Știai că, cel puțin 1/3 dintre dispozitivele de pe planetă folosesc nucleul Linux? De la telefoanele mobile cu Android, plăcuțele de dezvoltare, la frigidere, aparate de cafea, lifturi, laptopuri, unele ATM-uri și POS-uri – răspândirea utilizării Linux este într-o continuă creștere.

Un sistem de operare, cum este Linux, poate fi privit ca un intermediar serios între noi ca utilizatori și calculator. În realizarea operațiilor necesare îndeplinirii unei anumite activități, el va juca rolul de dirijor și va orchestra modul în care cerințele noastre pot fi adresate.

În cadrul Wantsome, mentorii Alexandru Coman și Gabriel Paiu lansează o nouă provocare care vine să răspundă creșterii utilizării Linux în piață și mai ales cererii de IT-iști cu un spectru cât mai larg de cunoștințe din această zonă. Provocarea vine sub forma unui curs intensiv de 1 lună de introducere în Linux.

Informațiile pe care le vei dobândi în cadrul său fac parte din pachetul de cunoștințe utile oricărei persoane din IT, indiferent de poziția pe care lucrează.  În plus, el aduce multă valoare developerilor, mai ales dacă au de-a face cu infrastructură Linux, celor care și-ar dori să înceapă o carieră în DevOps & Infrastructure, celor care vor să strălucească în testare sau curioșilor interesați să studieze Linux pentru propriile invenții inginerești de acasă.

El conține o serie de date fundamentale despre distribuțiile GNU/Linux, despre modul în care putem interacționa cu acesta, beneficiile pe care le aduce dar și alte concepte de bază.

În ultimii ani, din ce în ce mai multe organizații optează să folosească medii de dezvoltare bazate pe GNU/Linux, iar majoritatea plăcuțelor de dezvoltare, cum e și Raspberry Pi, vin cu o distribuție de Linux. Așa cum vei descoperi, aplicabilitatea sistemului e vastă iar distribuțiile Linux au devenit mai prietenoase și încep să atragă mai mulți utilizatori. De multe ori, acești utilizatori nu beneficiază de o pregătire reală despre cum funcționează ele, ci numai de câte un set de cunoștințe punctuale despre cum să folosească o anumită componentă. Tocmai de aceea, cursul dorește să creeze o bază minimă dar foarte solidă despre cum funcționează  distribuțiile Linux și despre cum ar trebui să interacționăm cu ele într-un mod eficient, sigur și ușor.

Ce vei obține la finalul cursului

 •  o imagine de ansamblu asupra impactului pe care îl are infrastructura asupra lucrurilor pe care le facem zi de zi,
 • un punct bun de plecare pentru a descoperi noi moduri de lucru, noi tool-uri ce pot fi folosite pentru a ne face viața mai ușoară,
 • un răspuns adecvat pentru cursanții care se întreabă cum arată și dacă li se potrivește un job în partea de infrastructură sau cum pot să facă ceilalți atât de multe lucruri interesante având numai o consolă neagră în față,
 • puterea de a folosi, confortabil, interfața în linia de comandă pentru a putea interacționa cu sistemul de operare.

Provocarea ta

Va fi greu. Va fi mult. Dar mai târziu îți va fi mai ușor. În cadrul acestui curs, distribuția dintre practică și teorie este puțin diferită față de celelalte cursuri Wantsome. Structurat să te familiarizeze foarte bine cu domeniul, el vine la pachet cu terminologie nouă și numeroase concepte explicate. Partea practică va fi reprezentată de explorarea sistemului de operare și folosirea capabilităților oferite.

Ce îți trebuie ca să poți urma acest curs:

 • fiind curs introductiv, nu e nevoie de cunoștințe sau experiență anterioară în IT,
 • sunt necesare cunoștințe de limba engleză,
 • un laptop sau o tabletă, de pe care să poți lucra,
 • curiozitatea de a înțelege cum funcționează lucrurile din jur,
 • perseverența de a trece, până la capăt, prin toată experiența de studiu.

Toate resursele necesare sunt gestionate de echipa noastră pentru eficiență maximă.

Linux Administration Fundamentals este pentru tine atunci când:

 1. vrei să intri în industria IT și să-ți pui la punct un set solid de cunoștințe de bază,
 2. studiezi deja programare și vrei să beneficiezi de un mare plus de cunoștințe pentru dezvoltarea în carieră,
 3. vrei să înveți cum să-ți faci ție sau altora viața mai frumoasă și activitatea mai eficientă, cu ajutorul tehnologiei și a resurselor la îndemâna oricui.

În calitate de membri ai comunității IT, considerăm că orice tehnologie foarte răspândită este bine să se regăsească în pachetul nostru de cunoștințe.

Vei studia Linux Administration Fundamentals alături de:

Alexandru Coman – Mentor @Wantsome/Site Reliability Engineer @Yonder

Este fascinat de călătorii, tehnologie și interacțiunea cu oameni pasionați de ceea ce fac. Crede că principalul scop al tehnologiei este acela de a ne face viața mai ușoară, frumoasă și sigură. Consideră că academia prietenoasă de IT este un punct bun de plecare pentru cei care vor să schimbe lumea și preferă să lucreze la lucruri care aduc valoare, fie comunității, fie organizației sau celor implicați în inițiativa respectivă. Ti-ar spune întotdeauna sincer că motivația cea mai puternică stă în aventura de a găsi lucruri noi și locuri în care să le folosești.

 

Gabriel Paiu – Mentor @Wantsome/Senior DevOps Engineer, Yonder

Gabriel îmbină pasiunea pentru pian cu cea pentru jocurile video și e de părere că atunci când practici ceva care îți folosește latura artistică, îți echilibrezi foarte mult analiticul pe care îl folosești în fiecare zi. El consideră că toate lucrurile pe care le știm sunt, într-o mare măsură, datorate comunității din care facem parte și că este de datoria fiecăruia dintre noi să încercăm să o ajutăm să crească. Gabriel îți recomandă Wantsome fiindcă aici vei întâlni mulți oameni care vor să învețe cu adevărat și care vin cu un drive aparte.

Vrei să studiezi introducere în Linux cu Alex și Gabi? Află mai multe detalii importante aici!

Sună interesant? Înscrie-te aici la un cursul nostru demonstrativ GRATUIT de Introducere în Linux, care are loc online Marți, 9 iunie, de la 18.00! https://www.eventbrite.com/e/sesiune-demo-de-linux-administration-fundamentals-tickets-106369459918?aff=ebdssbonlinesearch