Când îți dorești cu adevărat o carieră în testare

Testare Manuala Danuzia Anusca

Ce face omul la începutul fiecărui an? Își stabilește obiective! Sau, mă rog, zice că va face și va drege. Doar că foarte puțini sunt cei care se ambiționează cu adevărat și care își duc la îndeplinire planul. Și pentru că aceia care izbândesc să-și bifeze toate visurile dintr-un an merită întreaga noastră apreciere, îți mai spunem azi una dintre poveștile de succes ale cursanților Wantsome.

Și uite așa îți facem cunoștință cu Danuzia Anușca, care, la începutul lui 2018, s-a dus frumușel la un eveniment de dezvoltare personală și a scris pe o foaie de hârtie obiectivele pentru anul care tocmai începea. Pe foaie erau scrise două obiective care arătau fix așa:

  1. Să fac cursuri de testare;
  2. Să mă angajez pe testare.

În fiecare zi, Danuzia citea și recitea cele două obiective și se gândea la visul ei. Neîncrederea stătea la pândă și o mai vizita din când în când, momente în care Danuzia voia să arunce hârtia la gunoi și să renunțe la tot. Dar, vorba unui prieten de-ai ei, „Când îți dorești ceva cu adevărat, Universul îți răspunde”.

De la chimie la IT

Dar până să îți dezvăluim cum și-a îndeplinit Danuzia obiectivele, hai să îți povestim cum a ajuns să aibă acest vis și, mai ales, de ce! Evident, nu și-a dorit dintotdeauna să lucreze în IT. În primul rând, pentru că pe vremea când era copil nu exista așa ceva și, în al doilea rând, pentru că a deprins cu timpul alte și alte pasiuni. De exemplu, când era mică își dorea să devină creatoare de modă, apoi doctor. Când a mai crescut, și-a dat seama că tot ce ne înconjoară are la bază chimia, o ramură pe care ea pur și simplu o iubea. Îi plăcea să știe cum se fac lucrurile, așa că și-a propus să ajungă Inginer Biochimist. A absolvit Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, apoi masterul în același domeniu, dar la un moment dat și-a dat seama că între ea și companiile din industria chimică nu există nicio… chimie.

Când i-a văzut dezamăgirea, prietenul ei i-a propus să încerce domeniul în care el lucra deja și se simțea atât de bine – IT. Cum nu murise nimeni de la încercat până atunci, Danuzia a dat o șansă IT-ului. A început să citească singură despre testare, dar a înțeles imediat că teoria nu îi va fi de ajuns și că are neapărat nevoie de practică. De multă-multă practică.

Și uite așa a început să caute care ar fi școlile de IT din Iași care se ocupă cu așa ceva. Le-a analizat bine pe toate și a decis că are cea mai bună chimie cu Wantsome, Academia prietenoasă de IT. Ce a determinat-o să aleagă Wantsome? Așa cum declară chiar ea, au convins-o poveștile de succes de pe site, experiența trainerilor și programa extrem de bine structurată.

S-a înscris la cursul de Testare Manuală, a trecut testul online și proba interviului și a început „să prepare ingredientele” celor patru luni de curs. Cea mai mare provocare a fost volumul mare de informații noi și termenii tehnici pe care nu îi mai auzise până atunci. Dar asta nu a împiedicat-o să continue, mai ales că a avut alături traineri foarte deschiși, care au ajutat-o tot timpul și i-au explicat cu răbdare de fiecare dată și de mai multe ori, până ce totul a fost clar.

A fost… chimie

Clar i-a fost și când s-a dus la primul interviu de la Levi9 și a știut din prima clipă că acolo se va angaja. A fost pur și simplu… chimie. Bine, a contat enorm tot ceea ce a învățat în cele patru luni de curs de la Wantsome, lucru care i-a dat încredere și a făcut-o să se simtă pregătită pentru îndeplinirea celui de-al doilea obiectiv măreț de pe lista ei: să se angajeze în testare.

Tot în Wantsome a învățat că poți reuși în IT chiar dacă vii dintr-un cu totul alt domeniu. Tot ce trebuie să faci este să ai încredere în tine și să muncești. Să fii curios, să fii atent la tot ce este nou și să înveți continuu. Iar rezultatele vin de la sine și îți aduc acea bucurie imensă că ți-ai îndeplinit obiectivul, că faci ceea ce îți place și că lucrezi într-un mediu flexibil și plăcut, pliat pe valorile și dorințele tale.

Știe că datorează această reușită atât determinării personale, cât și Academiei Wantsome, în care vrea să revină și pentru un curs de Testare Automată.

„Wantsome reprezintă pentru mine catalizatorul de care am avut nevoie să ajung acolo unde mi-am dorit. Au fost oamenii potriviți care au apărut la momentul potrivit. Wantsome este o academie prietenoasă de IT exact așa cum spune: cu practică pe bune, cu informație de la zero și cu o programă foarte bine structurată.”

Tu ai chimie cu IT-ul?

Și uite așa am făcut parte din formula chimică perfectă pentru Danuzia și pentru obiectivele ei: a făcut cursul de Testare Manuală la Wantsome și tot datorită Wantsome a reușit să aibă locul de muncă pe care și l-a dorit atât de mult în testare. Pentru că, așa cum spune chiar ea, prin muncă, pasiune și perseverență, putem realiza orice. Totul depinde de noi.

De tine depinde și ce vei face tu cu deciziile tale, cu cariera ta, cu visul tău! Rămâi în blocajul unui loc de muncă fără satisfacții sau îndrăznești „să amesteci soluțiile” până găsești formula chimică potrivită pentru tine? Hai, noi îți punem la îndemână recipientele, laboratorul, „profesorii” și tot know-how-ul de care ai nevoie ca să te bucuri și tu de cariera ta în IT!

Intră pe site-ul Wantsome și descoperă ce curs IT ți se potrivește cel mai bine!