Uneori, când viața spune „Nu!”, funcționează de minune să-i răspundem, zâmbindu-i în față, c-un „Ba da!”. Astăzi ți-o prezentăm pe Mirela Pavel, absolventă Wantsome, care a făcut din motivare prin demotivare o rețetă a reușitei, perfectă pentru ea.

Când visa încă la viața de om mare, nu avea o meserie pe care o țintea, dar era sigură de un lucru: își dorea să fie bună în tot ceea ce face! A mai crescut și-a aflat că matematica nu este un monstruleț al disciplinelor școlare, ci dimpotrivă, că îi place și se pricepe. Câțiva ani mai târziu, a descoperit și informatica și-a știut sigur ce vrea să facă pe viitor. N-a fost încurajată de toată lumea în decizia ei, cel puțin nu de persoana a cărei părerea era destul de importantă, și-anume profa de info. Dar cumva, ziua în care i s-a spus că nu este potrivită pentru domeniu, a devenit o zi norocoasă, căci i-a dat imboldul necesar pentru a nu renunța. Astfel, a continuat să-și urmeze intuiția, care a purtat-o până la absolvirea specializării Informatică Economică și-a masteratului în Sisteme Informaționale pentru Afaceri. N-a lăsat-o baltă nici pe mai departe, cu toate că s-a împotmolit puțin când a realizat că nu avea experiența practicii și cunoștințele de programare cerute de companii. S-a autoevaluat sincer  și a știut clar de ce are nevoie: un curs de Programare .NET, un mentor care să îi fie alături pe tot parcursul pregătirii, exerciții însoțite de rezolvări explicate și multă multă multă practică. A citit online despre Academia Prietenoasă de IT și-a venit direct la sediu ca să ceară ajutor.

Spune că Wantsome i-a ieșit în cale la momentul potrivit, îndeplinindu-i toate așteptările pe care le avea.

„Trainerii au fost cei mai tari oameni pentru mine. Andrei Scutariu și Mihai Nechifor au făcut cursul să pară ușor și știau cum să interacționeze cu noi. Știau ce să accentueze când noi nu eram siguri pe ceva, și, mai ales, aveau timp pentru fiecare în parte, ceea ce pentru mine a contat mult.”

Mirela spune că ușor-ușor a început „să prindă contur” alături de Wantsome, iar asta i-a dat curajul ca după nici măcar 6 săptămâni de pregătire să aplice pentru un internship la Beenear. Avea o oarecare reținere că nu este suficient de pregătită, însă având testul în față a realizat că știa să rezolve mai bine de jumătate dintre cerințe și că rezultatele urmărite alături de noi începuseră deja să apară. Surpriză (sau nu), a fost acceptată! Acum se bucură de noul ei job, mai ales că lucrează cu o echipă bună, înțelegătoare, alcătuită din oameni energici și funny. Cam tot ce-și dorea de la un loc de muncă.

„Wantsome, pentru mine, a însemnat un răspuns la întrebările mele, un rezultat la așteptările mele  și siguranța că voi avea jobul visat.”

A învățat alături Wantsome care sunt beneficiile studiului în echipă, susținut de profesioniști, și că nimic nu este greu de înțeles atâta timp cât ai curaj să ceri ajutorul și voință să muncești. Este sigură că tot aceștia sunt pașii de urmat și-ntr-o carieră în domeniul IT, și nu doar. Mirela și i-a însușit și merge relaxată în continuare pe drumul visat. Și parcă și călătoria asta este mai încurajatoare, când în drum spre muncă, un afiș mare agățat pe o clădire îi spune DON’T GIVE UP! Atfel își începe ea zilele, zâmbind a motivație.

Dacă ai citit povestea Mirelei și ai ajuns să simți dorința de-a face puțină magie în viața ta și de-a redresa-o pe drumul visat, să știi că la Wantsome ne place să credem (și ne lăudăm, pe bună dreptate) că suntem împlinitori de visuri. Baghetele magice ne sunt cursurile și oamenii. Tu doar ține strâns de vis!