Când era mică, avea o imaginație atât de bogată și trăia într-o lume atât de plină de fantezie și SF, încât și-a spus că va deveni scriitoare sau regizor. Nu a devenit niciuna, nici alta, însă cu siguranță și-a scris singură povestea propriei vieți și și-a regizat cu măiestrie filmul personal. În rolurile principale: Mihaela Maxim, absolventă a cursului de Programare .NET de la Wantsome și proaspăt angajată în industria de IT.

Mihaela provine dintr-o familie modestă, fără prea multe resurse, ceea ce a făcut-o să se ambiționeze și să se gândească tot mai mult că ea va lucra într-un „domeniu de top” și va câștiga mulți bani. Așa că a urmat Facultatea de Drept, o alegere pe care o consideră și azi total greșită pentru ea. Ar fi vrut să urmeze Informatica, însă din cauza condiției de acasă, calculatorul era un mister pentru ea. Când a dat la facultate, nici nu știa să deschidă unul. De abia înainte de anul patru de facultate a reușit să își cumpere propriul calculator.

Și-a dat repede seama că nu va profesa niciodată în domeniul Dreptului, așa că a căutat un nou domeniu atractiv, atât pentru pasiunea ei, cât și din punct de vedere financiar. Mai mulți colegi de-ai ei urmaseră deja cursuri IT la Wantsome și toți aveau doar păreri pozitive despre Academia prietenoasă de IT. Și uite așa a scos Mihaela noastră o nouă rolă de film și a fost gata pentru un nou episod important din viața ei: pregătirea pentru o carieră de succes în IT, ca programator, alături de prietenii de la Wantsome.

Întreg parcursul i s-a părut surprinzător de ușor, față de așteptări, pentru că a simțit că materia este selectată și sistematizată corect de către traineri. Cu toate astea, recunoaște că primul curs a fost un șoc total pentru ea, deoarece era primul contact cu ceva complet diferit față de tot ce învățase până atunci. Ca primul episod din acel serial-fenomen pe care îl vei iubi pentru tot restul vieții.

Când au început cu transformarea din sistem decimal în sistem binar și eu nu înțelegeam o iotă, a fost crunt. Îmi aduc aminte că eram la curs, nu înțelegeam nimic, iar alți cursanți care aveau deja noțiunile de bază înțelegeau tot. Am simțit frustrare și frică, dar lucrul ăsta m-a determinat să pun cât mai multe întrebări și apoi să mă duc acasă și să citesc până știu mai bine decât toți ceilalți. Până la urmă, cu ajutorul trainerilor și cu mult studiu individual, am reușit să fac față provocării și nu am avut nici măcar un moment în care să îmi doresc să renunț.

Și chiar a reușit, pentru că Mihaela s-a angajat după terminarea cursului de Programare .NET de la Wantsome ca Software Developer Trainee la SoftVision și chiar a vorbit despre asta la prima ediție Wantsome Open Day. E recunoscătoare pentru tot ce a învățat la Wantsome și mărturisește că au ajutat-o foarte mult la interviu informațiile practice și simulările din Săptămâna de HR de la curs. Acum nu îi vine să creadă că s-a chinuit în trecut cu alte interviuri, la alte joburi, cu beneficii mediocre și că de acum va fi plătită, și încă foarte bine, pentru un job de vis, unde are posibilitatea să se dezvolte continuu, alături de oamenii potriviți.

Wantsome a însemnat pentru Mihaela șansa apărută la momentul potrivit. A rămas cu amintiri frumoase, a cunoscut oameni minunați și și-a schimbat complet viața. Și-a dat seama ce poate realiza atunci când are îndrumarea potrivită. Wantsome i-a dat încredere în capacitățile sale și a făcut-o să înțeleagă cum trebuie de fapt predată o materie, indiferent de domeniu. Pentru că la Wantsome cursurile sunt cu practică pe bune, cu informații de la zero și cu oameni cărora chiar le pasă. A aflat că poate programa! Că nimic nu e în afara posibilităților sale, atât timp cât există pasiune și muncă susținută! Și îi place teribil filmul ăsta!

Cel mai mult mi-a plăcut în Wantsome atmosfera constructivă. Principiul de bază mi s-a părut a fi ca în armata americană – no man left behind. Dacă eu nu înțelegeam ceva și întrebam, întotdeauna mi se explica, fără teama că poate nu avem timp. Dacă îți dai interesul și chiar vrei să progresezi, trainerii te ajută și îți oferă oportunitatea să progresezi. Cred că e singura școală la care am fost vreodată unde într-adevăr depinde de tine și de cât de mult vrei să înveți, să muncești și să progresezi. Cum nu se poate mai diferit față de sistemul românesc de învățământ. Le recomand tuturor prietenilor să meargă la Wantsome, școala IT în care personalul chiar e implicat și apropiat de cursant și care îți pune în valoare atuurile.

Mihaela le transmite tuturor celor care cred că pot învăța singuri acasă că se înșală cu desăvârșire și că trebuie să schimbe filmul. Mărturisește că trainerii de la Wantsome au fost esențiali pentru reușită și le mulțumește că au învățat-o ce și cum să învețe și că au fost alături de ea și de fiecare cursant în parte, la fiecare pas. Crede că expresia care i se potrivește cel mai bine la momentul de față este „We all need makeovers fom time to time”, iar celor care vor să înceapă o carieră în IT prin Wantsome vrea să le spună așa: „Don`t be afraid of failure or be ashamed of looking bad in front of others or yourself”. Și asta pentru că e de părere că mulți ezită să îndrăznească să facă această schimbare în viața lor pentru că sunt copleșiți de teama că nu vor înțelege sau că nu se vor descurca. Dar așa cum spune și Mihaela: „E o frică perfect justificată, pentru că nu e un domeniu ușor. That’s where the trainers come in”.

Acum are și mai mult timp pentru pasiunile ei – gătitul, istoria artei culinare, literatura și filmele SF, muzica pop coreeană, documentarele, sportul și cele trei pisici pe care le adoră – dar e totodată și mai determinată să ajungă cât mai sus în programare și IT.

Mihaela este de departe lecția perfectă că poți reuși să-ți îndeplinești obiectivul atunci când îți dorești cu adevărat, când muncești susținut și continuu pentru asta și când ai alături oamenii potriviți care să te îndrume și să te încurajeze la orice pas. Este o lecție de viață, de ambiție, de reușită, care inspiră și motivează să îți dorești și tu acel loc de muncă la care visezi de atât de mult timp!

Partea și mai bună este că poți și tu, pentru că am dat drumul înscrierilor la următoarea serie de Programare .NET! 2019 este anul perfect ca să faci o schimbare în carieră, iar Wantsome este fără doar și poate rampa ta de lansare în IT!