Iuliana este omul căruia deși îi era frică a avut curaj. Da, se poate și așa, căci curajoșii simt frica, însă își păstrează speranța că există ceva mai bun decât ea. Îți povestim astăzi de o altă absolventă a cursului de Testare Manuală, care va fi prezentă la sesiunea demonstrativă pentru a-și povesti experiența Wantsome.

Iuliana a fost pusă în situația de a face o schimbare majoră în viața ei. După visul din copilărie de a deveni doctor și un parcurs educațional care a îmbrăcat-o în halat de farmacist pentru 3 ani, a realizat că Farmacia, prima ei iubire, nu va fi și ultima. Privind la IT, un domeniu absolut impracticabil pentru ea, a început să dezvolte o dorință de a deschide măcar o mică fereastră spre acest univers. La ușă nu îndrăznea să bată, dar timpul și oamenii au împins-o până într-o zi când a avut curaj. Wantsome i-a deschis și 4 luni le-a petrecut la Academia Prietenoasă de IT, luni în care timpul s-a măsurat altfel: în provocări asumate și depășite cu succes. Cea mai mare a fost cu sinele. Atitudinea conservatoare și pesimismul erau ferme pe poziții în fața poftei de nou și de cunoaștere și descoperirea că nimic nu este imposibil. S-a gândit să renunțe? Desigur!

„După un timp de la începerea cursului, am început să mă întreb dacă într-adevăr asta este ceea ce aș putea face pe mai departe. Dacă rămâneam doar eu cu gândurile mele, cred că renunțam. Însă au fost acele momente în care Iuliana Anton sau mentorii noștri au reușit să alunge valul de incertitudine și să ne dea speranță și încredere. Pentru mine a contat enorm.

La sfârșitul cursului, Iuliana își însușise deja o lecție importantă: să crezi în șansa ta și că un loc te așteaptă, doar să ți-l dorești cu adevărat. I-a plăcut la Wantsome că a găsit sprijin real și inspirație la oamenii din jur, iar dacă ai întreba-o cum e (am făcut-o noi pentru tine ?), ți-ar spune că dacă îți dorești o schimbare și te sâcâie tot felul de întrebări despre IT, aici găsești răspunsurile, sfaturi de la profesioniști și ajutor.

„Nu este un domeniu ușor, dar este un domeniu provocator. Devii bogat prin multitudinea de experiențe. Dezvoltarea profesională se împletește de multe ori cu dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare, ceea ce te ajută să te dezvolți ca OM.”

Cu bagajul pregătit alături de noi, a fost gata să-și ia un bilet spre o altă destinație. A aplicat pentru un internship la CGM, a fost sunată, și cu mari emoții a participat la testul scris, alături de alți 50 de candidați dintre care doar 10 puteau fi aleși.  A primit rezultatul și a simțit că e șansa care urma să-i schimbe viața. În dimineața de după prima zi de lucru, s-a trezit zâmbind. Era unde trebuia să fie. Continuă să învețe pentru a deveni un profesionist în domeniu, cu speranța că în viitor va reuși să pună temelia unui business propriu.

În dimineaţa următoare primei zile de lucru îmi părea că visez cu ochii deschişi, a fost o dimineaţă în care m-am trezit cu zâmbetul de buze. Îmi era dor de un astfel de sentiment.

Cu IT-ul la un braț, nu și-l desprinde pe celălalt de Farmacie. Îi place tare mult să-și bucure inima cu grija și lucrul cu plante ce au efecte terapeutice. Călătoriile în locuri în care până și aerul miroase a istorie, romanele și cărțile de dezvoltare sunt alte câteva plăceri care-i întregesc sufletul. Restul, e iubirea de oameni și-un motto pe care-l urmează negreșit:

„Dacă îi judeci pe oameni, nu îți mai rămâne timp să îi iubești. – Fericita Tereza de Calcutta

Nouă ne-a răspuns atât de frumos la întrebări, că abia așteptăm să povestim pe-ndelete și la sesiunea demonstrativă. Sperăm că după ce ai citit poveste Iulianei, vei încerca să cauți și tu o definiție proprie a curajului. Poate una care să te aducă la noi, avem multe cursuri IT cu informații de la 0 și practică pe bune la care te așteptăm! Înscrie-te tu și hai să ne cunoaștem, ușa noastră de la Wantsome este mereu deschisă pentru oameni curajoși: https://wantsome.ro/cursuri!

PS?: Îți dăm și mai multe motive să urmezi un curs IT, în seara aceasta la Sesiunea Demo. Poți participa dacă te înscrii aici: https://forms.gle/D7v3Q6JJFkfgQTzbA.