Testare Manuala

Timpul potrivit poate veni chiar și într-o situație de criză precum o pandemie. Diana este unul dintre oamenii pentru care contextul pandemic a fost momentul prielnic de a-și redirecționa viața profesională către altceva, care să le aducă mai multă satisfacție. Diana a dat la schimb o experiență de 10 ani de muncă în domeniul economic și un job la care lucrurile păreau să meargă din ce în ce mai prost, pentru șansa de a lucra în domeniul IT. Își dorea asta de mult timp, ba chiar începuse, în urmă cu 4 ani, să studieze partea teoretică a Testării Manuale. Între timp, în familie a apărut un nou membru care i-a acaparat întreaga atenție, iar visul cu IT-ul a mai stat agățat în cui 2 ani. După întoarcerea din concediul de maternitate, în plină stare de urgență, a demisionat de la job și a decis că este momentul potrivit să facă acel ceva doar pentru ea – să devină IT-ist.

Pentru că începuse deja să studieze teoria, dar îi lipsea partea practică, Wantsome a fost următorul pas firesc. Știi deja, la Iași, e cam greu să nu fi auzit de noi sau să cunoști pe cineva care s-a pregătit alături de Wantsome. Așa că a ales mentoratul nostru cu toată încrederea. Cum a arătat un curs Wantsome în plină pandemie? A fost o experiență la fel de reală, chiar dacă din confortul locuinței. Noi ne-am adaptat astfel încât să transmitem atmosfera prietenoasă și eficientă de învățare în casele cursanților. Desigur, au existat și provocări sub diferite forme – poate niște omuleți mai mici cu nevoie mare de atenție, serialul ăla fain sau un frigider care parcă făcea cu ochiul. În rest, au mers toate ca pe roate! Diana a absolvit cursul, a avut primul ei interviu în 7 ani și a obținut jobul de Software Tester la Continental.

Mi-am adus aminte de acele cursuri din liceu și facultate, la care te duceai cu drag tocmai pentru că profesorii erau de o inspirație foarte faină!

Cel mai mult la Wantsome i-au plăcut mentorii. Pentru Diana, faptul că după fiecare sesiune teoretică exista o parte practică explicată și susținută de profesioniști a contat cel mai mult. În general, întreaga experiență i-a dat încrederea că va obține cu ușurință un job în Testare Manuală. Acum că l-a obținut, îl descrie astfel: oportunități reale de avansare, nicio șansă la plictiseală sau plafonare și un proces captivant de învățare continuă.

Secretul Dianei este că a crezut în visul ei înaintea tuturor. Chiar dacă viața i l-a mai pus în stand-by din când în când, a continuat să îl crească. Astăzi are un job care îi este și pasiune, lucru pe care cu toții ni-l dorim.

E adevărat că anul 2020 ne-a cam dat planurile peste cap, dar a venit și cu un curaj nebun de a face lucrurile diferit, de a pune la cale planuri și visuri, de a lucra la noi și cu noi. De a acționa! Momentul potrivit pentru o reconversie profesională? Este exact momentul în care te întrebi cum ar fi dacă. Dacă practica și mentoratul în IT îți sună încurajator, dă-ne un semn. Suntem mereu aici pentru reconversii profesionale pe bune!