Ce fel de om devine copilul care-și dorește să fie cioban și să le cânte la vioară oilor? Unul care va face tot posibilul să-și trăiască viața frumos, pe placul său și cu folos. Da, ai citit bine! A fost visul neobișnuit al Irinei Roșu, dar așezat cuminte în cutia cu amintiri, căci ajungând om mare, s-a avântat spre studiile Facultății de Geodezie, Cadastru și Ingineria Mediului. A profesat în domeniu o scurtă perioadă, până când firma s-a închis, iar ea s-a văzut cu acel parcurs profesional ajuns la sfârșit. S-a uitat bine la sine și a decis că e timpul să facă ceva pentru ea, o carieră durabilă care să-i permită să crească și să o motiveze să muncească cu dedicare. Și-a amintit că se înțelege bine cu matematica și calculatorul, și a vrut să urmeze și ea calea aleasă de sora ei, Testare Manuală. S-a sfătuit cu cei apropiați, ei i-au hrănit curiozitatea cu informații despre Wantsome, iar ea a decis cu încredere să încerce.

Cele 4 luni de cursuri au fost o provocare pentru Irina, dar tocmai lupta cu sine a motivat-o să muncească în continuare. I-a plăcut ritmul de lucru, dinamismul, trainerii prietenoși și implicați, dar mai ales faptul că facem practică pe bune. În plus, alături de noi, s-a pregătit temeinic și pentru interviu, l-a „cucerit” și curând va începe să lucreze la o companie de IT din Iași. Își dorește un loc de muncă la care să nu aibă timp să se plictisească, să îi provoace gândirea și să-i potolească setea de învățare. Crede că IT-ul vine la pachet cu toate aceste provocări pe care nu se sfiește să le trăiască, ba chiar și le dorește cu entuziasm.

*Așadar, Irina, ciobăniță? Ha, ha! Noi ne bucurăm că n-ai ținut strâns de visul din copilărie.*

Pentru Irina, Academia Prietenoasă de IT a fost locul în care a ajuns la momentul potrivit pentru a-și da un restart, de data asta în IT. A învățat astfel că niciodată nu este prea târziu să înveți și să-ți depășești propriile limite. Că e bine întotdeauna să ai un scop, fie el un țel măreț sau un vis mai timid, dar care să te atragă spre el cu muncă și pasiune. Întrebată ce reprezintă Wantsome pentru ea, Irina ne-a răspuns simplu, dar cuprinzător:

Un deschizător de drumuri, un profesor serios care m-a ajutat să reușesc ceea ce mi-am propus.

În prezent, Irina trăiește cu zvâcul de explorator. E curioasă, îi place să experimenteze și să împărtășească din cunoștințele ei și altora. Următoarea destinație? Să crească atât de frumos încât să ajungă și ea să îi învețe pe alții. De exemplu, prin noi îți împărtășește un fel de filosofie de viață care a ghidat-o prin toată această reconversie profesională, și nu numai:

Trebuie să alegi ceea ce e mai greu, doar așa te autodepășești și satisfacția va fi pe măsură.

Te provoacă gândul unei cariere în IT? Nu fugi de el, oricât de ireal pare, ci ia-l frumos aproape și vezi ce poți face din el. Vara nu-i gata, noi și natura încă te chemăm la umbră să-ți mai treci ochii peste câteva articole despre absolvenți, iar înscrierile la cursuri sunt deschise pentru tine până în septembrie. Din toamnă ne punem pe treabă. Împreună?