Se spune că cerul este limita, atunci când îți dorești ceva cu adevărat. Iar povestea de astăzi nu doar că stă mărturie, dar te și inspiră să încerci și tu să îți îndeplinești visul. Așa că îți facem cunoștință cu Emy Iacob, absolvent al primei serii de Programare Java de la Wantsome.

Când era mic, își dorea să devină aviator. A reușit să își îndeplinească doar parțial visul din copilărie, atunci când a zburat cu parapanta și când a sărit cu parașuta. Și-a dorit să schimbe lumea și să o transforme într-un loc mai curat. Așa că a urmat Facultatea de Inginerie a Mediului. Dar nicio oportunitate de job în domeniu nu dădea să apară.

Gândindu-se la viitorul său, Emy a hotărât să o ia de la zero și să încerce altceva. A ales să își îndrepte atenția spre IT și a căutat toate opțiunile posibile de a intra și de a crește în acest domeniu. Așa a aflat că există la Iași Wantsome, Academia prietenoasă de IT, care pregătește oameni pentru joburile din IT. A citit toate poveștile de succes ale absolvenților Wantsome, a văzut că Academia are doar review-uri pozitive și a analizat oferta de cursuri IT de pe site. A ales cursul de Programare Java, s-a înscris, a dat testul, l-a luat, a dat proba interviului, a trecut și de ea și uite așa a fost acceptat Emy să intre în Academie!

Dar cele două probe de acceptare în Academie nu au fost singurele provocări de care a trebuit să treacă Emy. Timp de patru luni cât a durat cursul, a străbătut în fiecare săptămână peste 400 km ca să ajungă la Iași și să fie prezent la cele 2 sesiuni săptămânale. În plus, trebuia să rămână conștiincios și să rezolve toate proiectele și temele pentru acasă pe care le primea de la traineri. Dar nu s-a gândit nicio clipă să renunțe. Din contră, era din ce în ce mai motivat să continue și să își atingă visul.

Și l-a atins! Pentru că Emy a absolvit cursul de Programare Java de la Wantsome și s-a angajat ca Verfication Specialist la CRF Health. Practica pe bune, discuțiile cu trainerii, simulările de interviu și toate cunoștințele pe care le-a învățat la noi l-au ajutat să fie cu adevărat pregătit pentru interviu și să reușească să obțină jobul mult-dorit.

„Cred că a fost singurul interviu unde am fost foarte sigur pe mine și la care mi-am dat seama că am dat exact răspunsurile la care se așteptau. Mă bucur că am reușit să fac o pasiune din noul job și, chiar dacă nu am putut să fac lumea un loc mai curat, am șansa acum de a o ajuta să se dezvolte altfel, lucrând într-o companie IT cu aplicație în domeniul medical.”

Emy este de părere că, dacă vrei cu adevărat să lucrezi în IT, importante sunt motivarea personală, prietenii care să te îndrume corect și pasiunea pentru tot ceea ce faci, ca să nu cazi în capcana rutinei de a avea un simplu job nesatisfăcător. Vede în IT un domeniu care îl face să se simtă că într-adevăr contează și că poate schimba lumea, așa cum visa de ceva vreme.

Acum, Emy se bucură de un job care îi oferă posibilitatea de a evolua continuu și care îi oferă mediul propice de creștere personală și profesională. Și cum a prins marele-pește, acum are timp și pentru pescuit, una dintre cele mai mari pasiuni ale sale. Se gândește, totodată, să călătorească mai mult, dar și să urmeze un nou curs la Wantsome, de data aceasta de Testare Automată, pentru că a înțeles pe pielea lui cât de importante sunt învățarea continuă și investirea în sine.

Le recomandă și celorlalți să vină alături de el la curs, pentru că își dorește ca un număr cât mai mare de oameni să se bucure de experiența pozitivă și de transformarea în binede care a avut și el parte, datorită Wantsome.

„Wantsome îți oferă posibilitatea să vezi lumina de la capătul tunelului. Este o pistă de lansare, într-o lume cu povești de succes.”

Ei, și cum Emy a spus-o atât de frumos și cum povestea lui inspiră atât de mult, nouă nu ne rămâne decât să îți spunem că din toamnă începem serii noi de cursuri IT și că te așteptăm în Wantsome! Pentru că, așa cum te îndeamnă Emy, te încurajăm și noi să îți urmezi visul și să trăiești această experiență care îți va schimba viața!