Dacă ai ajuns la articolul acesta, credem despre tine că cel mai probabil ești un om în căutare de inspirație, chiar și când cursul firesc al vieții pare că s-a împotmolit. Să ai grijă de tine este cel mai bun lucru pe care-l poți face acum, mai ales că în situația actuală probabil ai mai mult timp liber. Fie că citești rândurile acestea din curiozitate, fie că ți-ai schițat noi planuri profesionale pentru care cauți motivație, noi suntem aici ca tu să mai citești o poveste despre ce înseamnă Wantsome în viața absolvenților noștri. Cu siguranță, până la sfârșit, vei ști și încotro se îndreaptă povestea ta. Dar până atunci, îți povestim despre Monica.

Monica a terminat la Wantsome Iași cursul de Testare Manuală, iar acum este angajată în cadrul programului de internship la Continental. Până să ajungă la IT, a studiat și profesat în domeniul economic. A absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Finanțe și Bănci, cu un master în Achiziție, Distribuție și Logistică. Timp de aproape 6 ani a avut joburi în domenii precum Relații Clienți, Relații Publice, Achiziții și Vânzări. Ultimul job i-a adus noroc. În 2018, a fost implicată la locul de muncă într-un proiect care presupunea testarea unui program care urma a fi implementat în companie. Monica a simțit atunci că i-ar sta bine ca Tester și a început să-și hrănească dorința de a lucra în domeniu. A căutat toate locurile în care ar fi putut învăța IT în Iași, a analizat programa cursurilor și, desigur, a citit poveștile foștilor cursanți. După această documentare minuțioasă, un lucru i-a fost clar – Wantsome era locul pe care îl căuta.

Dacă vrei să îți schimbi jobul te încurajez să urmezi cursurile Wantsome. Chiar sunt de la 0! Vei găsi oameni faini, deschiși și dornici să te ajute să reușești.

Cele 4 luni la Wantsome au avut un singur dezavantaj, ne-a povestit Monica – timpul care s-a scurs prea repede. Este știut și povestit faptul că la Wantsome cursanții, trainerii și echipa ajung să lege o legătură aproape frățească. De aceea, ni se face cunoscută adesea această „nemulțumire” legată de timpul care trece prea repede și, recunoaștem, ne cam saltă inima de fericire.

Mi-a plăcut că nu plecam nelămurită de la cursuri. Orice neclarități aveam, ni se ofereau explicații suplimentare, pe înțelesul nostru. Trainerii Wantsome au fost mereu dornici să împărtășească din experiența lor profesională, chiar și în timpul liber!

Ne bucură și momentul absolvirii, când trăim emoțiile interviurilor alături de cursanții noștri. La începutul primului interviu, Monica a fost puțin copleșită de faptul că urmau mai multe etape pe care trebuia să le depășească, fapt pe care nu-l mai testase decât cu noi, în Săptămâna de HR. Dar s-a adunat rapid, căci atmosfera era prietenoasă, intervievatorii încurajatori, iar cele 4 luni de curs i-au oferit încredere în abilitățile sale. Acum, nu mai testează viața de tester, ci o trăiește pe deplin într-un internship la Continental.

Vrei să lucrezi în IT? Ți-au mai spus-o și alții, ți-o spune și Monica – este un domeniu dinamic și provocator, care trebuie încercat! Ea a ales să facă pasul spre reconversia profesională alături de noi. Dacă simți că ți-am devenit simpatici, notează-ne în carnețelul pe care-ți construiești planurile viitoare. Dacă ești convins, ne punem pe treabă din 7 Aprilie, pentru început în online, la cursul de Testare Manuală și Introducere în Testare Automată, la care ai o reducere de 10%. Află mai multe despre ele și dă-ne de știre că ne cunoaștem curând, aici.