Ți-ar plăcea să joci un joc diferit, fascinant, împreună cu prietenii tăi, care să fie exact așa cum ți-l imaginezi? Ți-ar plăcea să primești un emoticon de apreciere, tip ♥ , la fotografiile postate în aplicația creată chiar de tine?

Din iulie 2020, te invităm la JavaScript Summer School – program de mentorat intensiv creat de Wantsome pentru tinerii pasionați de IT. Simpatic e că, la finalul său, vei fi construit deja propriul joc 2D sau propria aplicație digitală.

Pentru că #pandemie, cursul se va desfășura online, timp de 6 săptămâni, alături de max. 11 colegi și de 2 dintre cei mai îndrăgiți mentori ai Academiei Prietenoase de IT. Asta nu te oprește să urmezi cursurile de oriunde ai tu chef și nu ne oprește pe noi să organizăm o festivitate de premiere în aer liber la final de aventură. Sau să te introducem în comunitatea noastră de learning pentru oameni creativi & pasionați de cunoaștere.

 

Iată despre ce e vorba, de fapt!

JavaScript, prescurtat JS, e un limbaj de programare dinamic, utilizat pe scară largă la nivel global și foarte îndrăgit pentru libertatea oferită, precum și pentru viteza cu care poți dezvolta aplicații și prototipuri. În ultimii ani, Javascript a reușit să devină esențial în creația interactivității online, oferind cele mai simple soluții de a adăuga animații pe un site.

 

De ce să merită maxim să construiești jocuri sau aplicații web cu JavaScript? 

  1. Este un limbaj de programare prietenos, foarte potrivit pentru începători, cu o documentație clară, detaliată, disponibilă în orice moment.
  2. Rulează în browser, ceea ce îl face independent de sistemul de operare al calculatorului sau al laptopului tău.
  3. Este dezvoltat și folosit încontinuu de la apariția sa în 1995, ceea ce i-a creat o comunitate active foarte puternică în spate și numeroase biblioteci accesibile, prin care poți rezolva orice tip de problemă.

Ce vei învăța în cadrul JavaScript Summer School?

 – noțiuni de bază în Javascript,

– cum să aplici noțiunile dobândite pentru a dezvolta aplicații mici sau medii în Javascript,

– cum să organizezi codul într-un mod eficient, urmând bunele practici recomandate de industrie,

– să folosești structuri de date fundamentale în Javascript,

– să folosești eficient structurile condiționale și repetitive,

– să dezvolți jocuri, animații sau alte elemente grafice, cu JavaScript.

 

Cu cine vei studia JavaScript?

Robert/Robert Ciobotaru – [email protected]/ Software [email protected]

O să-ți placă de Robert și fiindcă este, printre altele și profesor de informatică la liceu. Se declară un om prietenos și relaxat, orientat mai întâi de toate spre construirea unor relații de încredere cu elevii. Este pasionat de lectură, de IT și face și teatru de improvizație. Consideră că cea mai importantă realizare de până acum este faptul că face exact ceea ce iubește cu adevărat. Un sentiment pe care ar fi just să-l trăim cu toții.

 

Cristi/Cristian Macoviciuc – Program Manager & [email protected]

Cristi este carismatic, are foarte multă răbdare și 16 ani de experiență în programare. I-a construit singur o stație de joacă pisicii și și-a convins și frigiderul să îl anunțe modificările de temperatură. A lucrat la Mind, Optymize și Levi9 iar la CoderDojo a făcut aproape 3 ani de mentorat pentru tineri. Cursanții Wantsome îl consideră un super-erou pentru felul în care explică, pe înțelesul tuturor, fiecare informație și felul în care revine asupra noțiunilor predate, ori de câte ori este nevoie.

Îți surâde ideea acestui program de mentorat? Vezi cum faci și înscrie-te la JavaScript Summer School până pe 10 iulie! Află mai multe detalii aici!