Dacă, la nivel global, comunicarea și accesibilitatea stau la temelia dezvoltării unui stat, în mod identic, la baza IT-ului, stau networking-ul și infrastructura. Ele asigură atât puterea de procesare, de transmitere de informații, cât și de stocare a datelor. A face performanță în domeniu presupune a învăța cu pasiune diverse tehnologii atractive, iar această trăsătură aparte aduce multe satisfacții pe plan profesional. Mai ales dacă te fascinează tehnologia dar nu-ți dorești neapărat o carieră în programare.

Vrei să faci o mișcare inteligentă către IT, în special către infrastructură și rețelistică? Ai un set de cunoștințe minime în acest sens – rețelistică, administrare servere, virtualizare și servicii Cloud – sau o mare curiozitate pentru domeniu? Alături de mentorii Bogdan Mocanu și Victor Epure, poți face un curs care te va pregăti foarte bine pentru implementarea și întreținerea unei întregi infrastructuri IT.

A fi cursant Wantsome, timp de 4 luni, la programul de mentorat intitulat ”Network & Infrastructure”, poate însemna o întreagă aventură de cunoaștere. Vei învăța ce este o rețea, ce este un server și cum se leagă toate împreună pentru a rula multitudinea de servicii IT de care ne folosim cu toții, în fiecare zi. Vei afla multe informații savuroase referitoare la cele mai noi și utilizate tehnologii din industrie și vei analiza o sumedenie de exemple practice, atent alese, care te vor stârni și mai tare să treci la nivelul următor.

La ce să te aștepți, în timpul acestui program de mentorat

  • la o călătorie intensă de studiu, foarte bine documentată, cu multă multă practică,
  • la o experiență captivantă de learning: vei învăța de la mentori, vei învăța de la colegi, vei fi pe cont propriu, vei lucra și în echipă, iar, până la final, inclusiv mentorii vor învăța ceva în urma interacțiunii cu tine,
  • la consultanță valoroasă în HR, pentru a ști cum să te prezinți și să te remarci la interviuri de angajare,
  • la seriozitate și multă muncă.

La ce să nu te aștepți 

  • prezentări fără sare, piper sau exerciții practice,
  • plictiseală & timp pierdut aiurea,
  • succes imediat fără efort, atenție și implicare din partea ta.

Ce poți face după absolvirea acestui curs

Te implici, îți faci temele și obții rezultate bune? La finalul acestui curs poți foarte bine să:

  • intri pe poziții de Junior în joburi care cer skill-uri în Infrastructure, Cloud, Networking, poți face Service Desk, Infrastructure Support & Networking,
  • începi propriul proiect de antreprenoriat în acest domeniu care va schimba lumea în mai bine, cu ajutorul tehnologiei,
  • continui să înveți noțiuni avansate sau de bază, în cursuri despre Cloud, System Engineering & DevOps.

Află mai multe despre cei mai înalți mentori de la Wantsome cu care vei intra LIVE, în fiecare sesiune

Vorbim serios, se observă și pe Zoom.

Victor Epure

Victor Epure a început să lucreze în IT de la 12 ani, alături de tatăl său, în atelierul acestuia de reparații PC. Aventura în câmpul muncii a continuat cu SCC, Basware și acum s-a reîntors la SCC. Îi place să citească despre tehnologii noi ca mai apoi să învețe cum să le folosească și este pasionat de pescuit, călătorii, robotică și automatizare. Victor ales să se alăture echipei Wantsome pentru oportunitatea de a face ce-i place, într-un colectiv fain și consideră că această comunitate prietenoasă de studiu este exact ceea ce lipsea în completarea ofertei educaționale universitare sau din alte instituții de învățământ. Principalele trei sfaturi pe care Victor ți le-ar oferi la început de drum într-un domeniu tehnic sunt patru: 1. învață, 2. experimentează, 3. pune în practică, 4. repetă de la 1.

Bogdan Mocanu

Deși i-ar fi plăcut să se facă fotbalist, în adolescență, Bogdan devenise deja ”specialist PC” în cercul său de cunoscuți, adică persoana la care apelau cu încredere pentru sfaturi, ajutor la achiziții, configurări și soluții în legătură cu calculatoarele personale. A lucrat 7 ani la SCC Services România iar din 2018 este Infrastructure Engineer la compania Digital Science & Research. Iubește împlinirea pe care i-o oferă propria familie, electronica, acvaristica, și muntele. Învață constant lucruri noi, iar în următorul concediu își dorește să vadă aurora boreală. Dacă, printr-o experiență SF, s-ar putea întâlni cu Bogdan din liceu, și-ar da următorul sfat: ”În România, școala nu te pregătește pentru viață. Fă tot posibilul să rămâi conectat la ceea ce se întâmplă și la cum evoluează lucrurile.

Descoperă programa și înscrie-te aici sau trimite întrebările tale la [email protected]