Ai aflat deja că am lansat noul curs de System Engineering & DevOps de la Wantsome, iar ieri ți-am spus mai multe despre cei doi traineri, Alexandru Coman și Gabriel Paiu. Astăzi este timpul pentru partea a doua a articolului nostru, cea în care îți explicăm mai multe despre curs și, mai ales, de ce ar trebui tu să te înscrii.

Citește și prima parte a articolului

Ce vei face la cursul de DevOps

Dacă ești la început de drum și nu știi foarte bine ce înseamnă DevOps sau dacă ți se potrivește, hai să îi lăsăm tot pe cei doi traineri să îți explice ce și cum!

„DevOps este un compus între Development și Operations, o cultură care tinde să unifice aceste două roluri și care are în vedere managementul de infrastructură și software din cadrul unei companii. În ultimii ani, numărul de companii care au adoptat acest rol a fost în continuă creștere, deci plaja este foarte mare când vine vorba de angajare în domeniu, după ce finalizezi cele patru luni de curs”, este de părere Gabriel Paiu.

În cele patru luni de curs cu practică pe bune și informații de la zero vei învăța multe lucruri despre Linux, servicii și automatizare. Vei învăța tot ce trebuie să știi despre sisteme de operare, rețelistică și bune practici în pregătirea unui mediu de execuție pentru un produs software.

Vei avea de rezolvat scenarii și de găsit soluții, așa că pregătește-te să investești suficient timp atât pentru orele de curs, cât și pentru studiul individual și temele pentru acasă!

„Când vorbim despre DevOps, ne referim la o cultură răspândită în comunitatea IT ce agregă aspecte din aria de dezvoltare software și din aria de operațiuni. Un administrator de sisteme informatice cu un astfel de mod de gândire va căuta tot timpul tehnologii și soluții noi (dar potrivite) pentru a pregăti infrastructura și pentru a îmbunătăți toate etapele din ciclul de viață al unui produs software”, completează Alex Coman.

Cine se poate înscrie la cursul de DevOps

La cursul de System Engineering & DevOps se pot înscrie toți oamenii pasionați de tehnologie, care își doresc o carieră în acest domeniu. Cursul se adresează începătorilor și conține practică pe bune și informații de la zero.

Desigur, dacă ai deja experiență în development sau operations și îți dorești să faci acest curs, te poți înscrie fără nicio problemă. Cursul te va ajuta să îți fixezi cunoștințele, să întâlnești oameni noi, să rezolvi noi provocări și, mai ales, să găsești noi oportunități de dezvoltare pentru tine.

„Rolul de DevOps pune cap la cap cunoștinte din toate ariile, așa că cine e pasionat de tehnologii și automatizare ar putea cu ușurință sa vină la curs. De asemenea, este necesară și o curiozitate nativă de a explora, pentru că vei lua contact constant cu lucruri noi”, susține Gabriel Paiu.

„Cursul de DevOps de la Wantsome se adresează tuturor persoanelor care doresc să-și dezvolte aptitudinile din ariile prezentate în programă și consideră că un mediu în continuă schimbare cu provocări, tehnologii și unelte noi de învățat la fiecare pas ar fi benefic pentru ei”, adaugă Alex Coman.

Cum te înscrii la cursul de DevOps de la Wantsome

Vino la sesiunea Demo

Dacă vrei să îi cunoști față în față pe Alexandru și pe Gabriel și dacă ai mai multe întrebări la care ai vrea să primești răspuns direct de la ei, te anunțăm că pe 4 octombrie organizăm o sesiune demo a cursului de DevOps, la care te poți înscrie aici.

Înscrie-te!

Când ți-e clară toată programa și ești gata să începi aventura celor 16 săptămâni de curs cu practică pe bune în DevOps, fă primul pas în cariera ta și înscrie-te online! După ce completezi formularul de înscriere, mai ai două probe de trecut: testul online și interviul față în față cu echipa Wantsome! Apoi primești confirmarea de admitere în Academia prietenoasă de IT și te alături cursanților Wantsome și poveștilor care inspiră!

Așadar… ești gata să faci parte din prima serie a cursului de DevOps de la Wantsome și să îți dezvolți cariera în IT?