Când firma pentru care lucra a anunțat că-și va închide porțile pentru că procesele de lucru urmau a fi automatizate, Luiza Șerban a realizat cât de mare este impactul domeniului tehnologic în viața noastră, de zi cu zi. În momentul acela, i-a fost destul de clar că trebuie să facă parte și ea din povestea asta aproape străină și să o transforme în una mai personală. A ales să pornească la drum alături de Wantsome, iar în prezent, după absolvirea cursului de Programare Front-End, este intern la OSF Global Services

Experiența Wantsome m-a învățat să cred în mine și în munca mea. Tot aici am realizat cât de mult ajută un mediu potrivit pentru a reuși.

Ca majoritatea experiențelor pe care ți le povestim, și a Luizei are un start neașteptat de diferit. Atrasă de literatură și cuvinte, încă de mică trăia în imaginarul ei satisfacția unui editor care ține în mâini o carte de succes, la a cărei scriere a fost părtaș. Gândul de a lucra într-o editură și afinitatea pentru limbile străine, au condus-o spre profilul uman, atât la liceu, cât și la facultate. Cu un an și jumătate în urmă, nici nu-i trecea prin cap că ar putea vreodată să treacă la un domeniu precum IT-ul. Nu era atrasă și nici nu credea că tipul de gândire cerut i s-ar potrivi.

Vrând-nevrând, perspectiva a început să i se modifice, iar drumul său a cotit spre o nouă direcție. A avut noroc și sprijinul cuiva self-taught în Front-End Development, iar prin prieteni și mediul online, a aflat de Academia Prietenoasă de IT. După ce a citit programa și articolul despre trainerii cursului, s-a înscris în restartul profesional spre care țintea. Întreaga experiență a fost o provocare. Totul era o necunoscută, dar nu una care să o demotiveze, căci din greul resimțit începea să răsară luminos satisfacția. În ciuda hopurilor, a călătorit cu bine până la final, susținută și atent îndrumată de trainerii ei.

„Cei doi traineri pe care i-am avut au fost niște mentori cu adevărat. Ne-au ghidat fiecare pas, ne-au explicat până am înțeles și ne-au sprijinit mereu. Ne-au dat sfaturi pentru viitor și au știut cum să creeze un mediu prietenos în care să nu ne simțim stingheri. Pe lângă noțiunile teoretice, ne-au dat încredere în noi și ne-au încurajat. Pentru cineva la început de drum, ca mine, acest lucru a contat mult.”

Dacă îți dorești să urmezi un drum asemănător, dar inima ți se strânge de emoția necunoscutului, Luiza dovedește se poate și împarte câteva sfaturi de purtat cu tine:

  1. Vei găsi mereu pe cineva care să te ajute.
  2. Pune întrebări, oricât de stupide ar părea.
  3. Munca în echipă face diferența!

… și crede că primul pas poate fi făcut chiar alături de Wantsome, unde spune că a găsit îndrumarea potrivită pentru ceea ce își dorea. Se bucură de alegerea făcută, mai ales că a întâlnit la noi „oameni frumoși și deschiși”, numai buni de avut alături într-o reconversie profesională.

Wantsome a fost primul pas către cariera mea în IT. Mă bucur că am ales Wantsome, pentru că am găsit oameni frumoși și deschiși care sunt potriviți pentru cei care încep o carieră în IT.  Dacă vrei și tu o schimbare pe plan profesional și te gândești la o carieră în IT, mergi și tu la o discuție cu cei de la Wantsome. Cu siguranță vei găsi îndrumarea potrivită către ceea ce îți dorești.

De oriunde ai pornit, credem că te-ai potrivi cu noi. Dacă nu, facem cum știm noi mai bine și te potrivim. Tu să îți dorești tare, să îți faci temele acasă și să îți alegi un loc la unul dintre cursurile noastre. Îți promitem că vom fi cei mai buni tovarăși de călătorie! ?