“Summertime, and the livin’ is easy”, dar noi nu luăm pauză, căci ne place tare mult să te pregătim!  S-ar putea ca, atunci când vei sta sub o umbrelă la plajă, sunetul mării să-ți fie deranjat de gândurile care-ți zboară în căutarea unui răspuns la „Ce fac eu în continuare?”. Nu vrem să pleci stresat în vacanță, așa că te mai relaxăm cu câte un articol care să te inspire și să-ți dea încredere să faci schimbarea care te sâcâie de ceva timp. În plus, tot în perioada asta, avem pregătite sesiuni demonstrative și workshop-uri care să-ți mai răcorească febra frământărilor.

Astăzi îți vorbim despre cursul de Programare .NET, sperând că la toamnă te numărăm printre boboci, căci atunci îl începem! Fă-ți o limonadă și continuă să citești. Nu te răcorește ea cum o facem noi, căci îți povestim ceva bunuț bunuț despre curs și despre Andrei Scutariu & Mihai Nechifor, traineri la Academia Prietenoasă de IT.

Ce înseamnă Programare .NET?

Când vrei să găsești cel mai simplu și eficient mod de a explica cuiva ceva, te gândești la povestea pe care i-ai spune-o unui copil. Mihai i-ar povesti unui kinder despre Programare .NET exact așa:

„Să zicem că trebuie să mergi la magazin să cumperi pâine. Pare un lucru simplu, dar fără să îți dai seama răspunzi deja involuntar la o serie de întrebări. Ce fel de pâine cumperi? Cum o să plătești? Trebuie să iei sau nu rest? Ce faci dacă nu este pâine la magazin sau magazinul este închis? Pentru oameni răspunsurile par evidente, pentru calculator trebuie precizate instrucțiuni clare și trebuie gândite scenariile care ar putea să apară și cum pot fi rezolvate. Cam asta înseamnă programarea – încercarea de a rezolva probleme dintre cele mai diverse în cele mai eficiente moduri. Programarea .NET este un mod de a rezolva astfel de probleme.”

 De ce să-ncerci cursul de Programare .NET de la Wantsome?

  • Ai un pitic pe creier care strigă întruna „Oare cum ar fi?”.
  • Vrei să înveți de la 0 să fii programator pe bune.
  • Faci parte din grupul oamenilor care urmăresc rezultate rapide și sunt pregătiți de învățare continuă și implicare activă.

Cine este Andrei Scutariu?

„Eu vreau pilot, ai mei mă vor polițist. Las’ că mă fac IT-ist!” ne imaginăm că s-a privit Andrei într-o zi în oglindă și-a zis hotărât. Și asta a făcut! După două internship-uri și un program Endava de angajare pentru absolvenți, aici a rămas! A crescut, iar astăzi, după 5 ani, este senior – senior .NET Developer la Endava. La IT a ajuns datorită pasiunii pentru calculatoare. Dacă n-ar fi fost acest domeniu, sigur făcea altceva ce-i place tare. Ori DJ, ori oenolog. Sau poate sportiv? Îi plac sporturile (bicicleală, fotbal, squash & alergat), iar de curând îl atrage tot mai des muntele. Citește mult și transformă orice experiență în învățare. Nu stă locului deloc și-i prinde bine. Se pare că are-n sânge viteză de pilot.

Îi place la Wantsome „ideea asta de a-i ajuta pe cei care vor să facă switch în carieră” și vede rolul de trainer ca pe o super-provocare, cu beneficii de ambele părți:

„… un proiect în care colaborez cu lume faină, de la care pot învăța și eu. Și nu în ultimul rând, să cunosc noi colegi, chiar viitori colegi, why not!”.

Cine este Mihai Nechifor?

Cu toate că de mic își dorea să fie fotbalist, n-a alergat prea mult după visul acesta și-a devenit IT-ist. Își amintește că era fascinat de computerele apărute în anii ’90, iar când l-a avut pe-al lui a fost suficient să-și dea seama că îi place să joace pe terenul acesta. Acum vreo 12-13 ani, după terminarea facultății, voia să se angajeze pe Java. Dar pentru că nu mereu îți alegi echipa, a ajuns într-o companie mică „de apartament” unde se făcea Programare .NET, și-așa a început meciul. A dat niște pase prin joburi mai mici și mai mari și-a înscris golul la Endava, unde este Technical Lead.

S-a gândit că vrea să mai joace și în altfel de ligă, iar experiența Wantsome i-a sunat bine. Vede în acest proiect un altfel de mod de a se dezvolta și de a descoperi lucruri noi, care să-l bucure. Îi place conceptul și oamenii și crede cu tărie în astfel de proiecte locale. De asta face echipă bună cu Wantsome!

„Chiar apreciez ce încearcă să facă Wantsome – să crească industria IT din Iași – și este genul de idee care trebuie susținută pe plan local.

În prezent, Mihai mai schimbă terenul, căci are acasă niște co-echipieri incomparabili – fetele lui. Între timp, încearcă să rămână la curent cu tot ce mai mișcă prin industrie, să se alăture oamenilor și proiectelor cu potențial.

 Sfaturi de la traineri:

  • Nu-ți fie frică să ceri ajutorul și să pui întrebări. Și noi facem asta.
  • Fii consecvent în pregătirea ta.
  • Investește din timpul tău liber pentru a citi și a învăța lucruri noi, măcar o oră din zi.
  • Vino în IT, dacă simți că e ceva ce ți-ar plăcea să faci, dacă ți-ar aduce o împlinire, dacă simți că poți să te dezvolți. N-o face doar pentru bani.
  • Dacă ai decis că IT-ul este pentru tine, n-ai nevoie de altceva decât de pasiune ca să reușești.
  • Take the Wantsome pill & switch to a right career.

Cum te asiguri că acest curs este pentru tine?

Sesiune demonstrativă: 10 iunie 2019, între orele 18:30 – 20:30. 

În cadrul sesiunii demonstrative vei avea ocazia să-i cunoști pe cei doi traineri, să afli dacă Programarea .NET este pentru tine și ce oportunități de carieră îți aduce după finalizarea cursului. Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate, așa că dă repejor un click aici.

Cum te poți înscrie la cursul de Programare .NET?

Cursul începe în Septembrie, însă îți poți rezerva locul de pe-acum, aici. Toate informațiile despre curs sunt disponibile pe site-ul Wantsome sau ne poți contacta pe e-mail, la [email protected].