Nino-nino! Oprește-te din tot ce faci și așază-te confortabil, pentru că vine mașina de poliție și îți aduce încă o poveste, care te va inspira, îți va face ziua mai frumoasă și te va motiva să faci și tu acea schimbare în bine pe care ți-o dorești de atât de mult timp. Pentru asta, îți facem cunoștință cu Gabriela Ilieș, personajul principal al poveștii de astăzi!

Când era mică-mică, Gabriela își dorea să devină polițist, pentru că ținea mult la ideea de dreptate și voia să vadă că binele învinge, ca în poveștile pentru copii. Iubea să ajute oamenii, să găsească soluții la probleme, să găsească indicii și să descopere lucruri noi.

A urmat un liceu cu profil uman, apoi o facultate cu specializarea în Asistență Socială. A făcut mulți ani de voluntariat, a lucrat mult cu tinerii și copiii și a interacționat mai tot timpul cu oamenii.

Când firma la care lucra a anunțat că se va închide, a început să caute soluții și să se orienteze spre ceva care o va ajuta să se dezvolte pe viitor. Soțul său, care lucra în IT, a încurajat-o să încerce și ea acest domeniu. Dar ea era foarte sceptică. Avea impresia că IT înseamnă doar parte tehnică și îi spunea tot timpul soțului ei că ea nu va lucra niciodată în IT. Dar… să nu spui niciodată „niciodată”.

Cum îi plac provocările și cum a fost încurajată la fiecare pas atât de soț, cât și de prieteni, a decis că e timpul să se orienteze spre Testare Manuală. Și uite așa, Gabriela a aflat că IT-ul presupune oameni cu creativitate, cu personalitate, care să privească lucrurile din mai multe perspective. Dar nu putea să se angajeze direct în IT, fără o bază solidă. Așa că a ales să urmeze cursul de Testare Manuală de la Wantsome, Academia Prietenoasă de IT.

Am ales Wantsome pentru oamenii frumoși care au pus suflet să creeze această echipă și pentru faptul că scopul cursurilor era să îi ajute pe cursanți să învețe ceea ce se cere cu adevărat în companiile de IT. Am citit diferite testimoniale ale oamenilor care au trecut pragul Academiei Wantsome, despre traineri, despre fondatori, despre experiența în sine. La interviul cu echipa Wantsome am înțeles că mă pliez pe Testare Manuală, iar discuția cu Iuliana Anton, co-fondatoarea Wantsome, mi-a dat curaj să mă înhaț la această provocare.”

Și a fost cu adevărat o provocare. După primele 4-5 săptămâni de curs, s-a gândit chiar să renunțe, pentru că totul devenise extrem de obositor. Muncea la locul ei de muncă 8-9 ore pe zi, apoi urmau cele 3 ore de curs la Wantsome. A renunțat la weekend, la zilele de mișcare, la ieșirile cu prietenii, totul ca să își facă temele de la Wantsome, să învețe pentru următoarele ore de curs și să poată păstra ritmul cu toți colegii.

Dar nu s-a dat bătută. Știa că trebuie să continue și, mai ales, știa că trebuie să reușească. S-a concentrat pe ce are de făcut, dar și pe toate părțile pozitive ale acestei experiențe. I-a plăcut enorm structura cursului, atmosfera de la ore, trainerii care erau extrem de implicați. Nu s-a simțit niciodată inferioară că venea fără un profil real la bază. Asta atât datorită trainerilor, cât și faptului că nu era singura cu profil uman.

Știa că dacă vrea să reușească, e nevoie de muncă și de disponibilitate. Nu e de ajuns ca trainerii să predea. E nevoie de participarea și de implicarea activă a cursanților. Așa că nu a căutat scuze și a venit la curs, chiar și când era în concediu medical la locul de muncă, pentru că era conștientă cât de greu i-ar fi fost să recupereze.

Era atât de încântată de cursul de la Wantsome și atât de motivată să reușească, încât la nici două luni de la începerea cursului a mers la un interviu de angajare la Xivic, pe care l-a și trecut cu succes. A avut nevoie de foarte mult curaj, dar s-a gândit că dacă alții au putut, atunci cu siguranță că poate și ea. A fost mereu o ambițioasă și o luptătoare care făcea tot ce îi stătea în putere să ducă la capăt ce își propunea. A ajutat-o enorm tot ceea ce învățase la curs și toată practica pe care o făcuse, dar și ajutorul trainerilor și toate cuvintele de încurajare ale echipei. Știa că „Nimic nu este imposibil de atins, dacă muncești și înveți.”

Wantsome nu este doar o școală unde vii să înveți, să îți faci temele și să treci testele. Este mult mai mult decât atât. Este un mediu prietenos, cu oameni faini, care sunt disponibili mereu să îți răspundă la întrebări și să te ajute cu sfaturi. Pentru mine, Wantsome reprezintă acel beculeț care s-a aprins și m-a ajutat să mă ambiționez și să fiu încrezătoare că pot duce la capăt ce mi-am propus: să mă angajez în IT. Surprinzător, am reușit! Și încă mai devreme decât mă așteptam!”.

Acum, Gabriela are mult mai multă încredere în ea și este mult mai hotărâtă în tot ceea ce face. Știe că doar prin muncă și devotament poți să ajungi acolo unde îți propui și asta le spune tuturor prietenilor săi. Asta, plus recomandarea să încerce neapărat experiența Wantsome și să vadă pe propria piele cum poți să îți depășești limitele și să trăiești bucuria reușitei. Iar motto-ul ei de viață încheie perfect povestea de astăzi de pe blog: „Don`t panic! Be yourself, be brave and enjoy your life.”

Nouă nu ne rămâne decât să îți spunem să prinzi și tu curaj, să îndrăznești și să te bucuri nu doar de experiența Wantsome, ci și de o minunată carieră în IT, un domeniu atât de vast și de ofertant, care te va ajuta să găsești acea împlinire personală și profesională deopotrivă.

Hai, e timpul tău să te descătușezi, să îți întinzi aripile și să îți găsești libertatea și fericirea de la locul de muncă!