Din când în când, se întâmplă să ne treacă pragul oameni care nu sunt în căutarea unui drum în domeniul IT, dar care ajung să și-l dorească după ce ne cunosc. Așa arată începutul experienței Wantsome pentru unul dintre absolvenții noștri. Pe Marius, l-am întâlnit în rolul de fotograf, la începutul anului, la o sesiune gratuită de prezentare a cursurilor – Wantsome Open Day. Prin obiectivul lui, evenimentul s-a văzut atât de bine încât l-am convins să facă în sfârșit pasul spre o dorință mai veche – să învețe IT. A început să studieze singur limbajul de programare Python și, la scurt timp, s-a înscris la cursul de Python de la Wantsome.

Marius a fost dintotdeauna atras de domeniul tehnic, interes insuflat de tatăl său încă din copilărie. Între timp, și-a descoperit și pasiunea pentru fotografie și a continuat cu studii la Facultatea de Arte Vizuale și Design, UNAGE Iași. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, nevoile l-au făcut să învețe câte puțin din mai multe domenii diferite, de la cel auto, la fotografie, iar acum programare. Mereu a fost curios și a studiat pe bune tot ce i-a plăcut.

Nu, nu ai cum să renunți. Când ai traineri care se pricep cu adevărat și au cea mai mare răbdare din lume cu siguranță nu vrei să renunți. Mi-e dor de cursurile Python de la Wantsome.

A trecut prin cele 4 luni de pregătire cu entuziasm și bucuria de a colabora cu o echipă de oameni „bine pregătiți, politicoși și răbdători”. Spune că lucrurile complicate par simple atunci când sunt explicate de cineva priceput, cu răbdare, așa cum i-a descris el pe trainerii noștri. A învățat mai mult decât credea că este posibil într-o perioadă de timp destul de scurtă și regretă că nu a făcut pasul spre IT puțin mai devreme. Oricum, noi repetăm asta constant – niciodată nu este prea târziu să începi de la 0 în IT, și nici greu nu e.

Cred că am fost norocos că am avut ocazia să ajung la Wantsome Open Day. Pe parcursul meu profesional am avut și urcușuri si coborâșuri, dar Wantsome m-a propulsat sus de tot și le mulțumesc tuturor.

În prezent, Marius este colaborator la Pentalog. Când nu programează cu spor, le povestește apropiaților cum Wantsome i-a schimbat în bine viața și parcursul profesional. Își dorește o carieră de lungă durată în domeniu și, din când în când, o fotografiază mental cu entuziasm.

IT-ul este pentru toată lumea, mulți nici nu știu cât de ușor poți să-ți schimbi parcursul profesional. Trebuie să ai curaj, e ceva de viitor.

Încheiem cu îndemnul lui Marius și un link ajutător ca să te pui pe fapte, cât de curând. Luna aceasta, dăm startul la 10 cursuri (Java, DevOps, Python, Testare Automată, Testare Manuală, Testare Manuală cu Intro în Testare Automată, UI & UX Design, Business Analysis, Network & Infrastructure) și mai avem foarte puține locuri disponibile. Tu ce vrei să faci?