Viața e prea scurtă să faci un singur lucru, dar destul de lungă încât să încerci mai multe! Așază-te comod, căci avem de savurat o nouă poveste, a unui alt absolvent Wantsome – Gelu Rusu. Copil fiind, visa să aibă un post de radio. Liceanul de el ar fi vrut să filozofeze, dar pragmatismul fratelui mai mare l-a împins spre Asistență Socială. Tânărul Gelu s-a izbit de problema lipsei unor locuri de muncă în domeniu și-a decis să facă un curs de bucătar. 4 ani-delicioși mai târziu, deja adultul Gelu a început să prindă gust nou, de programare. I-a deschis apetitul un amic care lucra freelancer ca web developer, apoi singur-singurel, prin întrebări și curiozități, a început să-și scrie propriile rețete.

Știa de Wantsome, dar poftă de o astfel de experiență a prins abia când prietenii lui care absolviseră deja Academia Prietenoasă de IT și-au povestit parcursul ce le-a adus un job în domeniu. Așa că a hotărât să pună și el la copt un vis asemănător. Avea la purtător o parte dintre ingrediente – determinare, voință, curiozitate și creativitate – iar pe restul le-a găsit la noi – un curs de Front End susținut de mentori, într-un fel care a fost decisiv pentru Gelu. A mai avut nevoie doar de puțin timp cât să crească, numai bine pregătit de interviu.

Nici o masă nu se compară cu mesele alături de oameni dragi, mai ales când se-mpart rețete și secrete între cei prezenți. Folosind un alt termen, vorbim despre networking. Gelu spune că Wantsome te pune în contextul potrivit pentru a obține un job în domeniu și pentru a te încadra în comunitate.

„Chiar unul dintre mentori ne explica la un moment dat cât de important este networking-ul și cât de mult ai de câștigat și de învățat dacă devii parte din această comunitate a IT-ului. Cred că accesul la oameni și evenimente din aceeași sferă de activitate este cel mai important cadou pe care Wantsome îl face cursanților.”

Prin experiența alături de noi, Gelu a realizat cât de important este rolul unui bun mentor și cât de benefic este să interacționezi cu oameni cu aspirații, dar care-au întâlnit și obstacole, asemănătoare. Asta pentru că „realizezi că e firesc să dai de greu și că e foarte important să nu te oprești!”. De asemenea, acordă meritul în mare parte mentorilor săi, căci au construit în el, pe lângă un programator înarmat cu skill-urile necesare, și o mentalitate potrivită acestui nou rol. În prezent, Gelu urmează un internship la CGM și este sigur că dacă implicarea mentorilor nu ar fi fost aceeași, nici rezultatele cursanților n-ar fi fost îmbucurătoare.

„Când spun Wantsome, mă gândesc la o echipă de oameni faini, bine organizați, empatici, care știu ce fac și sunt dispuși să-ți ofere tot sprijinul de care ai nevoie ca să intri în lumea IT-ului. Și mai mult decât atât, prietenia nu se oprește la finalul cursurilor.”

Din rețeta lui, ar împărtăși prietenilor faptul că IT-ul nu are limite, ci oferă posibilitatea de implicare în orice domeniu. Nu-i trece prin cap nici o altă industrie pe care să o privească astfel. De asemenea, 3 ingrediente de bază nu ar trebui să lipsească nimănui care se pregătește de o carieră în IT:

  1. Nu trebuie să te oprești din învățat.
  2. Nu te compara cu alți programatori, ci doar caută o îmbunătățire constantă.
  3. Cele mai bune rezultate apar în urma muncii în echipă.

La Wantsome avem cursuri pentru toate gusturile și mentori pregătiți să le dea aromă. În cazul în care vrei să-ți schimbi rețeta profesională, te așteptăm pe la Academia Prietenoasă de IT să bucătărim împreună un nou parcurs cât se poate de proaspăt și delicios!