Există oameni care știu de mici ce vor să devină și visează dintotdeauna la asta și sunt oameni care își trăiesc din plin prezentul. Așa se face că, în timp ce ceilalți copii visau să devină una sau alta când vor crește mari, Iuliana Topală, eroina poveștii noastre de astăzi, și-a trăit pur și simplu copilăria la maximum, fără să se gândească ce anume se va face. Și a avut o copilărie foarte fericită, iar pe măsură ce a crescut, a dezvoltat pasiuni din ce în ce mai diverse: călătoriile și descoperirea de noi culturi, avioanele și tot ce ține de zbor, precum și monezile pe care le colecționează de peste tot din lume.

Pe parte de studii, a urmat Facultatea de Bioinginerie Medicală. A fost atrasă mai mult de partea de inginerie, așa că și-a dat licența în programare, apoi s-a îndreptat spre un master la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Era decisă că locul ei este în IT și că e musai să se angajeze în acest domeniu. Dar lucrurile nu sunt niciodată chiar atât de simple și e nevoie întotdeauna de ceva în plus dacă vrei ca lucrurile bune să se întâmple în viața ta, nu-i așa?

„De la teorie la practică se pare că e un drum foarte lung. După câteva refuzuri la interviuri, mi-am dat seama că am nevoie de practică. Multă! Auzisem de ceva vreme de Wantsome, Academia prietenoasă de IT din Iași, căreia îi urmăream intens activitatea. Știam cât de mult accent se pune pe practică și citisem poveștile de succes ale cursanților. Așa că, după toate eșecurile de la interviuri și după ce aflasem tot ce poate face Wantsome pentru cei care vor un job în IT, am zis că acela e momentul meu de a intra în Academie. S-a nimerit să ajung la Wantsome chiar în ziua în care s-a deschis oficial cursul, așa că am fost și mai surprinsă de rapiditatea cu care s-au mișcat oamenii, de prietenia cu care au făcut-o și de curajul pe care mi l-au insuflat.”

Și uite așa, Iuliana a început cursul de Testare Manuală de la Wantsome și a dat startul marii provocări din viața ei profesională! A învățat să facă diferența dintre pregătirea pentru un examen de la școală și pregătirea pentru un interviu de la job. A învățat că partea teoretică nu înseamnă nimic fără implementarea ei în partea practică și fără exercițiu. A învățat că abilitățile de lucru se acumulează în timp, cu determinare și foarte multă răbdare.

La mai puțin de o lună de la începerea cursului, Iuliana a fost acceptată într-un program de Internship la Continental. Trebuia să dea tot ce-i mai bun din ea și să reușească să se împartă între curs, teme pentru acasă, internship și, bineînțeles, viață personală. Dar atunci când ești bun, când ai lângă tine oamenii potriviți și când ești determinat să reușești, lucrurile merg fără doar și poate în direcția cea bună.

Așa se face că, după cele trei luni de internship și după cele aproape patru luni de curs Wantsome, Iuliana s-a prezentat la un interviu de angajare în cadrul Continental. A avut mari emoții, pentru că era unul dintre cele mai importante lucruri din viața ei, dar și le-a transformat imediat în emoții constructive, pentru că și-a dat seama că în toată această perioadă crescuse mult, se dezvoltase enorm și era acum mult mai stăpână și mai încrezătoare în forțele proprii.

Acum, Iuliana este Software Developer la Continental și se bucură de jobul în IT la care a râvnit atât de mult și pentru care a muncit atâta. Are colegi minunați, de la care învață în fiecare zi și care o stimulează să crească tot mai mult și mai frumos. Lucrează într-un mediu plăcut, are un program flexibil și beneficiază de toate acele lucruri de care se bucură orice angajat fericit. Și, înainte de toate, se bucură că a făcut pasul corect și că a trăit experiența Wantsome, care a ajutat-o să ajungă aici!

„Wantsome înseamnă pentru mine pasul corespunzător pentru începutul carierei mele. Un start excelent, oameni minunați, prieteni, locul unde pot oricând să găsesc îndrumare și răspunsuri la întrebările mele. Trainerii sunt oameni cu foarte multă experiență în IT, care reușesc să transmită informațiile într-un mod extrem de plăcut și ușor, total diferit față de cum am fost noi învățați la școală. Se pune foarte mult accent pe practică și există un echilibru perfect între practica pe bune și voia bună. Se oferă mult sprijin și nu se lasă nicio întrebare fără răspuns sau fără explicații. Le mulțumesc din suflet și le doresc multă putere de muncă în continuare!”

Ce i-a mai plăcut Iulianei la Wantsome a fost pregătirea bine proporționată: noțiuni teoretice, practică, simulări de proiecte, strategii de dezvoltare în carieră și exemple despre cum decurge o zi într-o firmă de IT. Când a ajuns în Continental, firma în care lucrează acum, a conștientizat rolul tuturor acestor noțiuni și a înțeles că integrarea i-a fost mult mai ușoară și că startul în carieră i-a fost mult mai bun datorită Wantsome.

Chiar dacă se gândește la cum să rămână fără spațiu în vasul în care colecționează monezi din toată lumea, Iuliana se concentrează acum pe cariera care îi aduce atât de multe satisfacții. E conștientă că sunt foarte multe lucruri de asimilat inclusiv de acum încolo și că va crește doar dacă va munci încontinuu și cu plăcere. Și odată ce crești îți permiți să umpli cu monezi chiar mai mult decât un vas. Pentru că, așa cum spune și motto-ul de viață al Iulianei, „Viața e făcută din gânduri, iar fericirea din alegeri.”

Acum depinde doar de tine dacă mai stai mult pe gânduri sau dacă schimbi foaia și alegi fericirea! Noi suntem aici, ca niște adevărați prieteni, să îți fim alături în călătoria fascinantă spre IT! Trebuie doar să faci tu primul pas, să ne dai un semn și să ne spui la care curs IT de la Wantsome ne vedem cu tine de acum!