Tu ce făceai în verile din copilărie când mergeai la bunici? Imaginează-ți-o pe Irina Zaharia, personajul principal din povestea noastră de astăzi, care, atunci când mergea vara la bunici, citea mereu dintr-o carte de medicină internă și se visa medic, îmbrăcată în halat alb și având grijă de oamenii bolnavi. Când a mai crescut, Irina noastră a absolvit Fizica Medicală și își dorea mai mult decât orice să lucreze în domeniul medical.

După ce a picat în primul an la admiterea de la Medicină Veterinară, și-a pierdut încrederea și nu a mai avut curaj să încerce. Și-a dat seama că șansele ei de a lucra ca fizician medical sunt foarte mici, așa că și-a îndreptat atenția spre un alt domeniu atractiv pentru ea: IT-ul. S-a apucat să învețe programare singură, însă lipsa unui cadru organizat i-a dat mari bătăi de cap și a considerat acea etapă un adevărat eșec.

Ajunsă în acel moment al vieții în care fetița ei crescuse îndeajuns încât să meargă la grădiniță, Irina s-a gândit că e timpul să facă acel pas important în viața sa profesională: începerea unei cariere. Și-a dat seama că există pe piață Wantsome, Academia prietenoasă de IT care oferă cursuri de IT cu practică pe bune și informații de la zero, cu sprijin real și traineri profesioniști și a hotărât să încerce din nou să învețe IT, de data aceasta în cadrul potrivit. Îi știa de multă vreme pe fondatorii Wantsome și știa sigur că tot ceea ce fac e pe bune și de calitate. În plus, toate poveștile de succes ale absolvenților Wantsome erau încă un motiv puternic să se înscrie și ea în Wantsome cu acea încredere că va reuși.

A luat testul online, a trecut și de interviu și așa a început Irina aventura celor 16 săptămâni de Testare Manuală. La început, a avut emoții incredibil de mari, pentru că s-a lăsat pradă acelor temeri oarecum firești la începutul unui drum nou: Oare va înțelege? Oare va reuși să țină pasul cu ceilalți colegi? Oare va putea să învețe Testare Manuală timp de 4 luni și apoi să se angajeze în IT? Încetul cu încetul, datorită determinării sale, dar și a sprijinului oferit de traineri, lucrurile s-au limpezit și „bau-bau nu a mai părut atât de fioros”.

Mai mult, cu fiecare curs era din ce în ce mai motivată să nu renunțe, să învețe totul, să reușească. Și a reușit! Pentru că după absolvirea cursului de Testare Manuală de la Wantsome, Irina s-a angajat ca Tester la UBIS și acum se bucură în sfârșit de satisfacțiile pe care i le aduce jobul perfect pentru ea: „Un mediu de lucru dinamic, în care să îmi folosesc cunoștintele, dar în același timp să pot învăța cât mai multe lucruri, la care să merg cu drag și fără să mă gândesc că nu se mai termină ziua.

Irinei i-a plăcut enorm experiența Wantsome, cu tot ce a presupus ea. I-au plăcut exercițiile practice în echipă, colaborarea cu toți colegii și, mai ales, faptul că s-au încurajat unii pe alții, ca într-o adevărată familie. Au avut parte și de sprijinul trainerilor, care au fost tot timpul alături de ei, i-au încurajat și i-au inspirat cu pasiunea lor pentru testare, dar și cu propria poveste de succes. Așa a învățat că dacă chiar vrei să reușești, trebuie să muncești pentru asta și să te implici 100% în atingerea obiectivelor, pentru că Wantsome pune bazele și te ghidează, însă nu poate munci în locul tău.

Wantsome nu doar promite. Chiar te ajută să reușești! Trebuie doar să îi ajuți și tu și, implicit, să te ajuți pe tine, cu prezență activă la curs și cu multă muncă. Pentru mine, Wantsome a fost o gură de aer proaspăt, datorită căreia am devenit mai pozitivă și am căpătat mai multă încredere în mine. Mi-ar fi plăcut ca Wantsome să fi existat cu câțiva ani mai devreme, dar se pare că niciodată nu este prea târziu să faci o schimbare în viața ta. Iar ei chiar m-au ajutat să fac asta!

Iar noi chiar ne bucurăm că am putut să contribuim la această schimbare pozitivă din viața Irinei și că i-am oferit cadrul și resursele necesare să reușească. Acum, Irina zâmbește liniștită, pentru că și-a găsit echilibrul perfect între familia iubitoare, cariera înfloritoare și pasiunile personale: colecția de orhidee, fotografia și ciclismul. Pe plan profesional, e hotărâtă să devină un tester cât mai bun și, la un moment dat, să învețe și testare automată. Pentru că, așa cum spune și motto-ul ei de viață, „Ai grijă ce îți dorești! S-ar putea să se îndeplinească! Niciodată nu trebuie să renunţi să speri şi să visezi ceva anume, chiar dacă pare imposibil de atins.”

Așa că dacă și ție ți se pare imposibil de atins, să știi că nu e deloc așa. Chiar poți și tu să reușești, dacă îți dorești cu adevărat, dacă muncești serios pentru asta și, bineînțeles, dacă ai alături prietenii potriviți, așa cum sunt prietenii din Wantsome, Academia prietenoasă de IT din Iași! Unde mai pui că poți alege cursul care ți se potrivește cel mai bine din cele 10 cursuri IT unul și unul!