It is never too late to be what you might have been, este convingerea cu care Irina își așază lucrurile în viață. Nu știm dacă și-a însușit-o mai demult sau dacă experiența Wantsome este cea care i-a demonstrat că nu e niciodată prea târziu, dar hai să aflăm împreună, povestind cu ea și despre ea.

Pentru mine Wantsome reprezintă primul pas spre viața pe care doresc să mi-o construiesc. Am ales reconversia profesională pentru că îmi doream o schimbare, un mediu în care să am posibilitatea să cresc şi să mă dezvolt. După ce mi-am analizat aptitudinile, cât şi piaţa muncii din Iaşi, am ales domeniul IT.

Dorința Irinei de a lucra în IT a apărut pentru prima dată în liceu, când a descoperit informatica. Nu a îndrăznit prea mult să se imagineze pe acest drum, iar din dragoste pentru animale și biologie a ales să studieze medicina veterinară. Ca medic veterinar a lucrat aproape un an jumătate, până când a simțit că are nevoie de o schimbare. Și-a analizat aptitudinile și oportunitățile pe care i le poate oferi domeniul IT în Iași și a spus da propriei provocări.

După ce m-am documentat, am ales Wantsome deoarece are o rată de angajare a absolvenților ridicată, traineri extrem de bine pregătiți, o programă adaptată cerințelor pentru juniori. De asemenea, mi-au fost recomandați de persoane care activează în domeniul IT (persoane din HR, developeri, dar și absolvenți ai altor școli).

Alături de noi, a ales să studieze Programare Java, căci urmează „tradiția” C++, limbaj cu care era deja familiarizată din liceu. Cu toate că începutul a fost greu din pricina cantității mari de informații, la fel ca toți ceilalți cursanți care au dat de acest hop, s-a autodeterminat să țină pasul. Avea un scop, iar să renunțe nu a fost o opțiune pentru ea. A preferat să plece de la vechiul job și să-și pună toată încrederea și energia în povestea ei cu Wantsome. Privind în urmă, nu ar schimba nimic la organizarea cursului, programă sau traineri. Pasiunea, răbdarea și implicarea echipei Wantsome, în special a celor doi mentori Cristian Macoviciuc și Lucian Moisă, au motivat-o să își urmărească țelul, ca în final să nu dezamăgească pe nimeni, mai ales pe sine.

Trainerii Wantsome sunt profesioniști, dedicați, având cunoștințe profunde în domeniu. Ne-au prezentat cursurile în așa fel încât să păstrăm interesul, făcându-le interactive și abordabile. În plus, ne-au încurajat constant și ne-au dat încredere că putem reuși.

La interviu, a ajuns cu foarte mari emoții, însă pregătirea alături de noi în săptămâna de HR a relaxat-o pe parcurs. Treptat, și-a dovedit că și tehnic era pregătită pentru postul dorit. Oamenii de acolo au arătat prietenie, deschidere și interes pentru ea, iar astăzi Irina face echipă bună cu cei de la UniCredit Services. Acum că a început să testeze la propriu cum este să lucrezi în IT, are și câteva sfaturi în caz că te hotărăști și tu:

  • Învață constant lucruri noi.
  • Exersează-ți aptitudinile.
  • Întreabă, căci mereu se va găsi cineva să-ți răspundă.

Irina ne-a spus că Wantsome a fost primul pas spre viața pe care urmărește să și-o construiască, iar asta nu ne face decât să ne dorim să continuăm în acest fel și pentru alți oameni. Ea continuă să crească frumos, cu gândul de a deveni atât de bună în domeniu încât să ajungă să împărtășească și altora din cunoștințele și experiența sa. Chiar dacă ai prins drag de ea, până ajungi la Irina (sau cine știe, ajunge Irina din nou la noi), să știi că ai oricând opțiunea Wantsome – cursuri pe alese, locuri de muncă călduțe care abia așteaptă absolvenți, oameni care să-ți arate cum să ajungi acolo. Sperăm să răsfoiești bine paginile web, să-ți placă de noi și să batem palma curând. Ți-am zis că în septembrie începem, nu?