Noi știm că prietenii buni sunt pe viață, așa că facem tot ce ne stă în putință să fim prieteni adevărați până la capăt cu toți absolvenții Wantsome. Și pentru că ne interesează ce se întâmplă cu fiecare absolvent după terminarea cursurilor, pentru că vrem să contribuim la dezvoltarea continuă a cursanților noștri și pentru că ne-am propus să creștem cât mai frumos comunitatea de learning din IT, am inițiat o serie de evenimente exclusiv pentru absolvenții Wantsome. Le-am numit „Wantsome more” și le-am gândit ca o metodă de a aduce ceva mai mult absolvenților noștri după terminarea cursurilor, dar și ca o oportunitate de networking și knowledge sharing în comunitate.

Prezentarea cu numărul 1 a fost livrată cu succes de Andreea Raluca Fedeleș, Software Tester la Centric, care le-a vorbit celor peste 60 de absolvenți înscriși la eveniment despre „Personal Safety & Security Testing”. Raluca și-a început prezentarea cu explicarea noțiunilor de bază care țin de software security, security testing și penetration testing, apoi a povestit despre ceea ce poate face un Tester pe parte de Security Testing și ce ar trebui să știe mai exact un Tester despre acest subiect.

Nu au lipsit nici informațiile despre OWASP și cele 10 vulnerabilități principale care țin de security testing, cu focus pe Injection, Broken Authentication and Session Management și Cross Site Scripting (XSS).

Toată partea teoretică prezentată de Raluca a fost susținută de exemple și demo-uri în timp real. Raluca le-a arătat absolvenților Wantsome cum funcționează Fiddler și de ce ar trebui să îl folosească și ei, nu înainte de a face o demonstrație despre cum poți hackui un site și, bineînțeles, cât de important este conceptul de „ethical hacking”.

La final, Raluca a vorbit despre personal safety, un alt subiect actual și extrem de important, oferindu-le participanților cele mai bune sfaturi despre interacțiunile online și despre cum să își protejeze corect datele personale.

După eveniment, am primit foarte multe mesaje de la absolvenții prezenți la eveniment, care ne-au mulțumit, ne-au felicitat și ne-au spus că de abia așteaptă următoarea prezentare din seria „Wantsome more”. Și nouă ne-a plăcut, mai ales că am putut să îi revedem pe mulți dintre absolvenții noștri dragi, dornici să retrăiască experiența Wantsome și să se mai bucure puțin de knowledge sharing și networking alături de prietenii de la Wantsome.

Ne-a plăcut mult de tot și de Raluca Fedeleș, care a avut o prezentare fix pe stilul nostru: practică, simplă, utilă, cu umor și extrem de umană. Tocmai de aceea am invitat-o pe Raluca să se alăture echipei de traineri de la Wantsome, așa că, începând cu norocosul 13 Martie, Raluca va fi trainer la cea de-a noua serie de curs de Testare Manuală, alături de colega și prietena ei, Andreea Haras.

Pentru că despre asta este vorba la Wantsome: despre oameni și despre cum putem crește împreună comunitatea de learning din IT!