Cum funcționează infrastructura marilor companii ca Facebook, YouTube, WhatsApp, Gmail și de ce nu le mai pică site-ul companiilor de Black Friday? Uite doar două dintre misterele cărora le poți afla secretul, dacă intri și tu în „rețeaua” cursanților de Network & Infrastructure de la Wantsome. Seria 3 începe din a doua jumătate de februarie, așa că ar cam trebui să-ți ocupi locul de pe acum!

Și pentru că suntem băieți buni și vrem să îți răspundem tuturor întrebărilor legate de curs, de Wantsome și de IT, în general, te anunțăm că pe 28 ianuarie, de la ora 18:30, facem o sesiune demonstrativă gratuită, la care poți participa și tu, dacă te înscrii prin acest formular.

Mai mult, îți facem cunoștință în continuare cu cei doi traineri de curs, care îți vor explica pe îndelete tot ce trebuie să știi despre cursul de Network & Infrastructure de la Wantsome! Așa că ia-ți o binemeritată pauză și citește cu atenție despre cum poți să te bucuri și tu de o reconversie profesională și despre cum poți să ai o carieră cu zâmbetul pe buze în IT!

Cine sunt trainerii

Să începem cu începutul și să îți facem mai întâi cunoștință cu cei doi oameni care îți vor fi alături timp de patru luni și care vor împărtăși cu tine tot ceea ce trebuie să știi ca să te poți angaja în Network & Infrastructure.

Michael Stoica

Michael Stoica este Production Infrastructure Engineer la Vezuvian și s-a alăturat echipei de traineri Wantsome încă de la începutul proiectului, pentru că vrea să împărtășească din experiența acumulată în cei aproape 10 ani de IT tuturor celor care își doresc cu adevărat o carieră înfloritoare în industrie.

Când era mic, visa să devină fotbalist, dar IT-ul a dat gol și a câștigat. Fotbalul a rămas ca pasiune, ca activitate de timp liber, de mișcare, de deconectare. Profesional, IT-ul este de departe marea lui pasiune și reușește să își împartă timpul între job, orele de training de la Wantsome și toate celelalte activități care îl ajută să se dezvolte: urmărește specialiștii din domeniu pe Twitter, le citește blogurile, citește toate cărțile și articolele apărute în aria lui, testează și ajută oamenii care cer ajutorul pe forumurile de specialitate.

Împărtășește totul și online, pe blogul personal, unde scrie cu plăcere despre ultimele trenduri în Network & Infrastructure și despre tot ceea ce experimentează în meseria lui. Pe plan personal, Michael este un familist convins, iar frumoasa lui soție și cei doi copii minunați sunt fără doar și poate cea mai mare realizare.

Sebastian Ungureanu

Sebastian Ungureanu este Support Manager la SysAid, în cadrul GoingEZ și, la fel ca Michael, este în Wantsome încă de la început. A lucrat timp de mulți ani cu cei trei cofondatori și avea încredere deplină în ceea ce puteau face. Când a auzit de conceptul Wantsome, s-a implicat fără să stea pe gânduri sau să afle prea multe alte detalii, pentru că știa că se alătură unui proiect serios, de calitate, de impact. Este încântat că poate da o mână de ajutor la formarea unei comunități puternice de learning în IT și că poate da înapoi din cei aproape 15 de ani de experiență în acest domeniu.

Când era copil, își dorea să devină pilot sau… pensionar. Ei, până devine Sebi pensionar, se bucură de o carieră plină în IT și pilotează în timpul liber. Citește foarte mult despre domeniul lui de activitate, participă la evenimente de profil și la traininguri și își dorește să se implice mai mult de acum încolo în proiecte sociale, care să îi ajute pe copii să beneficieze de tehnologie și de tot ce are ea mai bun de oferit.

Ce cred trainerii despre Network & Infrastructure și piața de IT

Buuun! Acum că ai aflat câte ceva despre cei doi traineri care îți vor fi atât mentori, cât și prieteni, hai să aflăm un pic mai multe despre industria de IT din Iași și despre ce înseamnă mai exact Network & Infrastructure.

Și Michael, și Sebi sunt de părere că industria de IT este într-o continuă dezvoltare, iar cererea este momentan mai mare decât oferta. Amândoi cred că este un moment propice atât domeniului, cât și comunității locale și că e loc de proiecte complexe, de tehnicitate mai mare, de inovație.

Network & Infrastructure is the heart and the soul of the Internet. Este o simbioză de tehnologii hardware și software care facilitează comunicarea. Fără să fim conștienți, fiecare dintre noi suntem parte și/sau folosim infrastructura ca să comunicăm. Omul este, prin definiție, o ființă comunicativă. Drept urmare, infrastructura a apărut ca răspuns la o necesitate: posibilitatea de a comunica cu oricine, oricând, declară Sebastian Ungureanu.

Ce vei face la cursul de Network & Infrastructure

Dacă ești o persoană curioasă, dacă tehnologia e prietena ta bună și dacă îți place să găsești soluții la diferite probleme, atunci cursul de Network & Infrastructure e de tine! Te așteaptă patru luni intense, în care vei munci cot la cot cu trainerii și, cel mai probabil, vei avea parte de câteva nopți de nesomn, încercând să găsești soluții la diferite probleme sau teme pentru acasă.

Va fi foarte multă informație și foarte multă practică pe bune. Noi punem la bătaie toate resursele necesare și cadrul perfect de învățare, dar, mai departe, ține de fiecare cursant cât de mult își dorește să reușească și cât de mult muncește și individual pentru asta. Da, va fi o muncă enormă, însă va merita din plin. Pentru că succesul nu este un accident. Succesul presupune muncă, perseverență, învățare, studiu, sacrificiu și, mai mult decât orice, să iubești ceea ce faci sau ceea ce înveți să faci, mărturisește Michael Stoica.

Va merita din plin, așa cum bine spune Michael, pentru că după absolvire ai șansa să te angajezi în IT ca IT Help Desk, Support Engineer, Junior System Administrator, Application Support, Infrastructure Support sau NOC Engineer. Iar șansele de angajare sunt foarte mari, pentru că am analizat foarte bine cerințele de angajare ale companiilor, așa cum facem tot timpul de altfel și am văzut că au început să ceară cunoștințe minime de cloud chiar și la pozițiile de junior. Așa că, începând cu seria a doua, am introdus în programa de curs și un modul de Cloud, cu focus pe cei mai mari provideri de cloud, Amazon Web Services (AWS) și Microsoft Azure.

Dar pentru a ajunge la angajare, pe lângă asimilarea informației date de ei și practica pe bune, trainerii îți recomandă să ai mereu activate pasiunea, curiozitatea, creativitatea și curajul. Să citești mult, să nu te limitezi la task-urile zilnice și să alegi proiectele care îți plac, pentru că banii vin de la sine, urmând oportunitatea.

De sfaturile trainerilor a ascultat și Răzvan Norses, unul dintre absolvenții cursului de Network & Infrastructure, care se bucură acum de un binemeritat job ca NOC Engineer în aceeași companie în care lucrează și Michael, trainerul lui de curs. Sebastian își amintește cu mare plăcere interacțiunile cu Răzvan, de la primul contact pe LinkedIn, până la momentul în care Răzvan i-a făcut o destăinuire emoționantă într-o pauză de curs: „Mi-am dat seama de ce nu reușeam până acum să mă angajez în domeniu, deși am încercat atâția ani la rând. De abia acum conștientizez cât de puțin știam.

Cum te înscrii tu la cursul de Network & Infrastructure

Vino la sesiunea demonstrativă

Ai șansa să îi cunoști personal pe amândoi trainerii, să le adresezi întrebări și să afli direct de la ei tot ce trebuie să mai știi despre cursul de Network & Infrastructure de la Wantsome, înainte să te înscrii oficial. Când? Pe 28 ianuarie, de la ora 18:30, la sediul Wantsome, în cadrul sesiunii demonstrative gratuite, la care te poți înscrie aici.

Înscrie-te online!

Dacă ți-e clar totul și știi sigur că ești gata să începi aventura celor 16 săptămâni de curs cu practică pe bune și informații de la zero, fă primul pas în cariera ta IT și înscrie-te online! După ce completezi formularul de înscriere, mai ai două probe de trecut: testul online și interviul față în față cu echipa Wantsome! Apoi primești confirmarea de admitere în Academia prietenoasă de IT și te alături cursanților Wantsome și poveștilor care inspiră, așa cum e cea a lui Răzvan și a tuturor absolvenților noștri minunați!

Așadar… ești gata să faci și tu parte din seria a treia a cursului de Network & Infrastructure de la Wantsome și să îți începi cariera mult-așteptată în IT?