea în Wantsome, Academia prietenoasă de IT din Iași. A ales cursul de Network & Infrastructure, a dat testul online, a trecut de proba interviului și a început aventura celor patru luni de curs cu practică pe bune!

„Cea mai mare provocare a fost la începutul cursului, când trebuia să intru în vorbă cu ceilalți și să am curajul să îmi spun ideile de față cu toată lumea. Aveam impresia pe atunci că tot ce spun e greșit. După ce am depășit această frică, datorită trainerilor Wantsome, mi-a fost mult mai ușor să învăț și să întreb dacă nu înțelegeam ceva. Oricum, nu a fost niciun moment în care să mă fi gândit să renunț, pentru că eram determinată să învăț cât mai mult.”

I-au plăcut la nebunie cele 4 luni alături de prietenii din Wantsome, pentru că atât trainerii, cât și colegii au fost acolo să o ajute, să îi explice totul în nenumărate moduri diferite și să se asigure că a înțeles. Și a înțeles! Nu doar partea efectivă de IT, ci și o lecție importantă despre încrederea în sine și despre cum poți reuși atunci când îți dorești cu adevărat!

După tot ce a învățat la Wantsome, Raluca se simțea în sfârșit pregătită să își vadă visul cu ochii. A mers la interviul de angajare și la final i s-a spus să va primi un răspuns după o săptămână. Dar a fost sunată chiar a doua zi și a primit marea veste: a obținut jobul de NOC Support Technician la Cegeka.

Acum, Raluca își îndeamnă toți prietenii și colegii să meargă la Wantsome, fie ca să-și dea seama încotro să se îndrepte în carieră, fie ca să urmeze unul dintre cursurile IT din Academie. Le recomandă să fie deschiși la nou, să învețe tot timpul, să aibă răbdare, să comunice în permanență, să nu renunțe niciodată la visurile lor.

„Înainte, IT-ul mi se părea ceva de neatins, ceva parcă prins într-un Matrix. După cursul de la Wantsome, mi-am dat seama cât de faini sunt oamenii din IT și cât de dornici sunt să te ajute să crești. După cursul de la Wantsome, am prins mai mult curaj și sunt gata să îmi construiesc cariera. Aici am avut mai mult decât mentori. Am avut prieteni. Și datorită lor am aflat că am și eu locul meu în acest domeniu minunat.”

Raluca își dorește cel mai mult să ajungă Devops Engineer, așa că e conștientă că trebuie să investească în ea și să devină pe zi ce trece tot mai bună. Următorul pas: cursurile de programare Python și Java la care s-a înscris deja. Bineînțeles, tot la Wantsome!

Poate că nu a reușit să devină polițist și să salveze lumea, așa cum își dorea în copilărie, dar noi știm sigur că Raluca reușește să salveze lumea în fiecare zi, prin zâmbetul ei, prin hotărârea cu care se implică în tot ce face și cu povestea minunată care îi inspiră pe ceilalți să creadă în ei și să-și urmeze visul.

Și mai știm ceva: că poți și tu! Că a venit timpul să te dezvolți, să reușești, să inspiri! Ce spui? Te așteptăm la curs?