Hai să facem câțiva pași! De dans, nu așa! Și să o cunoaștem mai bine pe Elena Ignat, cea care face subiectul poveștii noastre de astăzi! Pentru că atunci când era mică, Elena visa la o carieră strălucită în dans. Poate nu știa exact pe atunci ce fel de dansuri vor exista în viitor, dar astăzi degetele ei dansează cu măiestrie pe tastatura calculatorului și îi oferă bucuria unei cariere frumoase în IT.

Cum a ajuns Elena Ignat să lucreze în IT? Îți spunem chiar acum, după ce faci „dansul cafelei” și te așezi confortabil, ca să citești cu atenție încă o poveste care te inspiră și care te motivează să iei cea mai bună decizie de schimbare pentru tine!

Dacă te aștepți să îți spunem că Elena are studii în IT, așteaptă mult și bine! Pentru că Elena provine din domeniul uman: profil filologic la liceu, cu specializarea engleză intensiv, urmat de Facultatea de Litere, cu Master în Franceză. Dar acolo, în inima ei, chiar dacă a iubit întotdeauna cărțile și cuvintele, a tânjit mereu după partea reală, după un profil de mate-info, după IT. Așa că, la un moment dat, și-a luat inima în dinți și s-a înscris la FEAA, la masterul de Administrarea Afacerilor, unde scânteia pentru IT s-a reaprins și mai tare.

A vrut din ce în ce mai mult să lucreze în IT, însă și-a dat seama că are nevoie de bazele corecte și de foarte multă practică. S-a dus inițial la o altă școală de IT, însă a fost dezamăgită de abordarea de acolo. Apoi a descoperit Wantsome, care avea doar review-uri pozitive, nenumărate povești de succes și rezultate care vorbesc de la sine. Era convinsă deja că Wantsome este alegerea corectă. Când a venit la interviu, a cunoscut-o pe Iuliana Anton, co-fondatoarea Wantsome, pe care a îndrăgit-o imediat și care a fermecat-o cu entuziasmul și energia ei molipsitoare. Întâlnirea cu Iuliana i-a întărit Elenei decizia și i-a confirmat că Wantsome este într-adevăr locul potrivit pentru ea. Locul în care avea să se simtă ca acasă, printre prieteni, timp de patru luni, cât avea să dureze cursul de Testare Manuală de la Wantsome.

Înainte să înceapă cursurile era extrem de nerăbdătoare și de abia aștepta să le termine, ca să se poată angaja mai repede. Dar pe lângă nerăbdare o mai încerca o stare foarte puternică: frica. Era speriată de faptul că intra într-un domeniu nou, despre care nu avea cunoștințe și din care poate nu va înțelege mare lucru. Dar ușor-ușor a înțeles că nu are de ce să îi fie teamă și a apreciat tot sprijinul Wantsome. I-a plăcut mult că programa era bine structurată, că teoria și practica se îmbinau perfect, că trainerii erau foarte bine pregătiți, că o îndrumau și o ajutau cu informații suplimentare. Și cu tot sprijinul ăsta, cum să te gândești vreo clipă să renunți? Din contră, Elena se simțea din ce în ce mai motivată să finalizeze cursurile cu succes și să ajungă acolo unde își propusese: să lucreze în industria IT.

Și a reușit să se angajeze în IT! S-a dus la interviul de angajare pentru postul de Tester la Mobile Xpence și i-a plăcut atât de mult atmosfera, discuțiile și oamenii, încât și-a zis că este locul în care se vede lucrând și în care își dorește să crească. Adică fix locul ideal de muncă pentru ea: cu un team-lead înțelegător, deschis, ordonat și bun coordonator, o atmosferă relaxantă și un salariu motivant. Locul în care poate implementa tot ce a învățat la Wantsome în cele patru luni de curs cu practică pe bune și informații de la zero.

Bine, pe lângă toate cunoștințele teoretice și practice despre testare manuală și IT, Elena a învățat și multe alte lucruri despre ea și despre viață, în general. A învățat că nu e niciodată târziu să începi o carieră în alt domeniu, că e plăcut să întâlnești oameni din diverse domenii de activitate care vin cu propriile viziuni și idei, că tot ce ai nevoie ca să reușești ceva e perseverența. A mai învățat cât de importante sunt organizarea, comunicarea și lucrul în echipă și, cel mai important, a învățat să aibă mai multă încredere în ea. Și totul datorită Wantsome.

Wantsome este un loc deosebit cu oameni minunați aleși cu grijă. Este locul în care am învățat pe propria piele că orice este posibil, locul în care îți faci prieteni foarte ușor și unde găsești întotdeauna sfaturile de care ai nevoie. Wantsome este într-adevăr o Academie Prietenoasă de IT!

Și despre IT vorbește foarte frumos și spune că este un domeniu minunat, pe care doar trebuie să fii curios și dornic să îl descoperi. Dar cel mai frumos vorbește despre trainerii Wantsome, cei care i-au fost alături pas cu pas, ca adevărați mentori și prieteni, doritori să împărtășească din vasta lor experiență și cărora le mulțumește fiecăruia în parte pentru tot ce au făcut pentru ea: Andrei Hrișcă, Ion Macari și Iulian Mitrea.

Acum că a reușit să se angajeze ca Tester, Elena Ignat poate să se bucure cu adevărat atât de cariera ei, cât și de pasiunile sale: să citească, să călătorească, să se bucure de natură și de soare. Și recomandă tuturor oamenilor care simt nevoia unei schimbări de carieră sau care își doresc un loc de muncă cu adevărat atractiv să facă primul pas spre IT prin prietenii de la Wantsome.

Ce-ți rămâne ție să faci? Să alegi la care curs IT din Wantsome te înscrii și să faci odată schimbarea în carieră pe care ți-o dorești de atâta timp! Pentru că vrei, pentru că meriți, pentru că poți. Pentru că, așa cum spune și motto-ul de viață al Elenei, „Dacă este destul de important pentru tine, vei găsi o cale! Dacă nu, vei găsi o scuză!”. Dar hai să-ți spunem un secret: scuzele nu te duc nicăieri bun. În schimb, când alegi schimbarea, drumul corect și prietenii potriviți care să te însoțească, vei porni în cea mai frumoasă călătorie a vieții tale! În pașii corecți de dans! O spunem noi și o confirmă toți absolvenții Wantsome!