Ți-am stârnit curiozitatea încă din titlu, nu? Și probabil că odată cu ea au apărut și câteva întrebări. Îți răspundem îndată, dar mai întâi trebuie să știi că astăzi îți spunem o altfel de poveste. Una care acum se scrie. Așa că ia-ți răgaz de la ceea ce faci, căci avem un pic de povestit.

Wantsome a pornit la drum cu scopul de a sprijini valoros comunitatea IT din Iași. A fost natural și firesc să începem de aici, dar asta n-a însemnat că n-am avut în gând să depășim granițele orașului. Am luat-o pas cu pas, așa cum îi ghidăm și pe cursanții noștri, și ne-am pregătit temeinic pentru acest moment. Astăzi, oamenii, poveștile și rata de angajare sunt rezultatele care ne dau curaj să facem mai mult – peste 400 de cursanți ne-au trecut pragul, și mai bine de 70% dintre aceștia sunt angajați în peste 60 de companii IT. După 2 ani de Wantsome ieșean, din toamna asta, îl ducem și la București, și sperăm pe mai departe și în alte orașe.

Wantsome va începe la București, din 18 Octombrie, un curs de Testare Manuală cu practică pe bune, de la zero, alături de specialiști IT și HR.

Academia Prietenoasă de IT este un proiect construit de oameni cu drag de oameni, care vor să motiveze, să inspire, să arate că nu există „nu pot.

 De ce București?

Bucureștiul ne-a invitat – direct și indirect. Pe de-o parte, oamenii ne-au făcut cunoscut faptul că Academia Prietenoasă de IT este dorită și în capitală. Pe de altă parte, conștientizăm că, deși amplă, comunitatea din București nu poate concura încă cu alte centre mari din lume. Deocamdată, căci acesta este un lucru pe care dorim să-l schimbăm. Cu motto-ul Don’t teach, inspire! și îndrăzneală pur moldovenească, Wantsome vrea să inspire și să schimbe în bine parcursul profesional pentru un număr cât mai mare de oameni.

Ce va face Wantsome la București?

Wantsome București va începe cu Testare Manuală, apoi își va diversifica oferta de cursuri în funcție de cererea pieței locale, astfel încât absolvenții să aibă șanse maxime de angajare.

Cu siguranță nu ne vom abate de la obiectivul care ne definește – să ajutăm oamenii să-și dea restart într-o carieră pe care să o urmeze cu zâmbetul pe buze. Vom face acest lucru cu ajutorul profesioniștilor în domeniu, după programe de curs eficiente și cu multă practică pe bune, așa cum am obișnuit! Ne dorim să motivăm oamenii să-și depășească convingerile limitative și temerile față de un început nou și diferit. Se poate să devii un IT-ist foarte bun chiar dacă ai studiat și profesat într-un domeniu complet diferit sau vârsta te-ar putea face să crezi că este prea târziu să încerci. Nu este. Realitatea e că, învățând și înconjurânu-te de oamenii și resursele potrivite, poți ajunge să faci aproape orice îți dorești. Numai să-ți dorești mult, să-ți și placă și, mai ales, să crezi în tine!

Uneori, ca să reușești este suficient să ai o singură persoană care să creadă în tine până ajungi să faci și tu la fel. Wantsome este acea persoană.

 Cu cine pornim la drum?

Trainerii Wantsome București sunt Daniela Burghelea și Ion Macari.

Daniela are peste 10 ani de experiență în Testare și este Team Leader al echipei de Tehnical Analiști la Sparkware Technologies. Speră să întâlnească cursanți deschiși, curioși și mai ales atenți la detalii, cărora să le placă să întoarcă un lucru pe toate părțile pentru a-l înțelege și a-l face să funcționeze perfect. Știe că nu va face minuni peste noapte, însă crede în puterea timpului și perseverența în exercițiu. Bucuriile ei constau în oameni, mai ales în lucrul cu aceștia. La Wantsome iubește tocmai atmosfera de familie și provocările zilnice care o șlefuiesc și pe ea într-un profesionist și mentor tot mai bun. Îi place tare mult și-n bocanci de călător, iar noi credem că ai putea să fii și tu părtaș la bucuria ei, călătorind împreună spre o destinație puțin altfel.

Ion este Software Test Engineer la Mambu și trainer Wantsome încă de la începuturi. Are o experiență de peste 10 ani atât în testare automată, cât și în cea manuală, dar și în management de proiect. Se implică în comunitatea IT tocmai pentru că își dorește să crească o generație care să contribuie la ecosistemul produselor proprii din România. Crede că Wantsome merge exact la rădăcina soluției, cea de a oferi o șansă oamenilor de a învăța, chiar dacă nu au avut cunoștințele și mediul prielnic până acum. Dacă ești tentat de un curs de Testare Manuală la București, Ion te încurajează să profiți de oportunitate. Domeniul este dinamic și n-ai cum să te plictisești ori să nu-ți placă. Se așteaptă ca toamnă să fie una distractivă și provocatoare, dar mai ales productivă, iar la final toți cursanții să se angajeze în locul dorit.

Noi, ca traineri, vom ajuta cursanții să dezvolte o pasiune pentru acest domeniu, printr-un proces de învățare natural și firesc, parcurs cu plăcerea pe care o ai atunci când practici un hobby.

Ce spun numerele despre rezultate?

2 ani de Academia Prietenoasă de IT în Iași înseamnă 18 cursuri ținute de peste 30 de traineri, cu multă experiență în industria IT, drag de oameni și mentorat. Înseamnă peste 400 de absolvenți, dintre care 44,4 % femei. Înseamnă o rată de angajare de peste 70%. Cursanții Wantsome provin din domenii diverse, precum: IT & Inginerie (33%), Business Management (6%), Customer Support (9%), Finanțe Bănci (7,5%), Marketing, Advertising și PR (5%), Medical (4%) sau Servicii (11%). Dar mai presus de toate, numerele demonstrează ce înseamnă încrederea oamenilor într-un proiect cu intenții sănătoase pentru comunitate.

 Unde și când ne dăm prima întâlnire?

Accentul moldovenesc va răsuna la Impact HUB – Universitate, unde ne vom vedea pentru prima dată cu Bucureștiul, pe 05 Octombrie la ora 9:30, pentru o sesiune demonstrativă, apoi la cursuri.  Dacă ești interesat, așteptăm fericiți să ne dai de știre.

București, sperăm că ești și tu la fel, și nu dai doar interested, ci chiar going.  Noi oricum venim! Dacă avem emoții? Cu siguranță! Dar avem încredere și ne spunem: Cu oameni frumoși și intenții bune, ducem Wantsome-ul în lume!