Viața are momentele ei, mai frumoase sau mai dificile. Important este să te lași condus de vise. Și de tăria de a merge mai departe. Iar pe plan profesional, când simți că nu te mai regăsești în ceea ce faci, trebuie să ai curajul de a spune stop, de mâine vreau să fac altceva. Cred că este imposibil să fii perfect, să trăiești fără să greșești sau fără să eșuezi la un moment dat la ceva, dar poate nici acel eșec nu este un eșec, ci doar o cale către ceea ce îți este de fapt predestinat.

Cuvintele frumoase sunt ale unei femei care a luat curajul de mână și s-a lăsat condusă de el către un vis. Oana Agafiței a spus stop unui parcurs profesional în favoarea altuia aproape necunoscut pentru ea. După studiile de licență, master în Drept, cursurile la I.N.P.P.A. și 5 ani de profesat ca avocat, în București și Iași, a apărut dorința de schimbare. Domeniul IT-ului i s-a părut cel mai avantajos datorită multitudinii de direcții profesionale pe care le oferă. Trebuia să pornească de la 0 așa că a început să caute ajutorul potrivit pentru asta. Fratele ei i-a vorbit despre cursurile și oamenii Wantsome, a cercetat și a decis că Academia Prietenoasă de IT și cursul de Testare Manuală cu practică pe bune și informații de la 0 sunt perfecte pentru așteptările și experiența sa.

Fiecare zi de curs a adus o provocare, dar cu încredere și îndrumări, fiecare zi a contribuit la reușita de la final.

În ciuda faptului că nu a fost un curs ușor, ci a impus multă muncă și studiu individual acasă, Oana spune că nu a avut nici cel mai trecător gând să renunțe. Și-a dorit să termine cu succes și să aibă astfel un punct de pornire către jobul dorit. Așa că cele 4 luni de zile s-au scurs plăcut, alături de oameni cu multă dedicare, traineri cu răbdare de fier și colegi sociabili, ce i-au devenit prieteni și în afara sălii de curs.  

Cum era și firesc, imediat ce a terminat cursul, a început să aplice pentru diverse internship-uri. Pentru unele nu era suficient de pregătită, altele nu i se păreau potrivite. ? Și-a găsit locul potrivit la CGM Software. Oana descrie ziua în care a aflat că a fost acceptată ca una dintre cele mai frumoase din ultima perioadă. A simțit că a meritat toată munca depusă și că noul drum ales îi va aduce împliniri. Spune că Wantsome e unul dintre cele mai bune puncte de plecare către un job în IT, indiferent dacă există deja experiență profesională sau nu. Cursurile variate, cu pornire de la 0 și practică pe bune, sunt începutul perfect.

Întreaga experiență i-a confirmat Oanei că cel mai important lucru de purtat cu tine pe un nou drum este curajul. Asta pentru că drumul nu va fi nicidecum pustiu, ci mereu se vor găsi oamenii potriviți să te ajute să mergi mai departe.

Despre traineri pot spune numai cuvinte de bine. Ei au fost cei care ne-au îndrumat în cele 4 luni de curs, care ne-au ajutat cu sfaturi și încurajări, care și după ce am terminat cursul ne răspund la mesaje atunci când le ceri ajutorul. Sunt oameni frumoși, cu care mereu ai avea ceva de vorbit, fie despre ceva legat de muncă, fie despre pasiunile fiecăruia dintre noi.

Acum, abolventă cu succes și schimbarea făcută, nu se culcă pe-o ureche, ci rămâne consecventă în pregătirea ei. Își dorește ca peste câțiva ani să privească cu mândrie curajul nebun de a renunța la cariera construită în Drept pentru a avea un viitor frumos în IT, așa cum îl prevede deja. Dacă nu începea să-și rescrie povestea alături de noi, ar fi mințit să spună că motto-ul ei de viață este:

Indiferent de ceea ce poți face sau visezi că poți face, începe. Îndrăzneala are geniu, putere și magie în ea. – W.H. Murray

Însă a dovedit că e persoana potrivită pentru a ține aproape cuvintele acestea și a le purta cu asumare prin viață. Vrei genialitate, putere și magie în viața ta? Atunci îndrăznește să începi. Sperăm că povestea Oanei te-a inspirat să apeși cât mai curând butonul de restart. Cel de la Wantsome se apasă ușor-ușor cu un curs: https://wantsome.ro/cursuri. ? Ce ai zice să îl încerci chiar acum și să te înscrii la cursul de Testare Manuală cu practică pe bune și informații de la 0?