Când îți dorești cu adevărat ceva, când îți stabilești un obiectiv bine definit și lucrezi în fiecare zi să se îndeplinească, atunci sigur așa se vadiana larger tester întâmpla. Când mai ai și oamenii potriviți lângă tine, care să te motiveze și care să îți ofere tot sprijinul de care ai nevoie, atunci nimic nu te mai poate opri. Și reușita este clar mai mult decât asigurată. Iar dacă ai nevoie de încă un exemplu care să îți confirme că așa e, hai să îți mai spunem o poveste de succes din tolba cu inspirație Wantsome!

Astăzi îți facem cunoștință cu Elena Diana Larger, un munte de implicare, perseverență și conștiinciozitate, care îți oferă o binemeritată lecție de viață și îți aduce o și mai mare doză de motivație, numai bună să te convingă că a cam venit timpul să iei și tu în sfârșit acea decizie: a venit timpul să faci o schimbare la locul de muncă și să începi cariera la care ai visat dintotdeauna! Cariera care să îți aducă zâmbetul pe buze și să te pună în valoare, așa cum meriți cu adevărat!

Diana a visat încă de mică să devină medic pediatru și să le ofere copiilor starea de sănătate de care au nevoie. Nu a devenit medic, însă în prezent lucrează ca Junior Tester la CRF Health, o companie de IT care dezvoltă soluții tehnologice în domeniul medical și unde Diana oferă programelor „starea de sănătate” de care au nevoie. A ajuns aici datorită perseverenței personale, dar și a prietenilor de la Wantsome. Cum mai exact? Îți povestim chiar acum!

Diana a început Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Marketing, pentru că era pasionată de mediul de afaceri, de cum să crească și să promoveze un business. Însă și-a dat seama ulterior că nu era chiar ceea ce-și dorea să facă pe termen lung.

L-a întâlnit apoi pe bărbatul care i-a devenit între timp soț și care lucra ca Software Tester. Când a auzit de această meserie, Diana nu a mai contenit cu întrebările, dorindu-și să afle tot ce se poate despre Testare. Și-a adus aminte că sâmburele de pasiune pentru IT era sădit de multă vreme în inima ei, încă din perioada liceului când a decis să susțină la Informatică una dintre probele de la BAC. Și-a dorit încă de atunci să experimenteze mai în detaliu domeniul, însă nu a avut încredere în ea și nici curajul să meargă mai departe, pentru că nu a crezut că are talentul necesar.

Încrederea a venit de la viitorul ei soț care nu doar că a încurajat-o încă de la început să încerce dar a și a motivat-o să reușească. Cu o fire extrem de curioasă, Diana a început să învețe singură acasă și să studieze tot ce găsea despre testare. Însă și-a dat seama că nu e suficient și că are nevoie de cineva care să îi ofere cadrul potrivit de învățare. Din ce în ce mai mulți cunoscuți i-au recomandat atunci să se înscrie în Wantsome, Academia prietenoasă de IT din Iași. Au convins-o nu doar nenumăratele recomandări făcute de persoane de încredere din jurul ei, ci mai ales reușitele absolvenților Wantsome. Așa că s-a înscris la cursul de Testare Manuală, a trecut cu brio testul online și interviul față-în-față, după care a primit marea veste: a fost acceptată să înceapă aventura celor 16 săptămâni de curs cu practică pe bune în Academia prietenoasă de IT.

Cea mai mare provocare în timpul cursului pentru Diana a fost să își depășească toate stările de nesiguranță și toate temerile. Însă, cu fiecare oră de curs, Diana a învățat că nu există întrebări sau răspunsuri greșite și că toată interacțiunea cu trainerii și colegii o ajută de fapt să își clădească o bază cât mai solidă. S-a implicat enorm în procesul de învățare și a apreciat sesiunile de practică pe bune, care au ajutat-o să clarifice toate cunoștințele teoretice acumulate.

Absolvirea cursului de Testare Manuală și angajarea ca Tester au fost cele mai importante obiective din ultimii ei doi ani, iar determinarea și efortul depus au ajutat-o pe Diana să se angajeze chiar înainte de festivitatea de absolvire de la Wantsome. A fost chemată de cei de la CRF Health la un interviu pentru postul de Tester la care râvnea de atâta timp. A avut foarte mari emoții, însă echipa de interviu a avut răbdare cu ea, a ajutat-o să se calmeze și i-a oferit cadrul perfect pentru derularea unui interviu plăcut, urmat de cea mai frumoasă veste: a fost acceptată ca Junior Tester la ei.

Acum, Diana se bucură de un loc de muncă exact pe gustul ei: cu o echipă care își susține fiecare membru, o echipă de la care poate învăța și se poate dezvolta, pentru a susține și ea la rândul ei un Junior Tester cât de curând. E pregătită să îi vorbească despre cât de frumos este IT-ul și să îi ofere cele mai importante trei sfaturi din punctul ei de vedere:
1. Autodisciplina este esențială;
2. Învățarea este continuă;
3. Obiectivele se ating doar în echipă.

În echipă, așa cum a făcut și echipa de traineri de la Wantsome, despre care Diana are doar cuvinte de laudă. I-au plăcut mult trainerii de la Testare Manuală, modul în care au abordat fiecare capitol în parte și răbdarea cu care au predat și au răspuns fiecărei întrebări, mai ales că erau mulți cursanți veniți din cu totul alte domenii. Și ce mod mai frumos există de a le mulțumi trainerilor decât faptul că Diana a reușit să înceapă o carieră în IT datorită lor?

Privind în urmă și analizând tot drumul până aici, Diana este mai mult decât recunoscătoare pentru tot ceea ce i s-a întâmplat și tot ce a învățat la Wantsome. Le recomandă tuturor prietenilor să încerce Wantsome, chiar dacă nu au de gând să își schimbe neapărat domeniul de activitate, pentru că e de părere că experiența în sine este una memorabilă, care te testează, te ajută să îți conștientizezi abilitățile și să dobândești mai multă încredere în tine.

La Wantsome am învățat că orice obiectiv se atinge mai ușor în echipă și că nu există întrebări greșite. Am învățat să am încredere în mine, să am curaj, să cer ajutor, să cer feedback și, mai ales, să știu cum să îl gestionez. La Wantsome am învățat să îmi doresc din ce în ce mai mult de la mine și să pășesc în afara zonei mele de confort. Pentru mine, Wantsome reprezintă academia care mi-a schimbat direcția în carieră, locul unde am întâlnit oameni minunați și unde am învățat că totul în această industrie se face în echipă. Aici m-am dezvoltat profesional și personal, iar datorită prietenilor de la Wantsome sunt fericită că am job-ul de mult visat în IT. Wantsome își merită într-adevăr numele de Academia prietenoasă de IT.

Diana se bucură în prezent nu doar de o carieră de vis în IT, ci și de mai mult timp liber pentru pasiunile ei. Adoră mașinile și îi place la nebunie să se documenteze despre modelele de mașini, despre istoricul lor și despre cum reușesc inginerii să inoveze fiecare tip de autoturism pe măsură ce trec anii. Pasiune majoră a devenit și IT-ul, așa că Diana e hotărâtă să își susțină examenul pentru certificarea ISTQB și să crească tot mai mult pe partea asta.

Cât timp lucrează Diana la îndeplinirea următorului său obiectiv, noi sperăm că povestea ei te-a făcut să îți dai seama că meriți și tu ceva mai bun și că e cazul să schimbi ceva în viața ta! În martie începe cea de-a opta serie de curs de la Testare Manuală, așa că ai timp berechet să te pregătești pentru cea mai frumoasă experiență din cariera ta! Bine, asta dacă te înscrii repede-repejor aici și apuci să prinzi un loc, pentru că jumătate dintre locurile din luna martie sunt deja ocupate!

Până atunci, te lăsăm să meditezi la situația actuală de la locul tău de muncă, să îți analizezi un pic visurile și să te gândești ce poți face tu pentru propria ta fericire de acum încolo. Ce ar mai merge perfect ca doză de motivație, acum pe final de poveste? Citatul din Peter Arnold pe care îl are Diana în minte în fiecare zi: „Abilitatea noastră de a persevera, în ciuda obstacolelor și a dezamăgirilor, denotă încredere în noi înșine. Perseverența este o calitate de fier în drumul spre succes.”