Când voința este mare, decizii precum să dai cu piciorul domeniului în care te-ai pregătit ori să pleci peste mări și țări pentru a-ți asigura stabilitate financiară nu mai par pură nebunie, ci curaj. Îți povestim astăzi despre un alt absolvent al cursului de Testare Manuală, David Lazăr. După studiile de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, a început să lucreze în alte domenii decât ceea ce studiase. Spre domeniul IT nu îndrăznea să privească prea mult, din cauza mitului că ar trebui să mănânci matematică pe pâine și ar fi prea greu. Asta se întâmpla în liceu. Între timp, David a observat boom-ul de care se bucură piața locurilor de muncă în acest domeniu și ușor-ușor dorința s-a reaprins.

În primul an de master, Wantsome și David au făcut cunoștință printr-o reclamă în autobuz. Îi spuneam lui David: Nu-ți trebuie decât voință, de restul ne ocupăm noi!. A așteptat să se încheie anul universitar, a plecat peste ocean să-și trăiască vara în stil american și s-a întors motivat să-ncerce un curs de Testare Manuală alături de noi. Pe parcursul celor 4 luni ne-am ținut de promisiune, o spune chiar el. De la David am vrut doar voință, de restul am avut grijă noi. Cu toate că a început timid, cu întrebarea Ce caut eu aici?, iar uneori locul de muncă și cursul se certau pentru timp, nu i-a fost deloc imposibil. Trainerii au avut grijă ca parcursul să fie frumos și roditor și au pus devotament și răbdare în tot. Asta i-a făcut oameni și mai frumoși în ochii lui David.

Andreea și Ion sunt cei mai faini oameni din lume. M-au ajutat foarte mult să învăț materia și mi-au dat sfaturi de carieră foarte bune. Mă bucur că au avut răbdarea necesară și nu s-au enervat chiar dacă puneam de mai multe ori aceeași întrebare. Le mulțumesc mult pentru asta.

Cu testul fricii depășit, a terminat cu brio cele 4 luni de curs și, pregătit bine-bine de traineri și echipa noastră de HR, a mers direct la interviu. I s-a părut easy-peasy! În prezent, David este tester la Alten. După acest drum (care tot va mai ține), deja are sfaturi bune de dat tuturor celor care își doresc să lucreze sau lucrează deja în IT. 3 cuvinte: răbdare, căci indiferent de experiență, vei învăța în fiecare zi câte ceva nou, curiozitate, deoarece trebuie să ții pasul cu tot ce apare nou în IT și dorință, ca să crești continuu și să te autodepășești.

În urma Academiei Prietenoase de IT, David a înțeles că poate orice, dacă își dorește tare. Că nici sfaturile descurajante ale prietenilor, nici miturile, nici măcar timpul nu-i pot sta în cale. Că lecția cea mai importantă este să nu-ți fie frică. Desigur, nu a pășit în reconversia lui profesională cu toate temele făcute, dar pentru asta i-am fost noi alături. Acum David recomandă Wantsome prietenilor săi, căci știe că nu vor regreta, dacă vor încerca.

Wantsome, pentru mine, reprezintă un nou început. Aici am înțeles ce vreau de fapt să mă fac când voi fi mare.

Deși înainte ezita, acum, să încerce și să învețe lucruri noi a devenit chiar o pasiune pentru David, una pe care o alimentează continuu. Pe lângă aceasta, experiența Wantsome i-a adus și un nou vis: să-i ajute și el la rândul lui pe cei care au nevoie de o reconversie profesională. Primul pas este făcut, el își spune povestea.  Noi am scris-o și pentru tine ca să te miște din loc, să încerci Wantsome și să vezi și tu că poți. Noi știm deja. Ne vedem în toamnă la cursuri?