Salutare! N-am făcut cunoștință până acum, însă ne cunoaștem suficient de bine, zic eu, căci poveștile Wantsome ne leagă frumos. Totuși, vreau să te asigur un lucru: două mâini umane sunt cele care așază cuvintele și dau glas povestirilor ce ajung sub privirea ta. Cel mai probabil, un robot nu-mi va lua niciodată locul, cum nu va putea înlocui un artist plastic, un designer, un muzician sau un programator, adică niciun om care respiră pentru a crea. Dacă te bucuri de un job într-un domeniu creativ, îți place tare și-ți merge talentul brici, ține-te de el, căci ești un norocos. Dacă nu, s-ar putea ca jobul actual să te părăsească pentru un robot care-ți face treaba la fel de bine, poate chiar mai bine.

Despre procesul de tehnologizare este vorba, un fenomen care se întâmplă acum și care închide porțile unor meserii și deschide calea spre altele noi. Tehnologizarea este dezirabilă, căci urmărește eficiența și optimizarea rezultatelor. Dar dacă ești prins chiar tu de nevoia unei reconversii profesionale, s-ar putea să-ți pară puțin deranjantă. Ce bine că sunt oameni care s-au gândit deja la soluții pentru tine! Ne place să credem că noi suntem unii dintre ei.

Nu-i foarte ușor să faci un prim pas spre reconversia ta profesională. E o schimbare care trebuie gândită, planificată, asumată. La Wantsome, încercăm prin tot felul de trucuri să te motivăm să prinzi curaj să ne cauți. De exemplu, să te întrebăm acum: n-ar fi de-a dreptul satisfăcător să știi că domini tu robotul care ți-a furat fostul loc de muncă? Ar fi! Îți aducem des povești de succes ale absolvenților, workshop-uri și sesiuni demonstrative, și încercăm astfel, prin motivare, să facem puțină magie cu încrederea ta. Totuși, ne-am gândit să îți comunicăm și în alt mod, iar motivarea prin demotivare a sunat… obraznic de delicios.

Când toți îți spun că poți, George Bonea îți spune adevărul! Speakerul demotivațional spune lucrurilor pe nume, cu petulanță și un umor isteț, iar provocarea de a te motiva astfel este câștigată de la primul zâmbet și niște nervi simpatici pe care n-ai cum să-i urăști. Bonea și-a potrivit cuvintele în fața camerei și-ți aduce un alt fel de material despre nevoia de reconversie profesională și despre Wantsome, care există pentru  a te ajuta să treci prin asta cu succes. Ești pregătit să îți pierzi locul de muncă? este întrebarea la care ești provocat să-ți răspunzi. Dacă numai gândul îți provoacă anxietate, stai liniștit! Speakerul demotivațional poate fi și-un pic mai dulce și te asigură că dacă ceva nu merge, poți să îi dai oricând restart. Bine, el vorbește despre programare, dar îți spunem noi că așa-i și-n viață; experiențele absolvenților noștri stau drept dovadă. Dar hai să îți dăm și-un exercițiu de relaxare în 3 pași (cât să te pregătească pentru cele 4 minute de Bonea, haha):

  1. Repetă Wantsome până când intri pe blogul nostru.
  2. Alege o poveste de succes și parcurge-o până la capăt.
  3. Dă play filmulețului de la George Bonea și zâmbește până simți că-ți crapă obrajii (keep calm, n-o să crape pe bune).

 

Nu știm să jucăm cartea cu demotivarea, așa că mai bine lăsăm scena liberă pentru adevăratul expert. Până la final, Wantsome așteaptă cuminte să îți întorci atenția către noi, cu o expresie a feței care strigă: Bingo! Ești exact ce-mi trebuie. Ne-ar plăcea să fie așa și să alegi unul dintre cursurile noastre: https://wantsome.ro/cursuri.