Săptămâna de HR de la Wantsome

De la Wantsome pân’ la angajare, e și-o săptămână de simulare. Dacă te-ai întrebat vreodată cum reușesc absolvenții noștri să se angajeze atât de repede, uneori chiar înainte de a absolvi cursurile, îți spunem noi de unde mirarea – este pentru că încă nu știi că suntem mai mult decât crezi. Când am pornit la drum, am construit Wantsome cu modelul unui instrument ideal de reconversie. Ne-am asumat să îi ajutăm pe cei care vor să intre în industria IT, îndrumându-i de la primii pași spre IT până la intrarea acestora pe piața muncii.

Și pentru că reconversie înseamnă o trecere concretă de la A la B, nu-i puteam lăsa la jumătatea drumului pe cei care și-au pus încrederea în noi, imediat după ce aceștia și-au umplut bagajul cu toate skill-urile tehnice utile în specializarea aleasă. Le-am mai pus la pachet încă ceva: Săptămâna de HR, un proiect livrat de prietenii de la ITs Wise, companie de HR specializată în industria IT. Astfel, cursanții Wantsome primesc consiliere pentru întregul proces de angajare și își dezvoltă și skill-urile soft, esențiale atât la prima interacțiune cu angajatorul, cât și în activitatea de zi cu zi din viața de IT-ist cu acte în regulă. La Wantsome, în toate programele pentru cursurile de bază, este inclusă această Săptămână de HR, etapă în care cursanții învață cum să-i dea pe spate pe angajatori.

Ce înseamnă Săptămâna de HR?

  • învățăm cum să construim un CV impecabil și un profil de LinkedIn curat și atrăgător, să fie dragoste la prima vedere pentru angajator,
  • simulăm interviuri 1:1, atât de HR, cât și pe cele practice / tehnice, ca anxietatea să nu-și facă de cap la fața locului,
  • vorbim din experiența de guru în ale IT-ului despre tips & tricks.

Plusul acestei săptămâni constă în faptul că întregul proces de simulare este susținut alături de invitați din industrie și traineri care sunt la prima interacțiune cu cursanții. Astfel, simularea este cât se poate de similară unei situații reale, iar feedback-ul obiectiv. Recomandările sunt oferite individual, detaliate și adaptate candidatului, ca acesta să devină încrezător în punctele sale forte și să-și folosească toate resursele în favoarea lui la interviul pe bune.

Ce spun absolvenții despre Săptămâna de HR?

M-am simțit pregătit atunci când am fost la interviu. După recomandările primite în cadrul săptămânii de HR, pot spune că a fost floare la ureche. – Adrian Mahalu (angajat la BeeNear)

Dincolo de bagajul teoretic de specialitate, am învățat lucruri utile despre cum să gestionez discuția cu angajatorii și cum să-mi pun în valoare CV-ul. De asemenea, am înțeles mult mai bine dinamica din domeniu IT. – Nicolae Precob (angajat la Signant Health)

Sperăm că acum înțelegi și mai bine de ce suntem mai mult decât o simplă școală de IT. Săptămâna de HR este unul dintre lucrurile care ne fac diferiți, în cel mai bun sens al cuvântului. Și știm asta, căci rezultatele nu întârzie să apară, ba chiar vin mai devreme. Poate ți se pare că la noi se întâmplă minuni, dar jurăm pe cuvânt de IT-iști cool că nu-i așa… și minunile, tot noi le programăm. Poate, în viitor, alături de tine. 😊