Unii dintre noi au un copil interior puțin mai energic, care nu se potolește niciodată. Bate din picioare de nerăbdare, pune multe întrebări și vrea să înțeleagă tot ce se petrece în jurul său. Lucru deloc rău, ba dimpotrivă! Ca să înțelegi mai bine raționamentul, cunoaște-l pe David Zanoschi, tânărul care a avut un plan în copilărie: să devină om de știință sau hacker (cu pălărie albă ?).

Curiozitatea l-a trimis pe David la studii de fizică și, în ciuda rezultatelor frumoase și a relațiilor bune cu mulți profesori de la universitate, tot ea l-a făcut să se îndrepte apoi către IT. Hai să-ți povestim despre experiența lui la Academia Prietenoasă de IT, căci despre un absolvent Wantsome este vorba.

În primul an de facultate, David a urmat un curs de programare. A descoperit un nou mod de a gândi în rezolvarea problemelor, care i-a plăcut și i-a deschis interesul pentru acest domeniu. Ideea de a lucra în domeniu a început să-l atragă cu o forță magnetică. Cum să zici nu unui domeniu care presupune îmbinarea creativității cu o gândire exactă? Apoi, mediul i s-a părut unul competitiv, ceea ce l-ar fi ajutat să-și adune motivația necesară evoluției și perfecționării. I-a surâs un astfel de scenariu, dar a știut că lucrurile se construiesc în timp și se susțin pe o bază solidă, pe care doar prin învățare ar fi putut să o capete.

Pentru că are stofă de cercetător, David s-a interesat cu precauție despre Wantsome! A citit toate testimonialele de pe blog, a întrebat în stânga și-n dreapta și a căutat opiniile unor foști cursanți. A descoperit că programul Wantsome e adaptat nevoilor actuale ale companiile de IT, susținut de profesioniști din domeniu și se bazează pe practică. I-a mers mintea brici, a trecut pragul testului nostru și apoi pe cel al interviului, și așa a ajuns să urmeze cursul de Programare .NET.

Cea mai mare provocare în timpul cursului a fost teoria, căci răbdarea i-a mai jucat feste. Dar „să renunț nu a fost o opțiune pentru mine ” spune un David care a înțeles că e nevoie timp și exercițiu pentru a ajunge la performanță. Ce i-a plăcut aici a fost că a dobândit o perspectivă largă asupra activității în IT, la pachet cu încrederea de a aplica pentru un job. Trainerii de la Wantsome nu doar facilitează învățarea și pun la dispoziție materiale bune pentru studiu, ci te și ajută la angajare, prin recomandări.

Cu 3 gânduri a pășit spre angajare, pe care consideră că ar trebui să le cunoască oricine lucrează sau își dorește o carieră în IT:

  1. Este necesar să rămâi mereu la curent cu tehnologiile – măcar cu cele de la locul de muncă
  2. Este ideal să-ți formezi o idee despre mersul industriei IT, în general.
  3. Învățarea se face numai exersând.

David a absolvit cursul de Programare .NET și a ajuns rapid în biroul unuia dintre marii angajatori exigenți din industria IT ieșeană, la Endava. Spre surprinderea tuturor, experiența „A fost lejeră și relaxantă. A fost mai degrabă o discuție decât un interviu.” Cu același curaj, David a semnat contractul unui internship plătit, full-time. Iar dacă totul merge bine (nici nu ne îndoim de asta), următoarea etapă este angajarea lui ca .NET Developer.

Pentru David, Wantsome a reprezentat o pârghie importantă între studiile de fizică, o cariera în IT și începutul unei rețele profesionale. Noi suntem super-curioși despre cum își va folosi background-ul de fizician în industria IT!

„La Wantsome, mi-a plăcut cel mai mult partea practică – să rezolv exerciții în timpul cursului sau acasă. Am experimentat un ritm alert de învățare și am fost inițiat în Programare .NET. Am văzut că, dacă am alături oameni buni în ceea ce fac și am la dispoziție materialele potrivite, pot învăța repede și cu rezultate.”  ne-a răspuns el când l-am întrebat cum l-a transformat experiența cu noi.

What is next? Își dorește să rămână în Iași și să facă ceea ce a învățat și-a descoperit că îl pasionează! Cu toate că a ales un viitor în programare, David spune că pasiunea pentru IT nu depășește prima lui științifico-dragoste, fizica, ci mai degrabă izvorăște din aceasta.

David Zanoschi i-a oferit copilului interior „jucăria” de care avea nevoie să-nțeleagă mai bine lumea din jur. Dacă și tu îți pui multe întrebări, printre care și „Cum ar fi dacă aș lucra în IT?” și inima îți saltă mai tare, e clar că ai nevoie de o schimbare. Ce-ar fi să încerci cu unul dintre cursurile de la Wantsome,  Academia Prietenoasă de IT?