... mai ales când te îndrumă să vii la noi!  Mama lui Nicolae a citit despre Wantsome pe facebook, a pus mâna pe telefon și și-a sunat fiul pentru a-i da pontul. Știa cât de mult își dorea acesta o carieră în IT atunci când studia informatica la liceu și a simțit că e timpul ca Nicolae să-și schimbe parcursul profesional. Dorințele părinților nu se potrivesc mereu cu cele ale copiilor, dar în acest caz s-au sincronizat perfect.

Cu toate că liceul și jocurile pe calculator i-au crescut și hrănit pasiunea pentru informatică, au existat alte circumstanțe care l-au făcut pe Nicolae să aleagă o facultate din care să iasă inginer. Și așa s-a și întâmplat. După terminarea studiilor la Facultatea de Construcții și Instalații din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, inginer a fost, dar numai pentru 6 luni. După această perioadă, a lucrat 6 ani în industria aero-spațială, făcând documentație tehnică pentru flota de avioane AIRBUS.

Revenind mai aproape de prezent, Nicolae a acceptat provocarea Wantsome și a pornit la drum cu un curs de Testare Manuală. A parcurs cele 4 luni cu determinare și entuziasm și, deși echilibrul între serviciu, familie și studiu a fost mai greu de găsit, n-a existat vreo clipă în care să-și fi zis că e timpul să renunțe. Și nici nu se putea altfel, când toți oamenii din jurul său, la Academia Prietenoasă de IT, erau prezenți și activi la cursuri cu aceeași motivație.

Cel mai mult mi-a plăcut la Wantsome căldura cu care am fost primit, oamenii pe care i-am întâlnit –  privindu-i în ochi, mă regăseam în ei, vedeam aceeași dorință, determinare ca a mea.

Iar la interviu a mers cu aceeași stare de spirit – a fost sigur pe el, se simțea pregătit, simțea că va fi bine. V-am zis că săptămâna de HR face minuni? Datorită prietenilor noștri de la It’s Wise, cursanții se întâlnesc cu specialiști HR, își pun la punct un CV corect și profilul de LinkedIn și, desigur, simulează interviuri cu specialiștii în IT. Astfel, li se oferă toate resursele necesare pentru o pregătire pe bune și un start fără emoții.

Acum, Nicolae lucrează la Signant Health și crede că cele 3 drivere pe care le are, și pe care ar trebui să le aibă oricine lucrează în domeniul IT, sunt: pasiunea pentru tehnologie, creativitatea și dorința necontenită de cunoaștere. Iar celor care încă nu sunt în domeniu, dar simt o chemare, le-ar spune  să nu ezite să-și urmeze visul, să nu se limiteze singuri din cauza unui start de la 0 care pare greu și să ceară ajutorul Wantsome. El a învățat aici, mai mult decât se aștepta să învețe de la o școală de IT:

Dincolo de bagajul teoretic de specialitate, am învățat lucruri utile despre cum să gestionez discuția cu angajatorii și cum să-mi pun în valoare CV-ul. De asemenea, am înțeles mult mai bine dinamica din domeniu IT.

Despre Wantsome spune că poate fi personificat în acel învățător care te ia de mic copil, tu fiind speriat și timid, și te crește mare, cu încredere în forțele proprii. Alături de noi și de trainerii Andreea Haras și Raluca Fedeleș pe care îi consideră foarte buni profesioniși, oameni calzi și deschiși, pasionați de ceea ce fac, Nicolae a descoperit curajul și satisfacția de a face un lucru care îi place.

Practic am căpătat curajul de a-mi schimba cariera profesională. În mai puțin de o lună am reușit să mă angajez în domeniul IT și astfel să fac ceea ce-mi place. Sunt un om norocos. Serviciul meu e pasiunea mea. Și asta doar datorită cursului de la Wantsome.

Și pentru că motto-ul lui preferat îi spune că e prea devreme să fie prea târziu, visează și mai departe. Vrea să învețe și testare automată, ca mai apoi să încerce și programare. Până atunci se antrenează constant la noul job și-și bucură mintea, sufletul și trupul cu jocurile pe calculator, tenisul de câmp, lectura și colecția sa de peste 300 de monede de pe tot mapamondul.

Gând la gând cu Nicolae, noi spunem că nu e niciodată prea târziu pentru alegerile corecte. Te gândești cum ar fi în IT? Alege un curs pe placul tău, dă-ne de știre și hai să-ți arătăm că este timpul. Timpul să ai curaj să te asculți și să faci ce îți place!