Transpiră pe timp de pace ca să nu sângerezi pe timp de război”. Ăsta e motto-ul care l-a cucerit pe Iustin-George Lupu-Marinei, absolventul Wantsome care a trecut de la Drept la IT și care ne-a demonstrat încă o dată cât de minunat este să poți îndeplini visurile oamenilor și să îi ajuți să își găsească drumul. Dar hai mai bine să-ți spunem mai multe despre Iustin și să îi lăsăm povestea să te cucerească, așa cum ne-a cucerit și pe noi.

Când era mic, Iustin își dorea foarte mult să se ocupe de siguranța cetățenilor. Așa că visa la o carieră militară sau la un loc de muncă în poliție. Credea foarte mult în ideea de bine, de dreptate și de apărare a cetățenilor, motiv pentru care a urmat Facultatea de Drept. A fost ferm convins încă de la început că va profesa în acest domeniu. Ce-i drept, și-a dezvoltat multe abilități analitice, a învățat foarte multe lucruri și a primit răspuns la nenumărate întrebări. Dar pentru el nu a fost de ajuns și a simțit atunci că e momentul să o ia într-o cu totul altă direcție: nu la stânga, ci pe drumul cu adevărat drept pentru el.

Așa că s-a întors la o altă prietenă bună – tehnologia. Pentru că tehnologia i-a fost alături de fiecare dată în trecut și pentru că și-a dat seama că ea e viitorul. A intrat în viața lui în mod natural și l-a ajutat de fiecare dată să îi facă viața mai ușoară și mai plăcută. A devenit din ce în ce mai interesat de ea și a decis că asta este calea lui.

A început să învețe din ce în ce mai mult despre tot ce înseamnă IT și a hotărât că e cazul să își aprofundeze partea practică. Și unde putea să învețe cel mai bine IT cu practică pe bune, dacă nu la Wantsome, Academia prietenoasă de IT din Iași? Bineînțeles, a trecut cu brio și testul online, și interviul și a pășit cu dreptul în călătoria celor 16 săptămâni de curs de Testare Manuală.

„Am ales Wantsome pentru că am considerat și consider că cei de acolo, ca traineri și ca școală informală, sunt cei mai buni pe piață la acest moment. Și drept dovadă, pe baza cursului de 4 luni, cu munca personală depusă și cu sprijinul celor de aproape, am reușit într-o lună de zile să mă angajez și să trec printr-un ciclu de interviuri cu bine.”

Ca în orice relație, chiar și cu o prietenă veche, a întâmpinat câteva provocări. Iar cea mai mare a fost noutatea cu care venea IT-ul. Dar a trecut repede peste orice provocare și a ajuns la concluzia că acesta este domeniul în care se simte cel mai în largul lui. A continuat cu perseverență, dedicare și disciplină și nu s-a gândit nicio secundă să renunțe, mai ales că era obișnuit să ducă la îndeplinire ceea ce începe.

În cele 16 săptămâni de curs de la Wantsome a învățat extrem de mult despre IT și Testare Manuală, dar și despre el. A învățat, în primul rând, că orice este posibil, atât timp cât există dorință și cât muncești cu adevărat pentru asta. Cursul de Testare Manuală l-a ajutat să își dezvolte din abilități, să îi pună ordine în gândire și să devină mai practic în viața de zi cu zi.

A înțeles că trebuie să se adapteze și să învețe continuu, pentru că IT-ul este un domeniu dinamic, iar tehnologia evoluează foarte rapid. A învățat că orice problemă are și o soluție, iar munca lui este să o găsească. Cât despre motivația de a o găsi… ei bine, așa cum spune chiar el, „motivația din spate stă întotdeauna în pasiunea cu care contribui”.

Pasiune pune și în noul său loc de muncă de la Endava, unde s-a angajat după absolvirea cursului de la Wantsome și unde i se oferă în fiecare zi ocazia să lucreze alături de profesioniști, să învețe de la cei mai buni, să crească în fiecare zi. Este jobul la care a visat, la care se simte cu adevărat apreciat și în care poate pune în aplicare toate cunoștințele teoretice și practice pe care le-a dobândit la Wantsome.

„Consider că sistemul educațional românesc și universitar ar avea de învățat de la Wantsome și că ar trebui să înțeleagă odată pentru totdeauna că fără a fi pusă în practică, teoria nu valorează nimic și, curând, va fi dată uitării parțial sau integral. E nevoie de reforme sănătoase și de oameni capabili care să implenteze acest lucru. La Wantsome am găsit oameni frumoși și traineri dedicați cu care ai posibilitatea să lucrezi, să înțelegi, să înveți atât teoretic cât și practic.”

Iustin apreciază enorm ajutorul trainerilor de la Wantsome, despre care spune că sunt adevărați profesioniști și adevărați prieteni, care l-au ajutat la fiecare pas și la care poate apela în orice moment cu încredere. Le mulțumește fiecăruia în parte pentru viziunea și abordarea personală care au contribuit într-o atât de mare măsură la procesul lui de învățare.

Acum, IT-ul a devenit pentru Iustin o adevărată pasiune, alături de bibliofilie, beletristică, istorie, poezie și sport. Se simte motivat să se dezvolte cât mai mult ca om, personal și profesional deopotrivă și se simte dator să le recomande această experiență minunată tuturor oamenilor din jurul său.

„Recomand cu drag Wantsome pentru oricine este doritor să învețe lucruri noi, pentru oricine consideră că ar avea o înclinație spre domeniul tehnologiei, pentru oricine dorește să facă o schimbare.”

Da, despre tine vorbește Iustin acum și ție îți recomandă cu toată încrederea să îndrăznești să faci acea schimbare pe care ți-o dorești de atât de mult timp! Pentru că a venit timpul să faci ce e drept pentru tine și să ai acel job la care să mergi în fiecare zi cu zâmbetul pe buze! Cum faci asta? Te înscrii la unul dintre cursurile IT Wantsome și te bucuri de experiența care îți va schimba viața profesională cu totul!

Vrei să ne cunoști mai bine înainte? Hai la Wantsome Open Day să te întâlnești cu trainerii și absolvenții Academiei prietenoase de IT din Iași!