Să știi că poveștile bune nu iau vacanță, însă tu poți lua o pauză pentru a le asculta. Nu-ți strică, ba dimpotrivă, s-ar putea să fie gura de aer și vis proaspăt de care ai nevoie. Astăzi, îți povestim despre Mădălina Crețu, absolventă a cursului de Testare Manuală, care a făcut parte din prima generație de cursanți. Noi i-am pus niște întrebări, căci suntem tare curioși cum a surprins-o viața după experiența Wantsome. Ea a răspuns.

Dintotdeauna, Mădălinei i-a plăcut să meargă împotriva curentului. Își aduce aminte că în copilărie voia să devină pictoriță doar pentru că ceilalți voiau să devină doctori. Cu pictura nu i-a ieșit, căci calitățile de artistă nu se prea arătau atunci când lua pensula în mâna. A descoperit însă matematica, și cu creionu-n mână, i s-a părut că i-ar sta mult mai bine. Așa că a trecut la un alt vis, cel de a deveni profesor. N-a mers nici cu ăsta, căci, spune ea, ar fi o profă exigentă și foarte greu de înțeles. Se spune că a treia oară-i cu noroc! La liceu și la facultate nu s-a mai desprins de mouse. A iubit limbajul de programare C++, mai ales că profesoara de informatică din liceu i-a insuflat atâta pasiune pentru domeniu. Așa că s-a prins tare de noul vis și părea că nu-i mai dă drumul. În timpul studenției la Facultatea de Informatică din Iași, își dorea mult să se angajeze în domeniu și-a tot încercat. Se descurca la proba practică, dar se pierdea la interviuri, iar după câteva a renunțat la ideea unei cariere în IT și-a ajuns să lucreze într-un alt domeniu.

Despre oamenii Wantsome a aflat la un interviu unde i-au fost recomandați îndrumătorii din cadrul Academiei Prietenoase de IT:

„Iuliana strânge o mână de oameni grozavi și ar trebui să urmezi cursurile de testare. O să-ți prindă bine!

… dar Mădălina era atât de dezamăgită de refuzul primit la interviu, încât n-a mai auzit nimic (sau cel puțin așa a crezut). Însă, pe lângă un pas înapoi, ziua îi pregătise și unul mare înainte, căci tot atunci a citit pe internet că Wantsome își căuta cursanți. Nu s-a poticnit, până la urmă ce avea de piedut? Și chiar dacă ar fi avut, n-a pierdut nimic, căci au urmat 4 luni care-au crescut-o frumos. Au mai fost tentații pe parcursul lor, precum zilele de sâmbătă care-i făceau cu ochiul la distracție. Însă și-a amintit de vorba mamei, „mult a fost, puțin mai este”. Și chiar puțin a fost și până la interviu, iar astăzi Mădălina lucrează la compania Vezuvian.

Nu găsește lucru care să nu-i fi plăcut în toată experiența cu noi și le-ar spune tuturor că la Wantsome „nu găsești profesori, ci prieteni gata să te învețe și să-ți explice de ce 1+1=2. La Wantsome vei avea parte atât de teorie, cât și de practică. Da, de practică! E cea mai bună parte din tot cursul.Mădălina simte că a întâlnit niște oameni minunați în care a regăsit-o pe profa de info, împreună cu pasiunea pentru programare. Crede că IT-ul este pentru cei care vor să iasă din zona de confort, și nu e un vis la care să se renunțe ușor:

Dacă pare greu la prima impresie, nu ai primit îndrumări de la cine trebuie. Recomand prietenii de la Wantsome, te vor ajuta ei să înțelegi această limbă străină.

Dacă ar fi să facă o deosebire before & after Wantsome, spune că de la Academia Prietenoasă de IT a plecat cu mai mult curaj, cu o pregătire consolidată prin multă practică, cu o înțelegere a faptului că e în regulă să nu știi și să ceri ajutorul pentru a învăța, și cu o atenție mai mare asupra detaliilor.

„Wantsome e școala de care ai nevoie când vrei să faci ceea ce iubești. Te ajută Wantsome să îți placă IT-ul.”

Cu toate că acum rolul de IT-istă îi ocupă o mare parte din timp, Mădălina este mai mult de-atât. E și adult, e și copil, și le face poftele ambelor personalități numai cu bunătăți – cu animeuri și desene animate, cu excursii și multe cărți. Așa că viitorul ei înseamnă, pe lângă job și-o împăcare cu GIT-ul, și a tăia cât mai multe titluri de cărți, desene și locuri de văzut de pe nesfârșitele liste. În ritm propriu, am văzut că Mădălina poate. Nici nu se poate astfel, când motto-ul pe care îi bate inima mai tare este:

„Poți, dar nu vrei. Acum să te întreb, de ce nu vrei?

Dacă vrei, îți arătăm noi și că poți. Degetele noastre frig de nerăbdare să-ți povestească experiența Wantsome. Trebuie doar să treci prin unul dintre cursurile Academiei Prietenoase de IT, și nu scapi nepregătit și nici nepovestit!